38-årig mand erkender, at han selv satte ild til sin lejlighed

En 38-årig mand fra Kjellerup har erkendt at han selv satte ild til sin lejlighed torsdag morgen. Nu er han varetægtsfængslet på en psykiatrisk afdeling

01:32

En 38-årig mand har erkendt, at han selv satte ild til sin lejlighed torsdag morgen. Video: Local Eyes

I samarbejde med TV MIDTVEST

Torsdag morgen kort efter kl. 6 udbrød der brand i en lejlighed på Nørregade i Kjellerup nord for Silkeborg.

Nu har en 38-årig mand fra Kjellerup erkendt, at han selv satte ild til sin lejlighed, og han er blevet varetægtsfængslet på en psykiatrisk afdeling. Det sker efter et grundlovsforhør ved Retten i Viborg.

Læs også Mand anholdt efter brand: Beboere er evakueret

I retten erkendte manden at have tændt ild i sin lejlighed på 2. sal i en ejendom på Nørregade i Kjellerup. Han sprøjtede lightergas på sin dyne og satte ild til den, forklarede han i retten.

Efterfølgende kom der så meget røg i lejligheden, at han ifølge sin forklaring måtte ud. På vejen ringede han på de andre beboers døre for at advare dem om branden.

Skal mentalundersøges

I retten sagde den 38-årige, at han flere gange har ringet til både politi og vagtlæge. Faktisk var der en vagtlæge på vej til ham, men inden vedkommende nåede frem, satte den 38-årige ild til sin lejlighed. Det var et råb om hjælp, sagde han flere gange i retten.

I retten erkendte en 38-årig mand at have tændt ild i til sin lejlighed på 2. sal i en ejendom på Nørregade i Kjellerup. Foto: Google Maps

Derudover fortalte han, at han hørte stemmer uden for sin dør - og at der var nogen, der ville slå ham ihjel. Han var bange og satte ild i lejligheden i desperation.

Nu skal han mentalundersøges.

Læs også Mand dømt for at bestille voldtægt af barn

- Vi vil gerne sikre os, at han får den rette behandling, så han ikke bare bliver placeret i et fængsel, hvis det er en anden dom, han skal have, forklarer anklagerfuldmægtig Jakob Kjær fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Brand- og vandskader - nu skal beboerne genhuses

Ejendommen er så medtaget efter branden, at de øvrige beboere skal genhuses. Både den 38-åriges og nabolejligheden har kraftige brandskader, mens de andre lejligheder har vandskader, da et vandrør lækkede i forbindelse med branden. 

Vandrør sprang i lejligheden på grund af varmen fra branden. Derfor er flere af lejlighederne vandskadet.  Foto: Privat

Manden er varetægtsfængslet frem til den 14. januar.