Prins Valentin optræder som nissefar i Den Gamle By

I den gamle møntmestergaard er der i år nisseskuespil med et velkendt ansigt som nissefar

03:31

1 af 2

Navnet Jens Zacho Böye virker garanteret bekendt for mange. I 1986 spillede han Prins Valentin i den legendariske julekalender "Jul på Slottet" fra Rosenholm Slot. Selv den dag i dag bliver han konfronteret med rollen som prinsen på den hvide hest.

- Jeg synes, det er meget overraskende, at folk kan se, det er mig. Det er mærkeligt, hvor hårdt den julekalender har sat sig fast. Den var noget helt nyt, som folk ikke var vant til, så derfor tog den seerne med storm, lyder det fra Jens Zacho Böye.

Han er i disse dage en del af nisseskuespillet fra Den Gamle By, hvor han spiller nissefar. Men Prins Valentin sidder stadig i ham:

Mistede sin egen identitet

- I starten var det meget voldsomt at opleve, jeg næsten mistede min egen identitet. For mig er noget af det vigtigste i livet, at man skal turde være dum, men dengang blev jeg pludselig udstillet for hele verden.

Nu er Jens Zacho Böye blev voksen og har fået andre ting at tænke på såsom forældremøder, madpakker og andre hverdagspligter, og det der dengang var svært at slås med, kommer han nu en del lettere.

- Jeg er blevet så erfaren, at inden en optræden som denne kaster jeg ikke blod op og tænker, at det hele nok skal gå, siger skuespilleren.

I møntmestergaarden er hans familiens overhoved og lever sammen med nissemor og de to nissebørn. Historien går på, at den lille familie oprindeligt var gårdnisser, men er rykket ind til byen.

Kommer ind i en juleverden

- Her boede vi oprindeligt på loftet, men så udnyttede vi, at der ingen mennesker er her. Så nu bor vi nedenunder, og nissemor har så inviteret en masse folk på besøg til historier og risengrød, fortæller nissefar.

Selve stykket er meget improviseret, men børnene og deres forældre får mulighed for at høre historier, spise risengrød sammen fra store fade og fortælle nissefar om deres højeste ønsker.

- Det er skønt at være med i, og man får bare det hele igen, når der er børn i spil, mener Jens Zacho Böye.

Se interviewet med skuespilleren øverst på siden.

Du kan se interviewet med skuespilleren og nissefar øverst i artiklen.

Videoklippet er en del af programmet 'Livet + det løse', som sendes hver torsdag og fredag på TV 2 | ØSTJYLLAND. Du kan se fredagens afsnit her, hvor du også kan høre historien om iværksætteren Jesper Krog Kjeldsen, som sælger postevand på pap.