Efter varmeste dag i år: Nu kommer frostgraderne

Søndag nåede temperaturen et sommerligt niveau, da temperaturen for første gang i år nåede over 20 grader. Men nu er kulden på vej mod os.

01:05

VIDEO: De kommende dage kan der igen komme frostgrader i det østjyske. Video: Maria Thorsteinsdottir / Privatfoto

Selvom kalenderen kun viser 7. april, så er vejret sommerligt. Mange steder i landet kan man færdes udendørs i t-shirt, og søndag er blevet den foreløbige kulmination på de seneste dages varme forårsvejr.

Læs også VIDEO: Haveejernes våde drøm - nyt våben mod dræbersnegle

Varm luft blæser op over Danmark fra sydøst og øst, og især i den syd- og østlige del af landet er temperaturen steget til et niveau, som svarer til den gennemsnitlige dagtemperatur i juni.

Varmerekord på 20 grader

Da varmen kulminerede over Danmark søndag eftermiddag, steg temperaturen til et niveau, som er det foreløbigt højeste i år.

I Vester Vedsted ved Vadehavet nåede temperaturen 20,1 graders varme, hvilket er 0,4 grader mere, end hvad der blev målt ved Blåvandshuk lørdag.

00:59

VIDEO: Se de flotte kirsebærtræer, der er sprunget ud i Mindeparken i Aarhus.

Luk video

I Esbjerg nåede temperaturen akkurat 20 grader, men også i de andre landsdele har temperaturen også et sommerligt niveau.

På Fyn steg temperaturen til 17,9 grader i Årslev, mens det på Sjælland blev varmest ved Flakkebjerg nær Slagelse, hvor temperaturen nåede 18,6 grader.

Læs også Hjejleflåden skal fremtidssikres - nye både kan komme på vandet

Koldere ved østvendte kyster

Derimod har det været betydeligt koldere ved de østvendte kyster, hvor den kolde havluft sætter sit præg på temperaturen.

Højeste temperaturer søndag den 7. april 2019 - den første dag i år, hvor temperaturen nåede 20 grader. Foto: TV2 VEJRET

Ved Skagen nåede temperaturen søndag ikke over 9,6 grader, og på Anholt midt i Kattegat var søndagens højeste temperatur blot 9,8 grader.

Koldt vejr på vej

Fik man ikke nydt forårsvejret i weekenden, så må man i første omgang væbne sig lidt med tålmodighed. Allerede mandag bliver det koldere, og i løbet af den nye uge bliver det betydeligt koldere.

Læs også Nedslidt mor kæmper sig tilbage - by overrasker med rørende gestus

Onsdag og torsdag når dagtemperaturerne ikke meget over fem grader, og om natten vil der være udbredt frost. Derudover vil de byger, der kommer i ugens løb, kunne være med både hagl, slud og tøsne.

Vi måtte vente en dag mindre en sidste år

I fjor nåede temperaturen 20 grader én dag senere end i år, da temperaturen den 8. april sidste år steg til 21,9 grader i Karup. I 2017 nåede temperaturen første gang 20 grader den 31. marts - også i Karup - da temperaturen med 21,5 grader, gav os den næstvarmeste martsdag i dansk vejrhistorie.

Allerede i marts måned sprang de første anemoner ud i skovbunden ved Silkeborg. Foto: Peter Staunsbjerg / seerbillede

Desuden er det første gang temperaturen nåede 20 grader i Danmark siden den 17. oktober sidste år, som i øvrigt blev den sidste dag ud af en periode på syv dage, som gav os den længste og seneste løvfaldssomer i dansk vejrhistorie.