På skinner: Østjyske togstrækninger genudbydes

Politisk flertal sikrer private operatører mulighed for at byde ind på østjyske togstrækninger

Regeringen får opbakning fra et bredt politisk flertal bestående af Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, De Radikale, Alternativet og SF til at genudbyde et par østjyske togstrækninger.

Det oplyser Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. 

Det politiske flertal betyder, at private operatører i fremtiden får mulighed for at byde ind på flere togstrækninger i Danmark. 

Parterne er enige om at udbyde togtrafikken på en række strækninger for en otteårig periode med virkning fra december 2020. Det gælder blandt andet Aarhus-Langå-Struer og Aarhus-Skanderborg-Herning.

- De udbudte strækninger i Midt- og Vestjylland betjenes i dag med høj punktlighed, og der er generelt tilfredshed med kvaliteten i togbetjeningen. Samtidig har udbuddet sparet staten og skatteborgerne for en masse penge, og udvidelsen af udbuddet vil øge de økonomiske fordele, siger transportminister Ole Birk Olesen (LA) i en pressemeddelelse. 

Læs også Efter IC4-problemer: Færre tog på skinner i Østjylland

Der er option på forlængelse i yderligere to år. 

Det glæder Dansk Industri.

- Jeg forventer, at et antal operatører vil kæmpe om at få opgaven, siger branchedirektør i DI Transport, Michael Svane, i en skriftlig kommentar. 

- Dermed får vi en sund konkurrence om at drive jernbanestrækningerne, og det vil være til glæde for passagerne, uddyber han.