Oversigt: Se alle kandidaterne

Se listen over alle tilmeldte kandidater til titlen som Årets Østjyde 2011

A

Alice Terndrup Bojsen

Hej min kandidat er Alice Terndrup Bojsen.

Jeg syntes hun gør en masse god for venner og familie. Jeg synes, at et godt eksempel er, at hun har lovet en veninde's mor, at hun nok skal tage sig af sin veninde hun har haft i mange år. Da hun sagde ja til at passe hende til hendes død skyltes at veninden sidder i kørestol og har gjordt det i mange år.

Alice's dag starter med at hun står op og laver morgen mad til sig selv og sin mand. Og når Alice's mand er kørt, går Alice over til Inge og smøre hendes morgenmad kl 6.30. Og når Alice så har smurt Inges morgenmad, går hun ind til Inges nabo Werner og går tur med hans hund. kl. 7.15 er hun hjemme ved sig selv til kl 11.00 hvor hun går over og smør Inges middagsmad. kl 11.15 er Alice hjemme igen for at sove til middag. Kl 14.00 går Alice over til Werner for at gå middagstur med Werner's hund, og når hun er tilbage med den igen, går Alice ind til sin veninne Inge for at høre hvad der skal handesls ind.

Kl 17.00 er Alice's mand kommet hjem fra arbejde og han går over for at hente Inge over til Alice og Kurt for at få aftensmad. Det er ca sådan en uge går ved min rigige gode ven Alice, og når hun ikke passer Inge og Inge's nabo Werner er der ikke så meget tid til hende selv. Men Alice er altid god til at gøre sine venner glade også på en gråvejretsdag.

Indstillet af Rasmus Skovgaard Mathiesen

Anders Kristensen

Han skaber et mødested for unge med interesse med biler - hvor man ellers ike får støtte. Samtidig har han skabt Road Trip Danmark - se evt: www.roadtripdenmark.dk :-)

Indstillet af Lena Sørensen

Anette Gjurup

Min kone Anette Gjurup, startede for få måneder siden en hjælpe organisation/fond der hedder Fødselsdagshjælpen. Formålet med Fødselsdagshjælpen er at hjælpe børn i udfordrede danske hjem, med at blive fejret på deres fødselsdag. Når dette skrives er de første 20 børn allerede blevet hjulpet og fejret og der kommer flere til. Anette har samlet ca. 20 frivillige som hjælper til med at bage kager, bakke gaver ind, købe lækkerier, balloner og flag til en fødselsdagskurv, som bliver leveret anonymt på barnets adresse. Hun har også søgt mange forskellige fonde (og har allerede fået flere bidrag) ringet mange forskellige firmaer op og fået sponsor gaver. F.eks. har lego og lego kids wear sponsoreret en kasse lego og noget børnetøj til fødselaren og Amo har sponsoreret kage og bolle blandinger, alt sammen så det enkelte barn kan føle sig noget værd på sin fødselsdag. Anette tager også på loppemarkeder med gamle ting og holder auktioner, alt sammen med henblik på at samle penge ind til formålet.

Anette er en meget iderig og igangsættende kvinde og ideen til fødselsdagshjælpen, kom som en kombination mellem en oplevelse af at være tæt på at miste sin yngste søn og at høre sin veninde (som er socialpædagog og hjælper til i fødselsdagshjælpen) fortælle at der fandtes familier i Danmark, som er så udfordrede, at de ikke har overskud til at holde fødselsdag for deres børn.

Anette fortjener anerkendelse for sit store arbejde og jeg kan se stoltheden i hendes øjne hver gang der pakkes en ny fødselsdagspakke.

Vi er meget stolte af Anette i familien og vi nyder at se hende give ud af sit overskud og bruge hendes evner til at hjælpe børn der ikke har det så nemt som os andre. Anette ønsker at fødselsdagshjælpen skal blive landsdækkende og jeg er ret sikker på det skal lykkedes for hende en dag. For når Anette har sat sig et mål, ved hun hvilken retning hun skal gå i.

Anette er i øvrigt blevet inviteret til præsentationsmøde hos Egmont fonden og er i dag (15. nov) taget til møde i København. Et møde der måske kan gøre fødselsdagshjælpen landsdækkende. Vi krydser spændt fingre? :-)

Læs mere på www.foedselsdagshjaelpen.dk og på facebook under "fødselsdagshjælpen" her holder alle de frivillige de interesserede opdateret i hvad de foretager sig.

Jeg håber I vil se nærmere på Anettes fantastiske og uselviske tiltag, da jeg synes hun lever op til alle de krav som de 3 dommere udtaler, så betragter jeg hende allerede som årets østjyde?

Indstillet af Ruddi Olesen, Vrads*

Angus (hospitalsklovn)

Angus har særlige evner og brænder for sit "job" på Børneafdelingerne Skejby. Og oså Herning. min pige blev syg i 2005. Syg af kræft i 4 ribben.

Hun blev rask i 2006. Angus betyder mere i sådan et forløb end noget menneske, der ikke har været der, kan forestille sig.

Han har en situationsformemmelse der er større end himmelbjerget. Og en dejlig varm humør. Min Marie blev afhænging af ham. De lavede bla en dvd sammen om strålebehandling på Århus sygehus. Den klippede han "lige" sammen hjemme hos sig selv om aftenen. En dvd der hælper de næste børn, der skal stråles. Han er så frivillig aktiv at jeg slet ikke forstår det. Han er elskelig og fortjerner alt i verden. Hvis det var mig eller min mand der var nede, når angsten for af miste vores lille pige, dengang 7 år,var tydelig, så greb Angus os. Fulgte med os op til undersøgelse. Småpludrede og klovnede rundt. Vi ser ham af og til. Vi ikke ude af systemet. Marie har fået skæv ryg som følge af kræftoperationer. blev i marst i år opereret. Stor operation igen. Angus følger med.

Jeg vil være landest næste Statsminister... smiler... og det første der skal ske er at Angus kommer på medarbejderlisten, og skal tjene en sygeplejskers løn. Så mine ord... har 10000000 flere... men kort...Angus må være årets Østjyde 2011. Kærlige eftershilsner fra Mai.. ja og Marie.. og Maries far morten... og ikke mindst Maries StoreSøster som Angus også tog hånd om... da hun var bange.

Indstillet af Mai Krog

Anna Linda Emkjær

Jeg vil gerne have lov til at nominere min mor som årets østjyde.

Hun er en kærlig kvinde, der altid har hjulpet både mine veninder og mig. Hun har netop startet sin egen privatdagpleje ved navn "urtepotten", og det har hun gjort fordi hun ELSKER børn, hun har valgt at kalde sin dagpleje for Urtepotten, fordi hun gerne vil få børnene udenfor at lege, hun vil lære dem, at man kan dyrke sin egen mad, og at spise sundt fra barnsben.

Hun har været der for mig og mine brødre gennem hele vores liv, og det var hende der passede på os, da vores far i år 2004 fik hjertestop, og skulle være på hospitalet i nogen tid .. Jeg var selv tilstede da far fik hjertestop, men min mor har været der for mig hvert sekund siden.

Hun har arbejdet med børn i 18 år, men holdte dog en pause for at prøve noget nyt. Hun kunne ikke holde sig væk fra at hygge med ungerne, så hun følte, at det hun allerhelst ville, var at starte sit eget og hjælpe både børnene og forældrene

Indstillet af Anna Gro Emkjær

Anna Marie Olsson

Anna Marie har nu i over 10 år været ædru alkoholiker. Det har været en hård kamp at nå dertil med mange sten på vejen. Men Anna Marie er en sej pige, og hun bruger sin ædru tilværelse på at hjælpe andre som alkoholkonsulent, forfatter og forlægger. Ingen går forgæves til Anna Marie, jeg har kendt hende siden starten af firserne, hvor hun var min mentor og læremester. Hun er et fantastisk forbillede for folk i krise, om det er misbrug eller andre problemer.

Indstillet af Anna Marie Olsson

Anna Nielsen

Anna er en rigtig ildsjæl. Vi er en forening "motion og samvær" der hver torsdag formiddag laver gymnastik i Assentoft hallen, Anna er instruktør og hver gang er vi over 100 seniorer, alle møder med godt humør. I år 2oo9 10 modtog Anna Randers kommunes sundhedspris. Anna fortjener et skulderklap.

Indstillet af Jytte Majgaard Jensen

Anne Margrethe Jørgensen

Anne Margrethe har de sidste mange år udført et utroligt stort arbejde i Sinds pårørende rådgivning. Hun har været deltidsansat, men har arbejdet op til 60 timer om ugen, for at hjælpe pårørende til psykisk syge. Hun har en utrolig fornemmelse for det pres, der ligger på de pårørende, - som selv kan blive syge, hvis de ikke får hjælp. Hun har desuden gjort et stort arbejde med at tage ud og holde foredrag og med at udvikle arbejdet.

Hun er en ægte ildsjæl, der ikke skåner sig selv i arbejdet for at hjælpe andre.

Indstillet af Vivian Kastrup

Anne Marie Hegelund og Jørgen Kastrup

?At lære er at leve-At leve er at lære?

I april 2005 startede Anne Marie og Jørgen et lille privat skoleprojekt i Kembujeh i Gambia. Det blev starten på Kembujeh School Friends. Anne Marie og Jørgen startede med at sponsorere 10 forældreløse børn.

Siden har projektet udviklet sig, og i dag er der ca. 750 sponsoraftaler. Sponsoraftalerne omfatter forældreløse børn og børn fra meget fattige kår, der elles ikke ville have mulighed for at gå i skole. For et beløb på 300 kr. pr. år kan et barn gå i skole, få bøger, skoleuniform, sko, skoletaske og et måltid mad. Grunden til at det kan gøres så billigt er, det beror på frivilligt arbejde, så der er næsten ingen administration.

