Provokerer og truer patienter

Alvorlige forhold på retspsykiatriske afdeling

Efter afsløringer af det ene graverende forhold efter det andet på den retspsykiatriske afdeling i Risskov har Region Midtjylland brugt de seneste fem måneder på at undersøge sig selv og forholdene på afdelingen. Det skriver bt.dk.

Tirsdag formiddag lå konklusionen så omsider klar. Og mens regionen i hovedtræk slår fast, at der er tale om en god arbejdsplads, så blev der fundet en række alvorlige forhold. 

- Det er glædeligt, at der generelt tegnes et positivt billede af afdelingen. Men jeg kan også konstatere, at undersøgelsen peger på nogle kritiske forhold, som vi straks går i gang med at gøre noget ved,« siger direktør i Psykiatri og Social, Gert Pilgaard Christensen i en pressemeddelelse.

- Noget af det mest alvorlige, vi har fundet ud af, er, at der hersker en subkultur på cirka ti personer blandt de ansatte. En subkultur, hvor man har en adfærd, hvor man truer og provokerer patienterne, hvilket selvfølgelig er fuldstændigt uacceptabelt, uddyber Gert Pilgaard Christensen over for bt.dk. 

Understreger alvoren

Undersøgelsen har bestået af interviews med 40 procent af patienterne, 30 procent af medarbejderne samt fire tidligere medarbejdere.  

Selvom Gert Pilgaard er tilfreds med, at der udover subkulturen - ifølge regionens undersøgelse - er tale om en god arbejdsplads, så understreger han alvoren af denne såkaldte subkultur, der hersker.

- Der er jo et helt særligt magtforhold sådan et sted her. Og mens vi andre bare kan gå vores vej, hvis nogen truer eller provokerer, så har de her patienter jo ikke den mulighed. Så det første, vi vil gå i gang med nu, det er at få fundet ud af præcis, hvem de her mennesker er, og så vurdere, om de mangler nogle kompetencer, eller om de er egnede til at være ansat her, siger han og understreger, at de få personer, som det skulle dreje sig om på de enkelte afsnit, ifølge de ansatte fylder rigtig meget. 

Vil gribe til handling

Ifølge regionsledelsen har de ansatte endnu ikke ønsket at navngive de pågældende personer. 

Region Midtjylland har fundet i alt otte områder, hvor problemerne er så store, at man nu vil gribe til handling.

Det drejer sig blandt andet om underbemanding af læger, manglende kompetencer inden for konflikthåndtering og for stor variation i, hvordan ledelsen reagerer på advarsler om dårlig behandling af patienterne.