Politikere: Tillykke Vestas!

Aarhusiansk glæde over nyt samarbejde

Vindmøllekoncernen Vestas offentliggjorde her til morgen et helt nyt samarbejde med den japanske industrigigant Mitsubishi.

Samarbejdet betyder, at de store virksomheder vil oprette et nyt selskab med hovedkontor i Aarhus.

Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S) glæder sig over samarbejdet, som han ser, som en klar styrkelse af Vestas i forhold til vækst og job.

- Der er grund til at ønske ledelse og medarbejdere hos Vestas til lykke med, at der nu er indgået et meget perspektivrigt samarbejde med Mitsubishi Heavy Industries. Samarbejdet får hovedsæde i Aarhus, og det vil understrege Aarhus' position som verdens hovedstad på vindenergi-området", siger borgmester Jacob Bundsgaard (S) i en pressemeddelelse.

Også hos Venstres borgmesterkandidat i Aarhus, Bünyamin Simsek (V), blev nyheden modtaget med glæde:

- Jeg er meget glad for at Vestas har lavet dette samarbejde med Mitsubishi. Særligt glæder jeg mig over, at hovedsædet forbliver i Aarhus, da jeg er overbevist om, at samarbejdet vil føre til flere arbejdspladser i Aarhus, siger Bünyamin Simsek (V).

Vestas vil overføre udviklingen af havvindmøllerne, ordrebeholdningen og nuværende kontrakter på havvindmøller samt 300 medarbejdere til samarbejdet.