Anne Marie og Jørgen brænder for sagen, og bruger alt deres fritid og ferier på projektet.

Deres indsats er enestående og uselvisk, og de fortjener helt sikkert at blive årets østjyde.

Se evt. ksf-gambia.dk  

Indstillet af Ellen Birgit Eilenberg

Anny Bentsen

Synes hun fortjener at blive Årets Østjyde 2011, fordi at uanset hvad hun går igennem i dette liv, får hun rejst sig op igen og så snart nogen har brug for hjælp, er hun der straks til at hjælpe dem eller hvert fald prøve på at hjælpe dem, så meget hun nu kan.

Hun har et rigtig rigtig godt og varmt hjerte og er ALTID betænksom, og tænker næsten aldrig på sig selv kun alle os andre, jeg synes hun er fantastisk, og hun fortjener det bedste. Så uanset om hun får titlen i tv eller på nettet, så er hun Årets Østjyde hvert år set fra mit synspunkt. ;)

Indstillet af Christel Vester

Arne

Min kollega arne. ved ikk hva han hedder til efternavn. Men han arbejder ved hovedgård bageri. han er en mand der altid tager slæbet for os andre, og han siger aldrig nej til at hjælpe, hvad enten det er med arbejdet eller i fritiden. han udviser respekt for andre, om han kan lide dem eller ej, så viser han dem stadig respekt, og det er der ikk mange der gør. han er vellidt af alle. så derfor syntes jeg at han skal nomineres til årets østjyde. håber han vinder

Indstillet af Mehmet Jørgensen

Arne Bach Antonsen

Jeg vil gerne indtille min far, Arne Bach Anthonsen, til årets østjyde. Ikke fordi han er min far, men fordi han gør meget for for vores lille lokal samfund. Han arbejder på fuld tid, men finder alligevel tid til at hjælpe med at styre Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Tilst, og tid til, at sætte fokus på vores lille kirke i Kasted, via menighedsrådet hvor han er formand. Hans frivillige arbejde, er en "lille" ting for ham, men en kæmpe ting for folk omkring ham. Derfor bør han have titlen som årets østjyde.

Indstillet af Terese Bach Antonsen

B

Benny og Molly Thomsen 1

 

Benny og Molly til årets østjyder. De har igennem mange år arbejdet frivilligt i demokratiets tjeneste og gør det stadig. Det synes jeg er en fantastisk indsats. På deres stille og rolige måde har de begge påvirket politiske holdninger og dermed politiske beslutninger til gavn for mange mennesker. Benny er stadig en af baglandets frontfigurerne, når der er folketingsvalg og hjælper med medlemsbladet sammen med Molly, som er et særdeles aktivt medlem af redaktionsudvalget. Molly er en markant formand for ældrerådet og taler højlydt ældre medborgeres sag over for byrådet i Syddjurs.

Indstillet af Svend Erik Kjær Laursen

Benny og Molly Thomsen 2

Benny og Molly Thomsen har igennem mange år arbejdet frivilligt i demokratiets tjeneste og gør det stadig. De har gjort en fantastisk indsats og gør det stadig. På deres stille og rolige måde har de begge påvirket politiske holdninger og dermed politiske beslutninger til gavn for mange mennesker. Benny er stadig en af baglandets frontfigurerne, når der er folketingsvalg og hjælper med medlemsbladet sammen med Molly, som er et særdeles aktivt medlem af redaktionsudvalget. Molly er en markant formand for ældrerådet og taler højlydt ældre medborgeres sag over for byrådet i Syddjurs.

Indstillet af Rita Stokholm Vinding

Bendt og Trine Zerahn

Bendt og Trine gør ALT for de glemte hunde i Polen, Grækenland, Sarajevo og mange andre steder. De sender penge af egen lomme ned til damer, som tager sig af dem. De tager rundt og henter gammel hundemad og tilbehør rundt om i østjylland og betaler derefter selv for at få sendt maden videre ned, til der hvor de trænger mest. De brænder for dyrene og den slags ildsjæle mangler vi flere af. For dyrene i andre lande kan ikke overleve uden folk som Bendt og Trine. derfor skal de vinde årets østjyde. de om nogen fortjener det. så mon ikke man kan gøre en undtagelse i år og kalde det årets østjyder i stedet for.? :)

Indstillet af Jannie Kristensen

Bente Sørensen

Bente har i 15 år arbejdet på alkoholrådgivningen Aros. Hun holder jul hver år med dem der ikke har andre steder at holde jul end på vores nye alkohol rådgivnings cafe i jægergårdsgade. Hun holder kvinde aftner om torsdagen, for både kvinder der kommer og ikke kommer dagligt på vores cafe. Hun er den mest fantastiske og hjertevarme person der findes. Hun hjælper altid når hun kan med alt. Selvom du en dag har det så dårligt at du ikke kan komme på cafeen. Så står hun altid parat til at snakke med dig. Hun tager på gå ture i naturen med brugerne og til træning. Hun tager også på sommerture og udflugter med os alle. Vi er mange forskellige brugere med brogede baggrund. Der er også en del brugere som er psykisk syge . Hun hjælper alle uanset alder og status. Der er mange brugere, der har fået så stor støtte fra bente og cafeen, at de ikke drikker mere. Derfor har brugerne stadigvæk brug for hjælp til at holde sig ædru.

Indstillet af Jytte Simmelkjær Jakobsen

Bent Villumsen

Bent er, og har altid været, alle de unge drenges samlingspunkt i Odder IGF Fodbold. Bent er Odders svar på "hal finn". Bent arbejder som halinspektør, men han er der altid, fri eller ej. Bent er ham der ene mand, lige tager sig af 50 håbefulde kommende stjerner i alderen 5-7 år. Han nyder det det, og de nyder det mindst ligeså meget. Kort sagt, så er Bent ligepræcis det, der gør at et foreningsliv fungerer.

Indstillet af Jan Holmelund

Bernt Rasmussen

bernt Rasmussen er en mand der har kæmpet de sidste mange år.

bernt har været aktiv falckmand/ambulancebehandler, indtil et møde med en skovflåt har bundet ham 95% til en kørestol. Han er i dag en del af familie firmaet DISU.COM, som har været i hans falilie de sidste 70 år. Her styre han afdelingen i Grenå, hvor man hver dag kan møde en glad og smilende Bernt, der trods den daglige kamp med sygdom også kæmper for at fremme og sælge viden og udstyr inden for førstehjælp og sikkerhed, i danmark og udlandet. Han er også et stort aktiv i dansk folkehjælp Randers-Djurs afdelingen, hvor han villigt både ligger viden og bygning til øvelses aftner og kursuser mm. Det er her vi har mødt ham igennem. Samtidig er han meget aktiv inden for mange områder i hele Grenå og omegn. En mand der knokler mere end mange andre mennesker, der ikke skal kæmpe med daglig sygdom og smerter, En mand der lever livet, en værdig vinder til af blive årets østjyde.

Indstillet af Maria & Lars Nikolaisen

Betina Tved

Jeg syntes Betina Tved fortjener at blive årets østjyde 2011. hun arbejder på holdberghus, i randers hun brænder for sit arbejde med psykisk handikappede børn.jeg syntes hun skal være årets østjyde 2011.Kærlig hilsen Lone h. petersen

Indstillet af Lone H. Petersen 

Birthe Juhl-Sandberg

Birthe er simpelthen bare en fantastisk kvinde, som ganske uselvisk knokler for at en flok Ghanesere kan få et OK liv i Ghana. Hun bruger materialer i sine unikke pels kollektioner af tasker, bælter, tøj m.m. og som fremstilles med hjælp fra Afrikanerne som hun henter herop og indlogere i sin egen privatbolig. Det betyder at hun i sin privatbolig, ofte selv sover i garagen med sin mand, når der er så mange "afrikanere" i Kristrup, så hun selv viger pladsen. Hun har i flere år selv betalt for deres flybillet herop, og hun bruger hver en øre hun kan tjene, på at hjælpe i Ghana. Forventer hverken tak, avisomtale eller ros, men som den eneste jeg kender, uden at forvente noget til gengæld, hun ønsker bare at give. Endvidere har hun oprettet African food-print, som optræder med trommer og dans. Birthe søger aldrig presse eller ros for sit job, men hvis nogen fortjener et skulderklap, så er Birthe. Hun har lige været igennem et alvorligt sygdomsforløb, men ser ud til at

være ovenpå igen.. I skulle tjekke hendes forretning og det hun laver, men hun er sikkert så beskeden, så I må have andre til at fortælle hvad hun HAR bedrevet og hvad hun FORTSÆTTER med at yde - uden at tænke på sig selv, eller forvente noget til gengæld.Hvor andre gerne gør gode gerninger og måske profilere sig på dette, er Birthe helt usynlig.

Fantastisk kvinde,og hvis der var flere som hende, så ville verden være et bedre sted at være.

Indstillet af Lone Tange

Birthe Folke Larsen

Birthe arbejder som rådgiver hos Lokalpsykiatrien Randers/Djursland. Hun brænder for det hun laver og knokler for at hjælpe patienterne. Det er tydeligt, at det er mere end et job, da hun sætter sig ind i hvordan folk har det og kæmper for deres rettigheder. Birthe er helt igennem et godt menneske og en ildsjæl. Birthe fortjener som det mindste at blive kandidat til Årets østjyde

Indstillet af Birgitte Nielsen

Bodil Alling

Hun er leder og skuespiller i Gruppe 38, Børneteater i Århus.

Jeg mener, hun gør et framragende stykke arbejde, når hun sætter sine stykker op. De ligner ikke noget andre laver, og hun er også meget kendt i udlandet. Hun rejser rigtig meget i hele verden for at fremføre Gruppe 38?s stykker på flere forskellige sprog. Og hun har efterhånden fået en del priser, som indikerer, at hun er en dygtig skuespiller og fortæller.

