Pædagoger sendt hjem

Fritaget for tjeneste

02:15

Et vidne fotograferede de to voksne og syv børn, da de krydsede baneterrænnet i Randers. Foto: Randersidag.dk

1 af 2

To pædagoger fra Hobrovejens Skoles SFO i Randers er blevet fritaget for tjeneste efter at de krydsede otte jernbanespor med en større gruppe børn.

De to blev i dag indkaldt til en tjenstlig samtale. Nu skal de ikke møde på arbejde igen, før kommunen har besluttet, hvad der skal ske med dem.

På Hvidemøllevej, hvor børnene blev ledt over skinnerne, er der tydelige skilte, der viser, at det er forbudt at krydse banesporene. Togene kører ofte forbi stedet med høj fart og hos SFO'en siger man, at alle ansatte er klar over, at det er forbudt at krydse skinnerne på stedet.

Om krydsningen af sporene siger kommunens skolechef Torben Bugge:

- Det er uacceptabelt. Det er jo evident for enhver, at lige nøjagtig sådan noget som at krydse sådan nogle banespor, der hvor de er, det er jo...Det gør man bare ikke.

TV 2 | ØSTJYLLAND: Er det fyringsgrund, hvis man foretager sig sådan noget som pædagog i Randers Kommune?

- Altså, det ved jeg jo ikke, for jeg kender ikke sagen til bunds, svarer Torben Bugge.

Susanne Hornbæk, som er en af forældrene til børnene i SFO'en mener ikke, at pædagogerne skal fyres:

- Det er selvfølgelig ikke helt smart, det de har lavet. Men jeg tænker, at det værste, der er sket ved det her er, at vores børns pædagoger, de bliver haglet ned alle vegne. Og det har de slet ikke fortjent. Det er to ufatteligt dejlige pædagoger, vi har, og vores børn er rigtig glade for dem.

- Så de skal ikke fyres?

- Nej, det synes jeg ikke de skal.

Se indslaget over artiklen.

FOTO: RANDERSiDAG.DK