Politiet til stede under debat

Østjyllands Politi følger udviklingen i københavnsk attentat-sag inden debatmøde i Aarhus mandag

Østjyllands Politi under et debatmøde i Gellerup i 2013 med den tidligere imam Ahmed Akkari.

Politiet vil under alle omstændigheder være tilstede under det debatmøde, der i morgen finder sted i Gellerup. Det er endnu usikkert, om attentatet i København vil få indflydelse på opbuddet af politistyrker ved mødet i Aarhus.

Ved debatten vil blandt andre forsvarsminister Nicolai Wammen (S) og Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard (S), diskutere med områdets beboere for at finde løsninger, der kan bremse radikalisering.

Politikommissær Carsten Dahl vil overfor TV 2 | ØSTJYLLAND ikke uddybe, hvordan politiet vil være tilstede, eller hvor stort politiopbuddet kommer til at være under debatmødet.

- Uden at sige hvor mange, så kan jeg sige, der vil være et passende antal patruljer på stedet i forbindelse med denne type møde, siger Carsten Dahl

Se: Her bliver Akkari kørt væk

Tidligere har Østjyllands Politi været til stede under andre højspændte debatmøder i Gellerup. Blandt andet et debatmøde med den tidligere imam Ahmed Akkari og socialdemokraten Christian Rabjerg Madsen.

Debatmødet mandag aften handler om forebyggelse af radikalisering og er af en anden karakter end mødet med den tidligere imam, men hos Østjyllands Politi tager man mødet lige så alvorligt.

- Lige nu følger vi udviklingen i sagen, men vi har ikke besluttet at intensiverer indsatsen endnu. Det er på baggrund af de oplysninger, vi har nu, siger politikommissær hos Østjyllands Politi Carsten Dahl til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Debatmødet finder sted på Gellerup Bibliotek.