Indstillet af Karine Scheel

Brian Falk

Det der er vigtigt for Aarhus er at vi bliver kendt for at kunne tiltrække folk. Det betyder indtægt til byen. I Aarhus har Brian igennem de sidste 20 år stået for undervisningen i Argentinsk Tango. Det har betydet, at de bedste Argentinske Tango dansere har været forbi Aarhus. Her i weekenden havde vi de absolutte bedste verden klasse Tango dansere til undervisning og shows (jeg arbejder på at få videoerne lagt ud efter redigering). Brian gør et meget stort arbejde, for at det kan lykkes. Ikke engang København er istand til at få disse "stjerner til Danmark".

Det betyder selvfølgelig også stor økonomisk risiko, da de er dyre at få til Danmark. Faktisk har de sidste dansere kun ønsket at komme til Aarhus i hele skandinavien, så derfor har vi haft mange gæster fra de andre skandinaviske lande og Tyskland! På Brians hjemmeside er der en oversigt over de Tango dansere, der har gæstet Aarhus (

Det skal bemærkes, at første gang vi dansede Argentinsk Tango i Danmark, var det i Aarhus!! Derfor er det fantastisk, at vi kan slå de store skandinaviske hovedsteder. Men det kan kun lade sig gøre med en person, som brænder for det uanset økonomisk udbytte, men kun går efter at vi i Aarhus har de bedste.

Han har også for at provomere den Argentinske Tango i samarbejde med Salsa foreningen lavet undervisning og shows i Stakladen hver 14 dag søndag aften.

Derfor vil jeg gerne anbefale Brian Falk som kandidat for Årets Østjyde da han gør noget for byen selvom det ikke er så kendt - dog kan jeg sige, at vi nu er ca 140 medlemmer i foreningen "Tango Aarhus", stærkt stigende.Helt sikkert pågrund af Brian!

Indstillet af Jørgen Erik Assentoft

Brian Mathiasen 1

Han skal være årets Østjyde, fordi det er fantastisk, hvad han gør for en stor gruppe børn i Afrika, bla. bygger han børnehjem i Mombasa i Kenya. Han har bare et fantastisk stort hjerte for at hjælpe børn. For min mand og jeg er det specielt, da vi selv har 2 sponsorbørn i Uganda, som vi gør vores for at hjælpe.

Indstillet af Annette Jantzen

Brian Mathiasen 2

Jeg synes det skal være Brian igen, da det er fantastisk, det han gør for sit børnehjem og sit boksning. Det kan ikke gentages nok det Brian gør, det får jo tårene frem og varmer mit og mange andres hjerter, han er en rigtig fighter...

Indstillet af Susanne Andersen

Brian Mathiasen 3

Efter hvad vi har set om Brian Mathiasen, er han et virkelig godt og empatisk menneske, der med sin støtte til virkelig fattige mennesker handler helt med hjertet og følger de mennesker han har mulighed for at hjælpe.

Vi mener, at netop sådan et menneske fortjener endnu en gang at blive kåret som årets østjyde - ikke mindst for det forbillede han er for andre!

Indstillet af Karen & Willy Grauby

Brian Mathiasen 4

Fordi det arbejde han har gjort for de afrikanske familier i Mombassa er helt igennem formidabelt.

DET skal helt sikkert Forsætte!

Gid der var flere af Brians slags!!

Indstillet af Anja Line Bertelsen

Brita Rodam

Brita Rodam nomineres som Årets østjyde på baggrund af sit arbejde med Hittekat.dk som hun driver egenhændigt. Hittekat arbejder, som navnet antyder, med herreløse katte, specielt killinger. Brita rejser penge til arbejdet ved at fremstille ting til katte samt via donationer.

Ved siden af arbejdet med Hittekat, opdrætter Brita racekatte og passer sit arbejde som bibliotekar på Galten bibliotek.

Brita er en ildsjæl med et stort hjerte for herreløse katte. Det har min kæreste og jeg personligt oplevet da vi i sommers fandt en herreløs kat med 4 killinger i haven. Det er præcis sådan en situation som Hittekat er der for. Brita sørger for at killingerne bliver tjekket af en dyrlæge, vaccineret, steriliseret samt øretatoveret. Moderen til killingerne har Hittekat betalt for at få tjekket og neutraliseret.

Brita er behjælpelig med at finde et hjem til hittekatte. Dem der tager en hittekat til sig via Hittekat.dk betaler et lille beløb der svarer til ca. 1/3 del af dyrlægeregningen, alt efter hvad der er blevet lavet.

Dette er bare et eksempel på den måde som Hittekat arbejder på og hvad det indebærer, samt de udgifter som følger med at hjælpe utallige hittekatte hvert år.

Indstillet af Morten Christensen

C

Carsten Hasager Pedersen

Carsten er formand for Odder cykelklub, og har været det i 40 år til næste år, hvor cykel klubben har 40 års jubilæum. Det var Carsten der startet klubben, og efter jubilæet vil han trække sig som formand. Carsten bruger næsten al sin og konen?s fritid på klubben bla. ved at tjene penge til klubben ved byfest, koncerter osv.

Indstillet af Per Juel Jensen

Carsten Pedersen

Carsten har brugt 40 år af sin fritid på at arbejde for Odder cykelklub så de unge drenge/piger kan komme ud og køre cykelløb rundt om i landet og udlandet. Carsten har været formand i klubben i 40 år til sommer. Han arbejder på højtryk når der er løb i Odder. Det er 10 gang klubben afholder Tour de himmelfart, (et af europas største etape cykelløb for drenge/piger, ca.600, så langtvæk fra som Italien) med hvad det indebære at holde styr på så som indkvartering, ruter, bemanding, mad,søge tilladelser,osv. Også det store en-dags cykelløb om efteråret, med post-cup og alle de andre klasser,(ca.500 deltager)Carsten skaffer midler til klubben på mange måder, skaffer sponsor, fester, koncerter.

Førhen kørte han også servicebil for klubbens A-rytter, når de kørte løb rundt i landet. Det her er kun en del af alt det der er foregået. Så meget har/gør Carsten for ungdommen.

Indstillet af Jytte Juel

Charlotte Præstgaard

Jeg syntes Charlotte Præstgaard skal være årets østjyde 2011. Hun er berider ude på tørring rideklub.Tørring Rideklub er et sted hvor de arbejder med psykisk handikappede. Hun brænder for sit arbejde, derfor syntes jeg Charlotte Præstgaard skal årets østjyde 2011.

Indstillet af Lone H. Petersen

D

Dan Boyter

Han er en enorm ildsjæl for både de svage i samfundet og kulturen i Østjylland.

Det ses bla. ved at han bruger kræfter på at være formand for Udsatterådet i Aarhus, dertil bla. sammen med Laura Hay holder en julefrokost for værestedet i Jægergårdsgade hvert år. Dertil støtter han aktivt handicapidrætten økonomisk. Han er ligeledes med til at skabe en rummelig og socialansvarlig arbejdsplads Pressalit, som også har været kandidat til årets bedste arbejdsplads.

Dertil er han aktiv indenfor kulturen i østjylland ved bla at være formand for Den Jyske Opera og bestyrelsesmedlem på ARoS.

Det er svært ikke at respektere at en travl mand som ham, har tid og overskud til dette. Stor respekt for Dan Boyters arbejde. Han er en værdig vinder af prisen.

Indstillet af Jesper Jørgensen

 

Dan Nguyen 1

Dan er en ualmindelig behagelig fyr at omgås, han er altid villig til at hjælpe en ven med sine problemer, når det virkelig presser på.

Desuden engagerer Dan sig i foreninger, som giver en bedre hverdag, bl.a. for studerende i Aarhus qua hans job som studievejleder, men han spreder også glæde til personer igennem sit hverv som kirkesanger.

Det er mig derfor en stor ære, at indstille Dan Nguygen som kandidat til årets østjyde 2011.

Indstillet af Anders Boesen

Dan Nguyen 2

an har boet i Aarhus i nu fem og et halvt år, hvor han flittigt har studeret på Aarhus Universitet. Han har altid bidraget til mange sociale aktiviteter både på og uden for universitetet, bl.a. på sit kollegie.

Indstillet af Lisa Ludvigsen

Dan Nguyen 3

Dan gør meget for det århusianske samfund. Han studerer og bruger sin sparsomme fritid på at være frivillig i en kirke, hvor han spiller til gudstjenesterne. Han har et stort musisk talent og udnytter enhver anledning til at bruge dette til at skabe og sprede god stemning. Til sidst, men ikke mindst hjælper han studerende i nød i sin funktion som studievejleder på Institut for Økonomi på universitetet.

Alt i alt er denne glædesskaber en absolut værdig kandidat til at blive årets østjyde!

Indstillet af Mathilde Nyland

Dennis Harløv Madsen

Dennis er min far. Han blev blind da han var omkring 39 år, på grund af en nethinde løsning. Han havde gået meget op i cykling før han blev blind. Han valgte at begynde at cykle på en tandem. Han havde en drøm om at komme med til OL. Efter mange års træning, og cykelløb i udlandet, blev kan kvalificeret til OL. Derefter havde han fået EM i handicap cykling til Roskilde. Hans kone, som også er min papmor, er også blind, og de bor i et stort hus, hvor min far har job, og hans kone er på pension pga sygedommen.

