Psykisk syge børn må vente

Har Danmarks længste ventetider

Foto: Colourbox

Børn, der er i risikozonen for at lide af psykisk sygdom, må vente mellem 13 og 16 uger på at blive undersøgt for blandt andet autisme og ADHD i Region Midtjylland. Det er landets længste ventetid før den første, indledende undersøgelse af en række lidelser inden for børne- og ungdomspsykiatrien.

Problemet gælder blandt andre børn, der skal undersøges for, om de lider af lidelser som personlighedsforstyrrelse eller panikangst. Her har Region Midtjylland en ventetid på op til 14 uger. Det er landets længste.

Sidste år indførte regeringen ellers en garanti, så der maksimalt må gå otte uger inden første undersøgelse af børnene. Men det kan Børne- og ungdomspsykiatrien i Region Midtjylland altså ikke leve op til. Og det skaber frustration i landsforeningen Sind.

-Det er simpelthen ikke i orden. Der er et lovkrav, der skal overholdes. Men det vigtigste er, at jo længere tid der går, inden barnet undersøges, jo mere udvikler sygdommen sig, og i værste fald ender det med, at sygdommen bliver kronisk. Så det går ud over hele familien, siger Knud Kristensen, der er formand i landsforeningen Sind, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Regionsrådet i Region Midtjylland overvejer nu at bevilge otte millioner kroner ekstra til hele psykiatriområdet.