Overvågning vækker opsigt

Politikere går ind i forsikringssag

02:09

1 af 2

Politikerne på Christiansborg vil have minister ind i overvågningssag fra Tilst ved Aarhus.

Torsdag fortalte TV 2 | ØSTJYLLAND historien om Sarmed Bato fra Tilst, som føler sig krænket af sit forsikringsselskab Tryg.

Forsikringsselskabet har siden 2012 overvåget ham, uden han var klar over det, da det mistænker ham for at lyve om en arbejdsskade, som han fik tilkendt erstatning for i 2008.

Selvom både politi, statsadvokaten og Arbejdsskadestyrelsen har afvist Trygs anklager om bedrageri, fortsætter Tryg med at anke sagen.

Og nu blander politikerne sig i sagen.

- Jeg synes, det virker fuldstændig absurd. Her taler vi altså om et stort forsikringsselskab, som følger en mand i døgndrift og tager en masse billeder af ham. Det krydser en meget stor etisk grænse for mig, siger Michael Aastrup Jensen, der er medlem af Folketinget for Venstre.

Og han er ikke den eneste, der undrer sig.

- Hvis man for eksempel går så vidt, at man begynder at tage billeder af folk, så skal der være særligt skærpede omstændigheder, og det synes jeg, at man skal overveje, om der er i den her sag, siger Jeppe Mikkelsen, der er retsordfører for Radikale Venstre.

Se: Fotograferet i smug

Også Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), der er formand for Retsudvalget, undrer sig over sagen.

- Jeg har meget svært ved at forstå, at en privat virksomhed har videre rammer for at efterforske og overvåge, at de simpelthen kan rende rundt i hælene på folk med et kamera og dokumentere alt, hvad de foretager sig. Det, synes jeg, ikke er i orden, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Derfor vil hun gøre noget ved sagen.

- Jeg vil forelægge Justitsministeren den her sag med henblik på at få vurderet, om Ministeren ikke også synes, at forsikringsselskaber har for vide rammer.

Du kan se mere om sagen i indslaget over artiklen.