Indstillet af Josefine Harløv Madsen

Dennis Printzen

Synes han og hans familie er så fantastiske, og giver og giver og giver og de er så godhjertede, og derfor fortjener han og også hans forlovede, faktisk at blive Året Østjyde 2011, de er den slags personer, der hjælper folk ,når de har brug for det, og finder på en løsning der fungere for alle :)Så synes virkelig det er fortjent. ;)

Indstillet af Christel Vester

Dorthe Kristensen, Silkeborg 1

Dorthe Kristensen har i årevis lagt oceaner af timer, dage og ferier i arbejdet med Terre des Hommes, som hun sidste år blev landsformand for. Hun har selv "en masse" fadderskabsbørn, i Sri Lanka og Tanzania, hun rejser for egen regning til sine TdH projekter og tilser dem og videreudvikler dem, hun har sat en masse initiativer i gang for at samle penge ind og for at formidle fadderskaber, hun har lanceret modeshow i Silkeborg, der er blevet en populær tradition hvert efterår.

Hun og hendes mand valgte at afstå fra selv at få børn, da han led af en arvelig sygdom, og de har adopteret to piger fra Korea. I mange år har hendes mand været på plejehjem, da hans sygdom brød ud, og han døde for få år siden. Hun er sådan en ferm dame, og hun gør et kæmpestort arbejde. Hun cykler til og fra sit arbejde på apoteket i Silkeborg, hvor hun er tillidskvinde, og hun er i menighdsråd (eller har været), og hun er i Gødvad Gymnastik- og Idrætsforening. Hun er her og der og alle vegne, hun kører rundt og henter frimærker fra de virksomheder, der samler brugte frimærker ind til TdH, som når de bliver solgt, kan finansiere fadderskaber, og en af hendes døtre, som for nylig er uddannet til præst, er også delvis med i TdH og står for et af projekterne.

Sidste år "opfandt" hun Silkeborg-nissen, som fremstilles af kreative damer på egnen og sælges til fordel for TdH, og materialerne bliver donret, ligesom hun får overdraget briller og restpartier af skoletasker og meget andet til de mange, der har brug for hjælp i de lande, hvor Terre des Hommes har sit virke.

Hun er virkelig en sand "Årets Østjyde", uselvisk, målrettet og med et usædvanligt stort hjerte, og hun fortjener stor respekt.

Indstillet af Kirsten Breindahl

Dorthe Kristensen, Silkeborg 2

Dorte Kristensen er formand for Terres des Hommes og yder et fantastisk uselvisk arbejde for foreningen. Hun bruger al sin tid udovet at passe sit arbejde på apotek i Silkeborg på foreningen, også sin private tid. Hun bruger sine ferie og egne penge til at besøge de forskellige steder, hvor der er projekter, både Sri Lanka, Tzantania og andre steder.

Dorte er en ildsjæl. Se blot her på hjemmesiden for terres des hommes

"Køb et par øreringe og vær med til at skaffe vand til beboerne i Mererani området i Tanzania". Sådan lyder opfordringen fra Dorthe Kristensen, der udover at være formand for Terre Des Hommes Danmark, også er leder af flere projekter, blandt andet to projekter i Tanzania.

"Øreringene fremstilles af kvinderne i vores Mererani Projekt i Tanzania. Under vores besøg på projektet i foråret 2009 så vi, hvor svært det var at skaffe den daglige ration af vand til familierne i de små hytter i området omkring skolen", siger Dorthe Kristensen og tilføjer:

"Der har været tørke i området i næsten et år, og de få penge som de har, bruger de på indkøb af vand, hvilket betyder, at det ikke er hver dag, at de får mad og bliver mætte. Det er meget svært at få arbejde i området, og hvis de endelig er så heldig at få lidt arbejde i forbindelse med minedriften i Tanzanite minerne, er det til en dagløn på 10-15 kroner", siger Dorthe Kristensen.

Fremstillingen af øreringene er således hjælp til selvhjælp. Kvinderne fremstiller en meget enkel ørering, som symboliserer en dråbe. Et par øreringe koster kun 10 kroner.

"Vi håber, at mange vil bakke op omkring salget af øreringe, så vi kan hjælpe familierne til en indtægt, som vil betyde mad og vand på bordet til deres børn", siger Dorthe Kristensen.

Indstillet af Irene Nielsen

Dorthe Lund Pedersen

Dorthe har gjort rigtig meget for børn og unge i Diabetes Foreningen i Århus og Randers. Jeg selv er en af dem der har fået glæde af Dorthes hårde arbejde, hun har gjort at en masse børn og unge har fået en masse glæde, hvilket er en meget stor ting, når man har en sygdom, man skal leve med resten af sit liv.

Men det er der ikke er så mange der tænker på, så varmer det om hjerte, at der er nogle, der tænker på en, så derfor synes jeg at Dorthe fortjener at blive årets østjyde

Indstillet af Laura Lundgaard Jensen

Dorte Møller

Den quinde, der bare kan det hele. En personlighed, der har overskud til andre. Hun er der altid, når vi andre har brug for hjælp og støtte. Sætter altid sig selv i sidst rækken. Hun er sød, charmerende, hjælpsom og derudover utrolig kreativ. Kreativ med sine hænder og tankemåde. Jeg vil bare sige: Go Dorte.

Indstillet af Dorte Madsen

E

Edel Kaae

Edel arbejder på hjerneskadecenteret i Aarhus som psykolog. Hun møder altid op med det største smil og et kram til klienterne (mig bla.) Hun hjælper i det opfølgende forløb, med at formidle uddannelses og arbejdspladser til folk, som prøver at "komme tilbage" efter apoplexi, svulster, betændelse i hjernen etc. Hun godtager en som man er, og er der med en skulder at græde ud ved, eller en opmuntring hvis det er tiltrængt. Jeg har altid glædet mig til at skulle ind til hende, og ved at det gør de andre klienter, hun har også. Hun er knald dygtig til sit arbejde, og man kan virkelig mærke, at hun brænder for en sag, som ellers ikke får den opmærksomhed den fortjener. Det er med den dybeste respekt og tak for hjælpen at jeg indstiller hende!

Indstillet af Maj Pedersen

Else Schultz

Hver gang der er indsamling til nødhjælpsarbejde, eller andre gode formål glæder vi os til at få besøg af Else, hun er sikkert Østjyllands flittigste indsamler, og altid i godt humør hvad enten det regner eller sner.

Hun er en rigtig solstråle.

Indstillet af Arne Jensen

Elsebeth Bisgaard Sørensen

Elsebeth har været ansat som støtteperson ved Favrskov Kommune i mere end ti år. Hun har været ansat til at passe min datter de sidste 2 år. Min datter lider af en alvorlig og meget sjælden sygdom. MLD. Der er ingen helbredelse og det ender med at hun dør. Elsebeth har en evne til at få hende til at smile, og sørge for at hun får rigtig mange gode oplevelser. Jeg ved at Elsebeth har hjulpet rigtig mange børn og forældre de sidste mange år. Hun er en ildsjæl, og hun brænder for sit arbejde. Hun fortjener bestemt at blive årets østjyde.

 

Indstillet af Else Marianne Jørgensen, Thorsø

erik løve hansen kultur gyngen

siden 1993 har min tid på kultur gyngen gået frem og tilbage både som frivillig og under job træning og udd. min tid er ikke over i nu på gyngen, jeg er begyndt en ny udd som selskabs tjener på gyngen. nu skal det ikke handle om mig, men om erik og gyngen han har 25 års jubilærum til næste år, og er der nogen der har hjulpet mig og alle de andre der har været gennem kultur gyngen, så er det erik. i mine øjne skylder byen ham en hyldest af de store. Er ikke helt sikker, men vil tror vi snakker flere 1000 mennesker, der har været på gyngen og rejst sig og kommet videre i livet. Erik og stedet gyngen er skyld i, at rigtig mange mennesker har fået det bedre og er kommet i arbejde eller under udd..

min stemme skal gå til erik løve hansen og jeg er sikker på at alle de mennesker, der har været i hans arme og varme hjerte vil sige det samme. min stødte respekt kaffa

Indstillet af a kaffa jespersen

Erwin Bûlow Light

Jeg vil hermed gerne indstille Erwin til titlen som årets østjyde. Han har som menneske gjort et stort indtryk på mig,med hans engagement i og omkring Bispehaven i Århus V. Jeg selv bor ikke i området, bor på Djursland, men har arbejdet de sidste 1 3/4 år i Beboerhuset "Trivselshuset" og det er den vej jeg ser hvilket kæmpe arbejde og engagement Erwin ligger i det område ,hvor han selv bor med sin kone Gitte.

Erwin er en stor mand, både fysisk og i hjertet,og jeg tror ikke der er et eneste barn/ung i Bispehaven,som ikke ved hvem Erwin er. Det drejer sig jo mest om indvandrer børn ,og der er stor respekt fra ungerne for hvem Erwin repræsenterer en stor fast klippe i en til tider turulent tilværelse. Der er skabt multibane,lektiecafeer og et hav af andre tiltag,og alle steder har Erwin sat sit fingeraftryk. Samtidig er han også meget afholdt af de mange voksne,som bruger beboerhuset og næsten samtlige aftensmåltider blir indtaget i selskab med en broget flok ,især danskere, og af den vej blir mange små problemer løst. Erwin er også med i Afdelingsbestyrelsen. Han favner dem alle. Erwin pryder omslaget på en bog som Det boligsociale Fællesekretariat udgav sidste år,"Det andet Århus",og det billede siger det hele. Derudover er Erwin speciallærer på Skjoldhøjskolen,men den del som er hans arbejdsliv kender jeg ikke så godt. Min indstilling er kun for det enorme arbejde som jeg ,somkommer udefra,kan se har en utrolig stor betydning for et boligområde som Bispehaven,det havde været et fattigere sted uden Erwin ( og fru. Gitte, for bag enhver stor mand står en stærk kvinde,og den holder også her. Så ja jeg syns at Erwin fortjener et skulderklap og en anderkendelse for at være den han er.

