Politiet: Vejene er lumske

To trafikuheld på grund af det glatte føre

De østjyske trafikanter bør være ekstra opmærksomme på det glatte føre, når de færdes på vejene.

Sådan lyder opfordringen fra Østjyllands Politi efter flere dage med temperaturer lige over frysepunktet

I løbet af det seneste døgn har der været mindst to større trafikuheld på grund af glat føre. På Clausholmvej ved Randers mistede en 39-årig mand lørdag herredømmet over sin bil på grund af islag på kørebanen.

Mandens bil kom i slinger og kørte over i den modsatte grøft, hvor den endte på siden. Efter uheldet klagede en 44-årig kvindelig passager over nakkesmerter og blev kørt til behandling på skadestuen.

Se: Advarsel: Usynlig is på vejene

Lørdag aften var islag på vejen årsag til et uheld på Lyngevej på Mols. I en kurve mistede en 23-årig kvinde kontrollen over sin bil, hvorefter hun kørte ind i en modkørende bil ført af en 63-årig mand.

Selv om den 63-årige mand forsøgte at undvige, kørte de to biler frontalt ind i hinanden. De to bilister kom heldigvis kun lettere til skade.

- Det er mit indtryk, at bilisterne er klar over, at der er glat og generelt kører efter forholdene. Men vejene er lumske, for nogle steder ser det ud som om, at kørebanen kun er våd og derfor ser fin ud. Pludselig svinger temperaturen på kørebanen, så det bliver meget glat, siger vagtchef Jens Rønberg fra Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.