Passager trak håndbremsen

Bil på taget - risikerer kørekortet

Det anbefales at lade personen med hænderne på rattet føre bilen. Genrefoto.

Foto: Google Maps

1 af 2

Der er par, som skændes, når de kører bil og der er par, som virkelig skændes, når de kører bil. Og så er der dem, der placerer sig helt uden for kategori ved at forulykke med bilen på grund af et skænderi.

En 26-årig mand fra Norddjurs Kommune gjorde i weekenden sit til at placere sig selv og kæresten uden for kategori ved pludselig at trække håndbremsen fra sin plads på passagersædet, så bilen skred ud og endte på taget.

Ulykken skete lørdag aften omkring klokken 23.30 på Grenaavej ved Veggerslev nord for Grenaa. Den 26-årige mand og hans jævnaldrende kæreste var på vej hjem fra en fest, da der opstod uoverensstemmelser mellem kærestefolkene.

Manden forlangte at blive sat af på landevejen. Det syntes kæresten var en dårlig idé og fortsatte kørslen. Så trak den 26-årige forsædepassager håndbremsen mens bilen kørte 80 km i timen.

Føreren mistede herredømmet over bilen, som kurede rundt og endte på taget på en mark. Bilens tag blev trykket kraftigt ind foran, men begge personer slap fra ulykken med knubs, viste en senere undersøgelse på skadestuen i Randers.

Passager sigtes for spirituskørsel

Men der ender historien ikke. En politipatrulje som ankom til stedet sammen med ambulancen kunne konstatere, at forsædepassageren var beruset.

Og da han med sin indgriben fra passagersædet tog kontrol over bilen, bliver han nu sigtet for spirituskørsel. En sigtelse, som for almindelige forsædebilister kan føre til betinget eller ubetinget frakendelse af kørekortet.

Om det ender sådan for passageren fra ulykkesbilen skal en dommer nu afgøre.

- Han kan se frem til et retsligt efterspil. Nu afventer vi promilleerklæringen med henblik på den videre sanktion i sagen, oplyser politikommissær Mogens Brøndum, Østjyllands Politi.