Indstillet af Jane Christensen

Eva Lange Jacobsen

Min mormor Eva, har gennem de sidste ti år kæmpet for naturen i Østjylland. Hun har skrevet flere historier og lært mig og mange andre børn, at det er svineri at smide affald i vores natur. Hun er en rigtig ildsjæl, som bare vil have vi allesammen tager en del af ansvaret for vores smukke land. Hun fik udgivet en bog med sine historier om musebørn der boede i naturen og kæmpede mod affaldet. Hun er min inspiration og klippe, og har altid kun tænkt på hvordan vi kan gøre Danmark til et smukkere sted at være.

I skal vælge min mormor Eva, fordi hun er et forbilled for alle, og tror på det hun gør!

Indstillet af Annemette Aschelund

F

Flemming Andersen

Flemming er en ildsjæl indenfor sporten i Havndal. Det er en lille by, men Flemming har gjort den kendt på DK kortet p.g.a. volley-ball. Han er træner for adskillige hold, kører dem til kampe i sin bus, som han har købt til formålet for egne penge. Flemming starter med børnene fra 0.klasse med kiddsvolley hold, har hold i forskellige aldre til de ældste volley spillere kaldet seniorer. Flemming er lærer på Havndal Skole og han bruger al sin fritid på børn og unge i en by, hvor vi er afhængige af, at sportsklubben fungerer. Begge mine børn har spillet volley i Havndal. Vi er flyttet til Hobro, men qua mit arbejde i Havndal oplever jeg børnenes glæde over at spille volley i Havndal Hallen. Flemming fortjener et stort skulderklap!!

Indstillet af Elisabeth Schytte

Flemming Egestad

Min kollega Laura og jeg vil gerne indstille vores chef Flemming Egestad (fra Skyline)som kandidat til årets østjyde. Grunden til dette er, at han er en super god chef. Dette er selvfølgelig en betegnelse mange bruger om deres chef, men Flemming er det på en helt speciel måde. Vi er begge studentermedhjælper på Skyline, men på trods af det, bliver vi behandlet, som om vi var fastansatte. Han tiltro os et stort ansvar og kaster os ud i udfordringer.

Vi har lært rigtig meget ved at arbejde herude på trods af, at vi kun har arbejdet herude siden sommerferien. Han er en der formår at få en til at fortsætte med at arbejde herude, idet man føler sig velkommen, ordentlig behandlet samtidig med at der stilles krav. Det gode ved Flemming er, at han er en chef, der er meget forstående, en chef der bekymrer sig, der vil en det bedste ... og ikke mindst er, alt det kage han giver prikken over i'et.

Indstillet af Julie Jørgensen

Frode Lerdahl

VORES kandidat! Jeg tilmelder min teamleder Frode Lerdahl på vegne af vores personalegruppe.

Frode Lerdahl er teamleder for team Ålunden - som er bofællesskaber samt bostøtte funktion på tre matrikler i Grenå. Brugergruppen er udviklingshæmmede, socialt udsatte, unge med ADHD m.fl.

Frode har gennem de seneste 10 år sat vores trivsel og arbejdsglæde i højsædet. Han har gennem temadage, efteruddannelse, på afdelingsmøder samt i den daglige praksis, haft fokus på at skabe en arbejdsplads der bygger på tillid mellem leder og medarbejdere. Han fokuserer på at få os til at være optimister, finde det gode i vores arbejde og arbejde videre derfra. Han arbejder ud fra den anerkendende tilgang, og vægter den sociale kapital på vores arbejdsplads utrolig højt. Dette gør han bla. ved at arrangere sociale arrangementer, opfordre os til at motionere i arbejdstiden samt opfordrer os til mærke efter om batterierne er ved at være flade, for derigennem at undgå at vi bliver syge. (Har pt. et sygefraværsprocent på 0,37 %)Han har stor tillid til os, uddeligerer arbejdsopgaver til os, f.eks. styring af vagtplaner. Alle disse ting er med til at give os et enormt ejerskab for vores arbejdsplads og vores arbejdskultur som et bærende element i vores daglige trivsel.

Disse mange initiativer har senest medvirket til at vores arbejdsplads er blevet kåret til danmarks næst bedste mindre arbejdsplads, ved institutet Great place to work.

Disse mange års arbejde for vores arbejdsglæde og trivsel-gør at vi mener at Frode Lerdahl bør hædres som årets østjyde 2011.

Vi står naturligvis til rådighed med yderligere information og dokumentation.

På vegne af Team Ålundens personale - Helga Frandsen, Mariann Christensen og Maria Kjeldsen

Indstillet af Maria Kjeldsen

G

Gade team / Gade sorger i Århus

De er der for de hjemløse også næsten hele døgnet, hjælper dem der intet sted har af være, og som ikke har familie eller venner, der ka hjælpe dem...!!! uden dem ville mange flere hjemløse dø af kulde om vinderen i Århus....

 

Indstillet af Allan Rasmussen

Gerda Christensen

Jeg er frivilig i Lystrup Møbelgenbrug der har vi en dagligleder som gør alt for de frivilige, hun er en ildsjæl for kirkens korshær er snart mere i butikken end hun er hjemme er altid venlig og sød overfor de kunder som kommer i butikken,j eg vil da håbe at hun bliver kåret som årets østjyde, for at give hende et stort skulder klap, da hun vil ikke modtage en tak ellers

 

Indstillet af Kurt Madsen

Gitte Anitta Andersson

Gitte er til dagligt leder af "snuzel-huset" i landsbyen for udviklingshæmmede; Sølund i skanderborg. Hun har arbejdet på Sølund i rigtig mange år. Først som døgnmedarbejder, siden aktivitetsmedarbejder, leder af et enkeltmands projekt "projekt bornholm", derefter daglig leder af hus 13 & 14 hvor hun altid formådede at tilgodese alle medarbejdere og beboers forskellige særlige behov. Med sin hjertevarme og sin smilende personlighed følte man sig altid velkommen, og jeg er sikker på at spørger man samtlige medarbejdere, vil alle være enige om at Gitte har en helt særlig evne til at være nærværende, og få alle medarbejdere til at føle sig værdsat og velkommen hver eneste dag. Hvis beboerne havde haft et verbalt sprog, ville de også, hver og en, mene at Gitte er et utroligt livsgladt væsen, der skaber og spreder glæde hvor end hun færdes. :-) De seneste 2 år, har hun været leder af snuzel-huset, som er det nye sansehus på Sølund. Her finder hun nye udfordringer og er desuden ved at tage en efteruddannelse i "spædbarnsterapi" for endnu bedre at kunne forså og imødekomme de udvæklingshæmmede og deres kommunikation, ønsker og behov. I snuzelhuset kan man finde Gitte hver eneste dag, hvor hun smilende gerne byder velkommen med et knus og en livsglæde der er ud over det sædvanelige. Spørger man personale såvel som beboere på Sølund er jeg ikke i tvivl om hvad de vil sige om Gitte. "En lille energifyldt, stærk, livsglad engel, der våger over snuzelhuset og hele dets fantastisk gode atmosfære. :-)

Indstillet af Rose-Maria Køhler

Gitte Karstensen

Gitte Karstensen er dalig leder på et lille behandlingssted på max.6pers. Toftehuset i Hvidding nær Ribe. Hun har kæmpet bravt de sidste 2 år. Hun lægger alt sin tid på stedet,time for time ,til side sætter sin familie på mange områder, for at holde stedet i gang, og hun har været der 100% for disse mennesker med problemer som misbrug, skæv opvækst psykiske problemer.

Hun ånder og lever for at give disse mennesker en ny chance ilivet, så om nogen skulle havde denne pris, må det være hende.

Det ville give hende ny energi og en fornemmelse af anderkendelse, for det store stykke arbejde hun gør for disse mennesker...

Indstillet af Preben Hansen

Gitte Strandgaard 1

Vi indstiller vores formand, socialpædagog Gitte Strandgaard, som Årets Østjyde, fordi hun fortjener opmuntring for en ganske særlig anerkendelsesværdig indsats for sit frivillige arbejde i Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!

Mobning og chikane på arbejdspladsen er et stigende problem, og det har store konsekvenser for den enkelte, for arbejdspladsen og for samfundsøkonomien. Det koster op mod 10 milliarder om året i sygedagpenge, psykologhjælp, rehabilitering, førtidspension m.v.

På det menneskelige plan er det altødelæggende. Både fysisk, psykisk, socialt og økonomisk har det store konsekvenser for den mobberamte og de pårørende.

(1) Kilde: Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og Videncenter for Arbejdsmiljø)

Formålet med det frivillige arbejde i regi Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! er at udbrede kendskab til voksenmobning og de konsekvenser, det har for den enkelte, for arbejdspladsen og for samfundsøkonomien. Dette med henblik på forebyggelse og håndtering. Ligeledes har vi som formål at give støtte til mobberamte, så de kan forblive på arbejdsmarkedet.

Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! har etableret en hjemmeside:

Vi ser os selv som en græsrodsforening, som er kommet rigtigt godt i gang. Den 3. april i år havde foreningen både 3 års fødselsdag og generalforsamling på én og samme dag, hvor vi kunne se tilbage på resultater, som er gennemført med landsforeningens stifter, socialpædagog Gitte Strandgaard, i spidsen, som på uselvisk vis har lagt og fortsat lægger et stort stykke engageret arbejde i landsforeningen, som står hendes hjerte meget nært.

Gitte Strandgaard har således også været rådgivende med sin store erfaring og viden på området, da Arbejdstilsynets hotline blev oprettet i 2010.

Bestyrelsen i Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!

www.voksenmobningnejtak.dk og ligeledes en hotline: 6080 6898, hvor de personligt berørte, pårørende, arbejdspladsen og andre med faglig relation kan få støtte, råd og vejledning.

