Politikere: Flere stats-job i vest

Stor opbakning til at flytte statslige arbejdspladser mod vest under valgdebat i Silkeborg

12:45

1 af 2

Væksten i Vestdanmark skal blandt andet sikres ved at flytte statslige arbejdspladser væk fra København.

Sådan lød meldingen fra en række folketingskandidater med tilknytning til det midtjyske, da TV 2 | ØSTJYLLAND onsdag aften sendte en valgdebat direkte fra Papirfabrikken i Silkeborg.

Ifølge flere af politikerne vil det gavne Silkeborg og andre mellemstore byer, hvis fx en række styrelser og direktorater rykkede væk fra hovedstaden.

- Vi kunne starte med at flytte nogle statslige arbejdspladser ud i de decentrale områder. Hvis vi flytter dem ud, så flytter væksten, arbejdspladserne, børnefamilierne og det gode liv med, sagde Kristendemokraternes Isabelle Arndt Laursen.

Hun fik opbakning fra Venstres Mads Rørvig, der stiller op i Silkeborg Sydkredsen.

Se: LA: Mindre bureaukrati

- Jeg har den drøm om, at vi får udflyttet de her statslige arbejdspladser. Hvis vi fik en styrelse til Silkeborg eller en anden jysk by, så ville det betyde alverden for en mellemstor by i Danmark. Men københavnerne ville ikke opdage, at den var flyttet.

Også i rød blok er der blandt Silkeborg-kandidaterne opbakning til at flytte statslige arbejdspladser mod vest:

- Selvfølgelig vil jeg til enhver tid arbejde for, at hvis der er nogle ting, vi kan kæmpe hjem her til Silkeborg, så skal vi gøre det. Men vi skal sikre os, at det ikke kommer til at koste skatteyderne flere penge, for det skal kunne hænge sammen økonomisk, siger Thomas Jensen (S).

Se: Soc.dem.: Kun én måling tæller

Enhedslistens Jakob Sølvhøj er mere tilbageholdende i sin opbakning til at flytte arbejdspladser mod vest. Dog er han ikke afvisende overfor tanken:

- Vi er i princippet tilhængere af det. Men vi mener, at det skal vurderes meget grundigt, om der er sagligt belæg for det, og vi skal vurdere omkostningerne.

Hele debatten om udflytninger af arbejdspladser kan ses i videoen øverst i artiklen.