Politiet på kontrol til søs

Gudenåen finkæmmes for syndere

Høj solskin og høje temperaturer lokker søfolket til vands. Det lokker også politiet til søs.

Politiet stikker til søs for at finde syndere på vandet. Det gode vejr har givet særdeles megen trafik på Gudenåen, og det har givet lejlighed til at finkæmme Gudenåsystemet for blandt andet speedbåde, der sejler for stærkt. Politiet har bebudet, at man vil foretage flere kontroller, end man plejer.

- Vores kontroller sidste år viste os, at der desværre er mange, der ikke overholder færdselsreglerne på Gudenåen. Sikkerheden i trafikken til vands er lige så vigtig som til lands, så redningsvestene skal med og farten skal ned. Alle kontroller fører jo ikke til en politisag, men det er vores erfaring, at vores synlighed på vandet også har en forebyggende virkning. Faktisk giver kontroldagene på søerne også anledning til mange gemytlige snakke henover rælingen, siger Jens Pedersen.

Kontrollerer alle søens folk

Men det er ikke kun de hurtigtsejlende, der bliver mål for kontrol - også de langsommere søtrafikanter som kanoer vil blive tjekket. Det er nemlig ikke kun fartsyndere, der skal rette sig ind efter lovens rammer, men generelt folk, der glemmer eksempelvis redningsvesten.

Og så skal der kunne forevises et gyldigt bådregistreringsnumer, hvis man befinder sig bag roret på sådan en maskine. Ligeledes skal kanosejlere kunne fremvise en udlejningskontrakt fra en godkendt udlejer.

Det er specieluddannet marinepoliti, som foretager kontrollerne. teamet hedder MARSIKPOL og kommer fra Midt- og Vestjyllands Politi. Sidste år kontroller første til 33 sager og en række påtaler. Højdespringeren blev glemte redningsveste.