Pædagogerne strejker i Århus

Alle århusianske daginstitutioner holder lukket i morgen - fredag. Pædagogerne har besluttet at nedlægge arbejdet i protest mod spareplanerne.

Småbørnsfamilierne i Århus må i morgen, fredag, alliere sig med bedsteforældre og venner, hvis de skal have passet deres små poder. Alle daginstitutioner holder lukket.

På et stormøde i aften i Århus Arena besluttede et overvældende flertal blandt de 2900 fremmødte pædagoger at strejke for at markere, at de er vrede over det nye spareforslag.

Næsten 2000 pædagoger stemte for strejken, mens godt 900 var imod.

Selv om talrige delegationer mandag og tirsdag i denne uge mødte Økonomiudvalget, så besluttede det alligevel at fastholde besparelser på omkring 70 millioner kroner på børneområdet.

Ifølge en aftale mellem forligspartierne (Venstre, De Konservative, De Radikale og Dansk Folkeparti) ville man lade 400 pædagoger blive erstattet af de langt billigere pædagogmedhjælpere. Men efter de mange protester valgte Økonomiudvalget onsdag at sende aben videre til daginstitutionernes bestyrelser.

Det vil sige, at det er op til de enkelte bestyrelser, hvordan de vil spare pengene. De kan altså vælge sparemodellen med pædagogmedhjælperne, eller de kan vælge at droppe kostordningen i institutionen.

Pædagogernes talsmand siger til TV 2 / ØSTJYLLAND, at pædagogerne strejker frem til lørdag morgen, og de har planlagt aktioner onsdag foran Århus Rådhus, når byrådet skal stemme om det nye spareforslag. Dét, som der altså er flertal for.