Indstillet af Annelise Lauridsen

Gitte Strandgaard 2

Med baggrund i et indgående kendskab til Gitte Strandgaard, vil jeg gerne varmt anbefale hende til titlen som "Årets østjyde 2011. Igennem mange år har hun gjort en beundringsværdig indsats for at komme det yderst alvorlige problem i dagens Danmark til livs, der manifesterer sig som voksenmobning. Igennem et både hårdt, slidsomt og vedholdende arbejde har hun formået at skabe offentlig opmærksomhed omkring dette væsentlige problem. Hun har en større forståelse for nødvendigheden af, at der politisk og lovgivningsmæssigt bliver taget initiativer til at afhjælpe voksenmobning, samtidig med, at hun takket være sit dybe humane sindelag, sin ukuelighed og og sin store indfølingsevne igennem årene har hjulpet rigtig mange mennesker, som er blevet ofre for mobning.

Gitte er en stor personlighed. Hun er ukuelig og et yderst modigt og modent menneske. Hun fortjener at blive Årets østjyde".

Indstillet af Finn Malthe Madsen

Gotfred Hindrup 1

Leder af Fredes Farm, Gassum nord for Randers - kendt fra "Kurt kom forbi"

samt vinder af en formue i Hvem vil være millionæør.

Gotfred / "Frede" var i sine unge år en talentfuld bokser i Randers Atlet Club (samme generation som Gert Bo Jacobsen). Senere træner i Randers Bokse og Motionsklub på den tidl. Randers kaserne, hvor hans interesse for at rette rødder af førte til det sociale eksperiment Fredes Farm I Gassum (Henviser til Kurt Leths indslag).

Indstillet af Erling Bundgaard

Gotfred Hindrup 2

Godtfred gør en kæmpe indsats for unge menneskér, både på sit sted " Fredes Farm " i Gassum, et sted for unge som har det svært og i sin bokseklub "Randers Bokse og Motionsklub". Han er en ildsjæl og satser alt på den enkelte. At hjælpe unge mennesker godt på vej er hele hans liv,han fortjener et skulderklap. men venlig hilsen en mor.

Indstillet af: Yvonne Kristensen

Grethe Sørensen

Min mormor Grethe Sørensen, fortjener prisen som Årest østjyde. Hun er 72 år og fylder 73 år til sommer. Hun har været frivillig hjælper på lokalcenter Kildevang i flere år. Hun er der altid til at hjælpe folk, hvis de har brug for hjælp. Hun tænker altid på andre, før hun tænker på sig selv. Derfor synes jeg, hun skal have prisen, for at vise hende, at vi er glad for alle de gode ting, hun gør.

Indstillet af Maja Albrektsen

Gregers Petersen

Gregers Petersen, Hadsten, er iværksætter af Guds nåde. Der er ikke den ting i hjembyen, han ikke har en andel i. Senest som dynamisk leder af Østjysk Iværksættercenter, hvor han guider nystartede igennem de første svære år. Gregers og hans center har en af landets højeste succes-rater, det vil sige iværksættere som IKKE lukker igen. Østjysk Iværksættercenter er blevet en så stor succes, at Gregers Petersen i år har udvidet med endnu en afdeling i Hammel, så endnu flere foretagsomme unge iværksættere kan "komme godt afsted", til gavn for erhvervslivet og ledighedstallene i Østjylland.

Indstillet af Sven Erik Ginge, Hadsten

H

Hammel Neurocenter og hjernecentret i Århus

Ja, det ser lidt underligt ud, at jeg indstiller disse 2 steder som kandidat. Det ligger i, at jeg har været indlagt det første sted og på kursus det andet sted.

DE mennesker der er de 2 steder, har hjulpet mig og en hel masse andre tilbage til livet. Nogle vil sige, at det får de løn for. Den kan jeg ikke acceptere. De gør det ene og alene af næstekærlighed. Så de bør udråbes til årets østjyder. Den næstekærlighed de udviser, gjorde at jeg kom tilbage til et tåleligt liv.

Min hustru har fortalt mig, at der blev dømt plejehjem og rullestol til mig efter en ulykke d. 03/04 i 2009 i Uggelbølle. De kandidater jeg har indstillet, har hjulpet mig og mange andre tilbage til et tåleligt liv. Det er deres store interesse.

Hanne Jensbo

Hanne er pensioneret advokat og har i mange år gjort en stor frivillig indsats i Århus - bl.a. i soroptimisterne, Red Barnet og i Kvindehuset. Det er i Kvindehuset i Viby, at jeg har lært Hanne at kende, som en engageret forkvinde igennem de sidste 4 år. Hun brænder for - de primært etniske kvinder - der kommer i huset, og det fortjener hun et skulderklap for.

Indstillet af Jens Møller

Hanne Kristiansen

HANNE ER SERVICEASSISTENT PÅ AARHUS SYGEHUS NØREBROGADE. HUN ER EN GOD KOLLEGA, DER ALTID HAR TID TIL AT LYTTE OG GIVE ET KRAM.

HUN HAR SELV VÆRET MEGET IGENNEM, MEN DER ER ALTID ET STORT OVERSKUD OG SMIL TIL KOLLEGAER OG INDLAGTE. DERFOR SKAL HUN KÅRES, FOR ER DER NOGEN DER TRÆNGER TIL LIDT OPMUNDRING, ER DET HANNE.

Indstillet af Kirsten S. Jensen

Hanne Pedersen

Min mormor er den bedste østjyde, fordi hun har hjulpet med super meget i Thorsø, har været med til super meget, har været i Thørsø byråd og er i Menighedsrådet. Hun er også verdens bedtse mormor.

Indstillet af Louise Damsgaard Jensen

Hans Erik Laumann

Vi, Jette, min søn Dennis og hans kæreste/samlever Nathalia,vil gerne indstille Hans Erik Laumann til at blive "Årets Østjyde 2011" Vi mødte Laumann første gang i 2005, dengang som misbrugskonsulent for min søn Dennis, siden som støtte/kontaktperson for ham. Laumann er et helt specielt og fantastisk menneske, som på helt sin egen positive måde når helt ind til de unge mennesker. Han var der for Dennis altid og for mig som mor var jeg aldrig kommet igennem en svær tid i livet uden Laumann. Laumann hjalp Dennis tilbage til livet som et helt menneske igen, uden hans hjælp havde Dennis ikke været her i dag.

Jeg er sikker på at rigtig mange mennesker derude i det Østjydske kender Laumann, at Dennis ikke er den eneste han har "reddet". Misbrug er desværre ikke længere forbeholdt et bestemt miljø,men desværre er der stadig meget tabu omkring det, folk snakker ikke om når det rammer Deres familie... Derfor arbejder Laumann meget i "det stille" uden at nogen fortæller hvor stort et menneske han er, HAN fortjener om nogen et kæmpe skulderklap for det fantastiske arbejde han gør for vores unge mennesker...

Indstillet af Jette Plith

Helena Marie Meyer

Synes hende og hendes familie er så fantastiske, og giver og giver og giver og de er så godhjertede, og derfor fortjener hun og også hendes mand faktisk at blive Året Østjyde 2011, de er den slags personer, der finder glæde ved at give til folk, uden at forvente at få noget tilbage. :)Så synes det er SÅ meget fortjent. ;)

Indstillet af Christel Vester

Henning Kjærgård/Stefan Larsson

Disse to har delt chefstillingen på Århus Teater. De har på fremmeste vis ført teatret ind i det nye årtusind, både kunstnerisk og økonomisk...De har konsilideret en kunstnerisk arb.plads for ca 150 medarbejdere, løftet arb.klimaet, tilført et nyt publikum samt nedbragt en gæld på 11 mill. 1 år tidligere end lovet. desuden fundet midler til at restaurere en fredet ejendom og startet en århus teater filial i københavn. altsammen inden for de sidste tre år. Jeg tror ikke man har set så mange kunstneriske, økonomiske og arbejdsmiljømæssige resultater på nogen anden virksomhed inden for så kort tid. sidst vil jeg blot tilføje, at vi jo lever af offentlige midler og derfor er et funklende godt eks. for andre offentlige institutioner mht ansvar, kompetencekrav og mennskelige værdier.

Indstillet af Jens Zacho Boye

Henrik Bille Krebs 1

Henrik Bille Krebs, er leder på Ungemiljøet Kaosambassaden, og han gør en stor forskel i hverdagen.

Han hjælper rigtig mange unge på ret køl, hjælper andre mennesker igang med deres liv.

Han er et fantastisk dejligt menneske, og er altid i godt humør. Han kan altid få folk til og smile, bare ved og kigge på dem. Henrik deltager ved rigtig mange arrangementer vedr. unge mennesker og deres fremtid.

Sidste år, 2010 var han med til at redde Ungemiljøet, da Randers var i sparekrise, og ungemiljøet var lukningstruet. Alle de unge og Henrik gjorde sådan et stort indtryk, at de valgte ikke at lukke Ungemiljøet.

Henrik tager altid andres problemer i første række, og hjælper os så godt som muligt ud af dem. Han sætter sig gerne ned og snakker med os, hvis der er noget, der ikke fungere, der hjemme eller i fritiden. Henrik er også en mand, som er rigtig god til at give udtryk for, hvad han mener om tingene, og hvad han føler.

Henrik fortjener og blive Årets Østjyde 2011, fordi han gør sådan en stor forskel for de unge mennesker i Randers og omegn.

Indstillet af Sabrina Andersen

 

Henrik Bille Krebs 2

Jeg vil gerne nominere Henrik Bille, som er den daglige leder af Ungemiljøet Kaosambassaden i Randers, som årets østjyde. Udover at gøre en enorm forskel i mange unges liv, er han også et fantastisk og varmt menneske. Han kan altid få en til at smile, og er altid klar med et godt råd.

