Påstand om urigtige oplysninger i plejesag

Skarp kritik i sagen om en lille dreng, som Århus Kommune trods gentagne advarsler overlod til uegnet mor i 14 måneder.

Socialdemokraterne i Århus Byråd beskylder rådmand Gert Bjerregaards (V) socialafdeling for forkerte oplysninger i omstridt sag om misrøgt af en nyfødt dreng.

Samtidig vil rådmanden hurtigst muligt have nedsat et specialteam af kompetente folk suppleret med eksperter udefra, som skal følge alle tilsvarende verserende sager.

Ifølge en TV2-dokumentar svigtede kommunens tilsyn, så en lille dreng blev misrøgtet i 14 måneder, før han kom i plejefamilie. På trods af advarsler fra læger og sundhedsplejersker lige fra fødslen. Drengens storebror var allerede i plejefamilie og fjernet fra moderen, som var erklæret uegnet til at passe sit barn.

- Ifølge oplysninger fra socialrådmandens afdeling brugte kommunen plejemoren til også at være en del af netværket omkring lillebroren Mads og som begrundelse for ikke at skride ind. Men det afvises fuldstændig af plejemoren, som fortæller, at hun tværtimod fik besked på, at hun ikke behøvede at bekymre sig om lillebroderen, siger medlem af Århus Kommunes socialudvalg Jacob Bundsgaard Johansen (S) til Ritzau.

Plejemoren, Lilli Andersen, afviser overfor JP Århus, at hun var udset til at være en del af netværket omkring den lille dreng. Hun havde kun kontakt med drengens forældre, fordi hun var plejemor for deres ældste søn. Men hun var ikke tilknyttet den yngste dreng, Mads.

Se tv2oj.dk's tema om anbringelser af børn uden for eget hjem