Parterne mødes i skraldekonflikten

Parterne i den århusianske skraldekonflikt mødes i nyt forsøg på at bilægge den over to uger gamle konflikt, før den breder sig.

Et nyt møde i Arbejdsretten mandag eftermiddag skal i 11. time forsøge at løse den fastlåste skraldekonflikt i Århus, inden den udvikler sig med sympatiaktioner i hele landet tirsdag.

De strejkendes tillidsmand, Jan Dion Christensen, var mandag eftermiddag sammen med repræsentanter fra fagforeningen 3F på vej til mødet kl. 14.30 i Arbejdsretten i København.

- Vi er blevet indkaldt til et møde. Så må vi se, hvad vores arbejdsgiver HCS har at komme med. Fra vores side er udgangspunktet fortsat, at den skriftlige advarsel til to sygemeldte kolleger skal trækkes tilbage, siger Jan Dion Christensen til Ritzau.

Skraldekonflikten omfatter den centrale samt nordlige del af Århus med omkring 60.000 husstande. Konflikten gik mandag ind i sin tredje uge, og kommer der ingen optøning mellem fronterne, kan konflikten brede sig med sympatiaktioner og blokader af forbrændingsanlæg i resten af landet tirsdag.

Sådan lød meldingen i weekenden fra et møde blandt landets organiserede skraldemænd. Derfor forsøger arbejdsgiverorganisationen HTS at lægge pres på 3F for at overtale medlemmerne til at genoptage arbejdet.

Det er formentlig baggrunden for mødet mandag i Arbejdsretten. /ritzau/