Ungemiljøet Kaosambassaden er et værested for unge i alderen 15-25 år. Det er et fristed for mange unge, der ikke ved hvad de skal lave i deres fritid. Der er ca. 600 brugere, og omkring 80 mennesker kommer dernede dagligt. For mig og mange andre, er det som et andet hjem, og alt det er pga. Henrik.

Han er hele ånden på Kaosambassaden, og han er helt sikkert også grunden til, at stedet er en succes, han går op i det med liv og sjæl, og man kan mærke han brænder for at gøre en forskel.

Henrik Bille fortjener ikke bare at blive årets Østjyde, han er helt sikkert årets dansker.

Indstillet af Mia Winkel Petersen

Henrik Bille Krebs 3

Jeg vil nomine Henrik Bille Krebs som årets østjyde, han arbejder nede på Ungemiliøet/KAOS ambassaden. hvor han hjælper unge med de daglige problemer, som både omhandler ting i hjemmet og i fritiden.

Henrik er altid smilene og er altid klar til og snakke, hvis man har et problem. Han har også gjort en stor forskel for mange unge i Randers, da han har deltaget i mange forskellige events for unge og været med til at arrangere dem. Han har været en stor hjælp for rigtigt mange unge, og han fortjener virkelig at blive årets østjyde.

Indstillet af Mikkel Friis Grønning Kjemtrup

Henrik Bille Krebs 4

Han har skabt et fristed for unge i Randers, hvor kreativiteten kan få lov at blomstre!

Her går ønsker i opfyldelse, mange bliver hjulpet på bedre vej, mens nogle bare komme for at hænge ud og snakke med kammeraterne. Det er de unge der styrer stedet, mens Henrik Bille bestyre.

Han fortjener at blive årets østjyde!

Indstillet af Dennis Nielsen

Henrik Knudsen 1

Jeg vil gerne indstille Henrik Knudsen ejer af Graceland Randers.

Han skal indstilles, fordi han har kæmpet og gjordt et godt stykke arbejde for at få Graceland til byen.

Han fortjener at blive Årets Østjyde.

Indstillet af Jane Pawelczyk

Henrik Knudsen 2

Fordi han har fortjent det,og han har sat Randers på verdens kortet se her hvorfor

Indstillet af John

www.in-joy.dk

I

Illa Lone Gudmandsen

Årets østjyde Illa Lone Gudmandsen er den pædagog i Bofælleskabe var jeg bor.

Hun har bl.a hjulpen mig med at sætte pærer op i mine lamper i min lejlighed i det bofælleskabe, hvor jeg bor. Derfor vil gerne indstille Illa Lone Gudmand til årets østjyde i år 2011.

Indstillet af Charkes Holde, Hinnerup

Inge Boie

Inge Boie har været frivillig leder i I.F.Mols i over 25 år. For nogle år siden svigtede hendes helbred, så hun ikke kunne gå på arbejde og passe et job hver dag.

Efter nogle møder med de involverede, lykkedes det at ansætte Inge i flexjob som kasserer i foreningen.

Det har vi aldrig fortrudt. Alt, hvad Inge tager del i, giver overskud: Molsløbet, sommerfesten og masser af nye tiltag. Inge fik den ide at finde sponsorer til alt klubbebs tøj samt en holdejer for hvert hold. Det var et kæmpe arbejde, men det lykkedes. Sådan får alle klubbens hold nyt tøj hvert tredie år og samtidig et godt overskud. Inge siger aldrig nej til I.F.Mols, hvis hun overhovedet kan finde kræfter.

Inge er ikke bare kasserer - hun er klubbens forretningsfører, der står i spidsen ved alle arrangementer, hjælper afdelingerne i gang, finder til tider træneremner, skaber klubbens fantastiske økonomi - hjælper med alt og har I.F.Mols i hoved og handling det meste af døgnet.

Det seneste tiltag er at få cafeteret i Molshallen til at fungere. I efteråret 2011 er der kommet ny halinspektør, der ikke ønsker at drive cafeteriet. Det har klubben overtaget med Inge som administrator, indkøber, regnskabsholder og fordeler - dagligdagen i cafeteriet fungerer dog kun med andre af klubbens engagerede og flittige medlemmers indsats.

Der var en del skepsis, da klubben for første gang skulle betale en "frivillig" for bestyrelsesarbejde, men Inges kæmpe indsats, der giver klubben mere end det dobbelte af den løn hun får, giver et aktivt klubliv, sammenhæng i en velfungerede forening med 10 gode afdelinger og en meget stor deltagerprocent for området har overbevist de fleste.

Nu skal ingen tro, at Inge er foreningen. I.F.Mols kan kun eksistere med flere hundrede ildsjæle, der får arrangementer og hverdag til at fungere, men Inges evne til at organisere og systematisere har fået alle arrangementer til at fungere og give overskud - og der er altid nye ideer på vej, for Inge er ikke bange for at kaste sig ud i nyt, hun selv tror på.

For I.F.Mols er hun den uundværlige "forretningsfører", der skaber sammenhæng og ro i hverdagen og gør arrangementerne endnu bedre.

Indstillet af Jane Scmidt

Inger Graversen

Indstillet af Berit Lauritsen

Inger Graversen, Colitis Crohn foreningen. Inger er formand for vores bestyrelse i Århus-afdelingen og kasserer i vores Hovedbestyrelse. Vi er en forening for folk med tarmsygdomme. Jeg har været medlem af vores bestyrelse i Århus de sidste to år og er forholsvis også ny i vores Hovedbestyrelse som suppleant. Vores forening blev startet i 1989 på landsplan og i Århus og andre steder i Dk. Jeg var dengang med til at starte afdelingen i Århus, og siden dengang er vores forening blevet meget stor og med solid økonomisk forhold. Og en del mere profesionel. Der har Inger løftet en del for dette. Og igen som Ulønnet. Vores forening arbejder for tarmsyge og deres pårørende som geografisk strækker sig fra Viborg til Hedensted. Inger er den der arrangerer kurser for vores medlemmer som feks. kan være for unge, forældre til børn med tarmsygdomme, rådgivere fra vores forening.

Hun kontakter foredragsholdere, bestiller overnatning og forplejning til os alle under bestyrelses møder i vores hoved bestyrelse. Lige l edes står hun for de ansatte i vores sekretariat i Odense, og hun kører en del til Odense om Året. Også der vi afholder vores kurser. Det var arbejdet i vores Hovedbestyrelse.Inger er som formand for Århus Lokalafdeling også meget aktiv der. Hun laver vores dagsordener som en formand skal gøre. Og Inger har mange kontakter til de behandlende læger for tarmsygdomme som hun forstår at samarbejde med, og de læger er ofte/tit i vores forening i Århus for at holde foredrag om behandling for vores tarmsygdomme. Ligeledes sørger Inger for bestilling af lokaler ti vores møder i Århus og ved behov også forplejningen. Inger bruger det meste af sin fritid hvis ikke den hele på arejdet i vores forening i Århus og på landsplan.Inger deltager også i møder på Århus Sygehus for forholdsvis nye tarmpatienter hvor Inger fortællerom vores forening. Inger er god til samarbejde med læger. Inger brænder virkelig for vores forening. Hun er ulønnet og giver sig selv 100% for vores forening i Århus

/på Landsplan. Der er en del af vores medlemmer der har fået hjælp af Inger. Inger er også meget social og arrangere også andet i vores foreningforedrag for læger/pyskologer og andre. Blandt andet har hun i mange år arrangeret Julekomsammen for vores medlemmer hvor vi hygger os en aften med vores medlemmer og deres familier med bankospil med mange fine præmier som også Inger indkøber. Dette arrangement er meget populært. Inger er et godt menneske der tilsidesætter hendes egne behov, for at hjælpe andre. Inger lider selv af en tarmsygdom. Inger sørger altid for at jeg får kørsel til vores møder i odense hvor jeg deltager. Jeg er for træt til ar kunne køre den tur frem og tilbage og har mange ledsmerter så jeg ikke kan sidde ret op og ned i en biluden at sædet skal ligge lidt ned. Inger sørger også for at jeg altid bliver kørt helt hjem selvom Inger skal køre en omvej for at køre mig hjem. Ligeledes giver hun mig kørelejlighed til vores lokale møder. Inger er et menneske der er meget rar at være sammen med. Inger er den person i mit liv udover noget familie jeg føler mig tryg sammen med. Hun giver plads til at jeg som slås en del med sygdom, også en tarmsygdom. Jeg er sikker på at Inger altid vil hjælpe mig hvis jeg bliver syg når vi deltager i møder andre steder end Århus. Med hende kan jeg være mig selv og blive respekteret. Sådan er Inger og det er ikke kun jeg der profitere af hendes hjælp.Det gør vores medlemmer også, Inger er også en god leder af vores sekretariat. Jeg er imponeret af hendes store arbejde i vores forening trods det at Inger selv har en tarmsygdom. Inger har sit hjem fyldt med materiale fra vores sekretariet, medlemds blade der udkommer fire gange årligt, og en del hæfter om behandling af vores sygdomme etc. inger deltager i oprettelse af nye lokalafdelinger og har fornylig været på Færøerne nogle dage som hun tager ferie fra sit arbejde for at kunne. Inger fik oprettet en lokal afdeling på Fæørerne sammen med vores Landsfo rmand. Sådan er Inger der også i Sommers tog til Bornholm for at oprette en lokalafdeling. Inger deltager også i internationalt atbejde med patient foreninger for vores tarmsygdomme. Her stod Inger blandt andet for at arrangere et Årsmøde i dk i foråret 2011 i København. Jeg kan kun give hende de bedste anbefalinger til at blive årets østjyde..

Ingolf Romlund 1

Vi vil gerne indstille Ingolf Romlund,Højbjerg.

