Politikere: Brug nødsporet

Løs problemer på E45 hurtigt, mener politikere

18:38

1 af 2

En del af trafikproblemerne på Motorvej E45 kan løses ved at inddrage nødsporet.

Det mener flere borgerlige østjyske politikere, efter at der er sat gang i en undersøgelse af, hvorvidt det overhovedet er muligt at anvende nødsporet til ekstra kørebane.

Politikerne på den blå fløj er utilfredse med, at det tager et år, inden konklusionen af undersøgelsen er klar.

- Indtil der bliver penge til at udvide E45, skal man bruge muligheden for at køre i nødsporet i myldretiden. Man gør det allerede på Hillerødmotorvejen - man behøver ikke et år til at undersøge det. Det kan lade sig gøre, og det fungerer fint, siger medlem af Folketingets trafikudvalg Tom Behnke (K) i debatudsendelsen "Til gavn for Østjylland".

"Til gavn for Østjylland" bliver sendt på TV 2 | ØSTJYLLAND onsdag aften. Lokale repræsentanter for samtlige partier i Folketinget deltager i debatten.

Også fra Dansk Folkepartis Kim Christiansen er der opbakning til hurtigst muligt at inddrage nødsporet på E45.

Se: Udvid E45 til tre spor

- Der er ingen tvivl om, at der er et behov fra Aarhus Nord og ned til Skanderborg. Dér kan nødsporet være en løsning. Jeg kan ikke få ind i hovedet, hvorfor embedsmænd skal sidde og nørkle med det i et år, siger han i udsendelsen.

Socialdemokraternes Maja Panduro erkender, at der er trængselsproblemer på E45 i Østjylland. Ifølge hende kræver det dog noget tid at undersøge, hvorvidt det er en god idé at inddrage nødsporet.

- Det er ikke helt så simpelt. Eksempelvis er der nogle sikkerhedsmæssige ting i forhold til det, og det er mig bekendt også dyrt, hvis det er på en strækning med mange broer. Derfor giver det mening at undersøge det.

I videoen øverst i artiklen kan du se debatten om problemerne på E45. Se desuden hele udsendelsen "Til gavn for Østjylland" her