Forårsvarme på vej: 15 grader i weekenden

Forårsvarmen er atter på vej tilbage - og giver i weekenden flot vejr i Østjylland

Lørdag eftermiddag er der udsigt til behagelige 13 grader i Østjylland. Søndag kan blive endnu lunere. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

I samarbejde med tv2.dk

Vi har i de seneste dage kunnet nyde flot forårsvejr - og nu tyder alt på, at også forårsvarmen er på vej tilbage.

Specielt i Østjylland er der udsigt til nogle flotte dage. I weekenden kan vi få det flotteste forårsvejr, man kan forestille sig, med temperaturer på op til 15 grader. 

Først havde vi forårsvarme med op til 14,4 grader sidste torsdag - blot et døgn senere faldt der sne - og her til morgen er man på trods af flot vejr stået op til rim i græsset og frost. 

Læs også Nu vågner de parringslystne tudser: Flere tusinde kan være på vejen

Men nu tyder alt på, at vejret igen viser sig fra sin lune side.

Lunere luft på vej

I løbet af weekenden vil lunere luft strømme frem mod Danmark fra vest og nordvest - og efter at have været en tur hen over De Norske Fjelde, så kan en let føhnvind give os lunt forårsvejr.

Lørdag kan vise sig at byde på flere skyer - ihvert tilfælde i perioder - og måske også tåge langs kysterne i den sydlige del af Kattegat, men ellers venter en lun dag med temperaturer op til 10-12 graders varme. 

Læs også Gode meldinger fra DMI: Tørvejr venter østjyderne i weekenden

Søndag følger efter som den flotteste dag i weekenden. Det bliver en kort dag, da urene kl. 2 om natten stilles en time frem - og vi går over til sommertid.

Det 'fejres' med solrigt vejr og temperaturer mellem 10 og 15 grader.

Det lune forårsvejr fortstætter i starten af den nye uge med temperaturer op til 13-14 grader.

02:02

VIDEO: Tusindvis af parringslystne tudser lugter forår og strømmer i disse dage ud af skovene. På deres vej mod de østjyske søer risikerer de at blive kørt ihjel på vejene.

Luk video