Poseidon tager form på havnefronten

Torsdag var der prøvestøbning med flydende bronze i havnebassinet

Foto: Colourbox

Det tredje store kunstværk på Dokk1 hedder Poseidon, og det var Kunstnergruppen A Kassen, der vandt opgave med at lave det udendørs kunstværk.

Værket Poseidon er en bronzeskulptur på tre ton, og i går, torsdag, begyndte de indledende øvelser med bronzen, der stivnede i uforudsigelige abstrakte former, som skal danne udgangspunkt for den færdige skulptur.

Milepæl: Dokk1 runder gæst nummer én million

Rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad, fulgte den fascinerende proces fra sidelinjen, og han var begejstret.

- Det er vildt fascinerende at opleve en bronzestøbning på nært hold. Det giver et helt andet indblik i de både kreative og praktiske processer, der ligger bag et stort værk som Poseidon. Udover, at jeg er glad for, at havnefronten og Dokk1 får en spændende skulptur, er jeg også rigtig glad for, at den kunstneriske proces er åben. Det er dejligt, at byens borgere kan komme helt tæt på processen og få en fornemmelse af det arbejde, der ligger bag en færdig skulptur, Rabih Azad-Ahmad.

Dokk1

Poseidon følger efter kunstværkerne Gong og Magic Mushrooms på Dokk1, og Kunstnergruppen A Kassen glæder sig over, at de også skal skabe et kunstværk ved havnekanten.

- Vi bruger havet som en maskine til at skabe de former, vi ikke selv kan skabe. Poseidon er skabt af vandet, og der er noget symbolsk i, at skulpturen skal stå på havnen. Det er der, hvor land og vand mødes. Det hænger sammen - både i forhold til skabelsen og placeringen," siger Tommy Petersen fra Kunstnergruppen A Kassen.

Kunst på Dokk1

I byggeprojektet Urban Mediaspace Aarhus er en procent af byggesummen reserveret til kunstne-risk udsmykning. Det betyder, at i alt cirka 16 mio. kr. bruges på kunst i Dokk1 og på de omkring-liggende pladser – herunder også Poseidon.