- Plejefar er utroværdig

Anklager procederer i sexsag

Arkivbillede

En 63-årig plejefar tiltalt for overgreb mod flere plejebørn er utroværdig, mener anklageren i sin procedure.

Anklager Mette Schjoldager lagde med sin procedure i sagen mod den 63-årige plejefar, JU, der er tiltalt for overgreb på flere plejebørn på et bosted ved Skanderborg, stor vægt på, at plejefarens forklaring efter hendes opfattelse er dybt utroværdig.

- Jeg kan finde mange eksempler på, at den tiltaltes forklaring ikke stemmer overens med mange af de andre vidners forklaring, sagde Mette Schjoldager i proceduren.

Hun forklarede nævninge og dommere, at de efter hendes opfattelse ikke skulle tage den tiltaltes forklaring for gode varer.

- Den forklaring skal tilsidesættes som ganske utroværdig, understregede Mette Schjoldager, inden hun begyndte at fremlægge alle de punkter, hvor den tiltaltes forklaring ikke stemmer overens med en rækker vidners.

Sov sammen med sin hustru

Eksempelvis har den tiltalte plejefar forklaret, at han sov sammen med sin daværende hustru hver nat til 2007, og at de forurettede børn ikke sov inde hos ham.

Den tiltaltes ekskone har dog forklaret, at de ikke sov sammen hver nat, og et andet vidne har forklaret, hvordan den plejefaren har sagt til ham, at en af de misbrugte børn sov inde hos plejefaren.

Unges forklaring det stærkeste bevis

Anklageren mener derimod, at nævninge og dommere skal lægge særlig vægt på de misbrugte plejebørns forklaringer.

- Det stærkeste bevis er de tre unge menneskers forklaring. Tre unge mennesker, der uafhængige af hinanden har anmeldt overgreb og har fortalt om de grusomheder, de har været udsat for, sagde Mette Schjoldager og lagde vægt på sammenfald i plejebørnenes forklaringer.

- De fortæller alle tre, at JU ville vise dem, hvad ægte kærlighed er, og hvordan man skal gøre, når man får en kæreste, sagde Mette Schjoldager.