Plejefar i fængsel

Børns forklaringer om seksuelt misbrug stærke

Mistanken om, at en 63-årig mand har begået seksuelle overgreb mod tre af sine plejebørn på et opholdssted ved Skanderborg er så stærk, at han ikke må være på fri fod, mens efterforskningen mod ham fortsætter.

Det fastslog dommeren i et grundlovsforhør i retten i Horsens torsdag aften, hvor han valgte at varetægtsfængsle manden i fire uger frem til 31. maj.

Manden valgte efter en kort samtale med sin forsvarsadvokat at acceptere kendelsen.

I sin begrundelse lagde dommeren vægt på, at forklaringerne fra de tre børn - en dreng på 16 og to piger på 20 og 23 - var både sammenhængende, detaljerede og troværdige.

Meget stærke beviser
Varetægtsfængslingen glæder anklager Helle Iversen.

- Der er meget stærke beviser mod manden, og jeg er selvfølgelig meget tilfreds, siger hun og tilføjer:

- Sagen har været efterforsket i lang tid, men i denne uge er der kommet yderligere beviser, som har gjort, at politiet skred til anholdelse.

Helle Iversen kan dog ikke komme nærmere ind på, hvilke beviser der er dukket op i ugens løb, fordi dommeren nedlagde referatforbud i grundlovsforhøret.

I politiets søgelys siden 2010
Manden blev anholdt onsdag eftermiddag, men kom allerede i politiets søgelys i 2010.

Her blev hvor det socialpædagogiske opholdssted, som han stod i spidsen for i godt 20 år, lukket på grund af en konkret mistanke om, at den 63-årige havde et seksuelt forhold til et barn på institutionen.

Sigtelserne i mod ham drejer sig blandt andet om gentagne tilfælde af samleje og anden kønslig omgang med tre børn fra opholdsstedet.

Samtidig er manden sigtet for blufærdighedskrænkelse, blandt andet fordi han angiveligt er gået i bad med de to piger.

Andre overgreb er ifølge anklagerne sket i en bil, på en weekendtur og i et sommerhus.

I alt er der 13 forhold mod manden, som drejer sig om seksuelt misbrug af de tre plejebørn. Den 63-årige nægter selv alle anklager.

På institutionen lidt uden for Skanderborg boede blandt andet børn, der tidligere har været udsat for seksuelt misbrug.