Overvejer ekstra sikkerhed

Boligforening træt af situationen

00:29

Foto: Jinan Hammoude

1 af 2

Fredag aften udbrød der brand i en boligblok på Bentesvej i Gellerupparken.

Brabrand Boligforening overvejer, om man skal gøre mere for at sikre de tomme boligblokke, hvis det viser sig, at branden var påsat.

Blokken er en af de tre, der skal rives ned i forbindelse med Aarhus Kommunes helhedsplan, og den stod derfor fuldstændig tom, ligesom strømmen til de meste af bygningen var slukket og flere af vinduerne og dørene dækket til med træplader for at undgå hærværk og ildspåsættelse.

Men alligevel opstod der brand under tagkonstruktionen på tredje etage.

- Det siger mig, at enten er branden påsat eller også er den opstået ved en teknisk fejl, siger Keld Laursen, der er i direktør Brabrand Boligforening.

Hos Østjyllands Politi kender man heller ikke brandårsagen.

- Selve brandårsagen kan jeg ikke sige noget om endnu. Det må komme, når vi har fået svar på vores prøver, siger vagtchef Martin Christensen fra Østjyllands Politi.

Se: Brand i Gellerupparken

Hvis det viser sig, at branden er påsat, vil Brabrand Boligforening overveje, om man kan gøre mere for at sikre, at der ikke opstår en lignende situation.

- Det kan være alt lige fra en mere effektiv sikring af blokkene og indgangene og til at have vagter, siger Keld Laursen.

Boligblokkene har på det seneste været udsat for hærværk flere gange.

- At have sådanne tre spøgelsesblokke stående midt i et boligområde bidrager ikke til at skabe yderligere tryghed, så derfor håber vi også, at vi kan komme i gang med at rive blokkene ned så hurtigt som muligt, siger Keld Laursen.

Det er planen, at nedrivningen af blokkene skal begynde til august, og det arbejde kommer formentlig til at tage et halvt år.

Tre familier har nægtet at flytte fra de tre boligblokke, der skal rives ned i forbindelse med helhedsplanen for området. Familierne blev dog onsdag dømt af Retten i Aarhus til at anerkende, at opsigelsen er berettiget, og dermed til at fraflytte lejlighederne senest 1. august 2014.

Ingen af familierne boede i den blok, hvor der fredag aften var brand, og ingen personer kom til skade ved branden.

Du kan se mere om sagen i indslaget over artiklen.