Ingolf er formand for julemærkemarchen, hvor han gør en KÆMPE indsats for denne sag, så han er bestemt oplagt .I kan finde relevante ting om julemærkemarchen på dette link

http://www.julemaerkemarchen.dk/

Indstillet af Bent Mondrup

Ingold Romlund 2

Vi har en kandidat som vi mener, vil være værdig til at blive kåret som Årets Østjyde 2011

Personen som vi gerne vil indstille er Formanden for Julemærkemarchen Ingolf Romlund.

Julemærkemarchen er en landsdækkende årlig begivenhed, som altid finder sted den første søndag i december. Det er en march/gåtur som i år afholdes for 35. gang. Overskuddet fra julemærkemarchen går ubeskåret til de 4 julemærkehjem i Danmark, som hjælper børn og unge der har det svært i hverdagen. Specielt børn som bliver mobbet pga. overvægt og derfor har mistet troen på sig selv, har haft stor glæde af et ophold på et af de 4 julemærkehjem. I 2010 var overskuddet fra julemærkemarchen på 1.022.000 kr.

Som formand for julemærkemarchen gennem de sidste 25 år, laver Ingolf Romlund et stort stykke frivilligt arbejde, som strækker sig over det meste af året. Ingolf brænder for at hjælpe andre, han bliver følelsesmæssigt berørt når de svage i vores samfund, især børn ikke har det let. Han er en ildsjæl og det er man ikke i tvivl om, at han er. Han har trods flere alvorlige sygdomsforløb, ikke slækket på arbejdet for hans "hjertebarn" julemærkehjemmene som han i øvrigt kan berette om i timevis, hvis samtalen skulle falde på det.

Der er selvfølgelig mange andre frivillige hjælper omkring julemærkemarchen, men det er Ingolf som står for den store overordnet koordinering og sørger for at alt forgår som det skal.

Den 24. januar 2011 modtog Ingolf på vegne af julemærkemarchen og alle de mange frivillige hjælpere hædersprisen fra HK/Post & Kommunikation. Med prisen fulgt en check på 30.000 kr. som Ingolf straks donerede videre til Julemærkehjemmene, hvilket endnu engang viser hvor meget han brænder for denne gode sag.

Grunden til at vi mener I skal vælge Ingolf Romlund som kandidat til Årets Østjyde er fordi:

Han viser et utroligt stort overskud og gør en stor forskel, ved at gå helhjertet ind i projektet for at skaffe flere midler til de 4 julemærkehjem, så de nemmere og bedre kan hjælpe de ca. 700 børn der hvert år har stor glæde og gavn af et gratis ophold på et af julemærkehjemmene. Uden hans hjælp og det årlige overskud fra julemærkemarchen, ville det være svære at kører julemærkehjemmene på det niveau som det er i dag.

På baggrund af ovenstående, håber vi at Ingolf Romlund kan komme i betragtning til at blive kandidat som Årets Østjyde.

Hvis I vil vide mere om julemærkemarchen og den gode sag, kan I finde mere information på

www. julemaerkemarchen.dk

Indstillet af Stinne Godsk Romlund

Ingrid Søgaard

Ingrid Søgaard er mit forbillede, eftersom hun er en ildsjæl indenfor sit arbejde med børn. Hun tog mig under sine vinger, da jeg var i praktik (er pædagogstuderende) og for første gang i mit liv, følte jeg mig accepteret, for den jeg var.

Hun har et fantastisk overskud og en stor rummelighed, som alle på hendes vej mærker og lader sig mærke af. Hun gør et fantastisk stykke arbejde og kæmper med hjerte og sjæl for sin brugergruppe og sit personale! Jeg vil for altid have hende som en personlig og faglig inspiration og derfor synes jeg, hun skal nomineres!

Maiken Elisabeth Ingemann Jakobsen

J

Jakob Olesen

Jakob har i mere end 50 år spillet en afgørende indflydelse på sports og fritidslivet i Ryomgård og Nimtofte på Djursland.

Han har altid været interesseret i hvordan ungdommen kan trives i landdistrikterne. Skal der stables arrangementer på benene stiller han altid op. Han har sin daglige gang i IF Midtdjurs hvor han hjælper med at holde udstyr, forhold og arrangementer i tip-top stand således at alt kan afvikles som planlagt og således at der holdes liv i landsbyen.

Selv om han har passeret 75 år, er det stadig ungdommen og dennes muligheder for sportslig udfoldelse der ligger ham på sinde.

Dette livslange engagement gør at han indstilles til "Årets Østjyde".

Indstillet af Jens Mikkelsen

Jan Bihrmann

Jan Bihrmann er opvokset på Chr. d. 9´s børnehjem i Århus. Han er formand for Foreningen "Venner af Chr.d.9`s børnehjem" og har i hele sit liv kæmpet for svage i samfundet - især børnehjemsbørn. Han er medlem af en del foreninger, der har det tilfælles, at de kæmper for samfundets svageste.

Jan er selv et godt eksempel på, at det kan "betale" sig at gøre noget for de svageste, og han synes selv, at han har meget at betale tilbage.

Lige nu står han i sit livs kamp for at sikre at hans gamle børnehjem overlever Århus Kommunes bestræbelser på at nedlægge institutionen.

Der fremsendes en video på 26 minutter, der fortælles om hans liv og han kamp for de svageste.

Indstillet af Eigil Lyhne

Jens Aage Andersen

De "frivillige" i Kirkens Korshær "Rytterknægten" Marienborgvej 28, Rders vil gerne indstille vors leder som Årets Østjyde 2011.

Han er en ildsjæl, der brænder for andre-både for d frivillige, de ansatte, kommunens bistandsklienter i aktivering, folk der kommer her for socialt samvær."Rytterknægten" er en genbrugsforrening og samtidig væ- rested for socialt samvær og aktiviteter.

Han er et menneske, der altid har

tid og overskud til den enkelte,

uanset social status, sygdom og

handicap. Hans kvaliteter er ubeskrivelige.

Indstillet af Else Bøgh

Jens Bjørnholt 1

Fordi han har gjort en kæmpe forskel for fodboldklubben Ulvehøj. Det lykkedes ham at samle 2 millioner kr ind på egen hånd, så klubben har fået en kunststof-bane og er i færd med at skaffe penge til en kæmpe storskærm til banen. Den drøm lever i fuld velgør.

Indstillet af Henrik Bjørnholt

Jens Bjørnholt 2

Indstillet af Allan & Michelle Brock-Madsen

Jens Bøgeskov 1

Ejer af hørning pony rideskole, gennem 30 år. Og han er byens bedste pædagog. Han har en ro og et nærvær over for alle de børn, som kommer og rider hos ham. Han kan ikke bringes ud af kurs. Og alle bliver hørt og set. Det har hjulpet rigtig mange børn, at de har fået noget med i bagagen derfra. Når børnene kommer derned behandler han alle, som om det bliver den bedste dag, fordi de netop kom idag! der er altid mange børn dernede, og der er altid en dejlig stemning. Han er et helt fantastisk menneske, der er et forbillede for mange børn og voksne. Derfor burde han helt klart være årets østjyde.

Indstillet af Ida Fogh Schultz

Jens Bøgeskov 2

Han er gennem 30 år ejer af Hørning ponyskole.

Det er verdens mest fantastisk sted at komme, og det skyldes Jens Bøgeskov. Han er det mest rolige og nærværende menneske, jeg nogensinde har mødt. Alle børn er lige, og alle børn bliver set og hørt. Han giver alle børnene følelsen, at idag er den bedste dag, netop fordi du kom!!!En følelse mange børn netop ikke oplever i skolen osv. Men hos Jens gør de. Et meget ydmyg menneske, men han har så meget at give til andre både børn og voksne. Alle får så meget med i bagagen, når de har gået nede hos Jens. Og det er mange i løbet af alle årene.

Derfor er han selvfølgelig, den eneste rigtige kandidat til Årets Østjyde 2011.

Indstillet af Jette Schultz

Jens Jørgen Bøgeskov 3

Jens har sammen med sin kone Linda siden midt 70'erne drevet Hørning Ponyrideskole. En lille rideskole hvor der er plads til selv de mindste. Jeg har egentlig behov for kompenserende undervisning pga. fibromyalgi men der er for lang venteliste til det kommunale tilbud (over ét år) men hos Jens kan jeg træne i MIT tempo.

Indstillet af Jeanet Jørgensen

Jens Jørgen Bøgeskov 4

Jens Jørgen har gennem de 35 år jeg har kendt ham været en reservefar for rigtig mange hestepiger. Jens Jørgen har altid formået at få disse piger til at føle at rideskolen var deres andet hjem. Ud over at undervise i ridning flere timer hver dag, så har han sammen med sin kone Linda også sommerferie ridning. Jens Jørgen udviser en autoritet således at pigerne og hestene gør det de skal, men samtidig har han verdens største tålmodighed - pigerne kan råbe på hans opmærksomhed i et væk, og han svarer dem med samme glæde i stemmen hver gang. Han har helt sikkert påvirket 100 vis af piger og enkelte drenge og gjort at pigerne har haft et sted at udfolde deres passion i trygge rammer.

Indstillet af Joan Langberg

Jens Jørgen Bøgeskov 5

Jens ejer rideskolen Elmely i Hørning, og han er den flinkeste mand jeg har mødt. Min mor red hos ham, jeg har reddet hos ham og den dag jeg får børn, skal de forhåbentlig også ride dernede hos ham. Han passer rigtig godt på sine heste for det første, og for det andet har han bare så god tålmodighed med DE UTALLIGE børn, som rider hos ham. Der er oprettet en side på facebook med unge som gamle, der har redet hos ham, og vi er alle eneige om, at vi havde den mest fantastiske tid på Elmely, hvor vi både har lært Jens, hans kone Lina og deres to børn Betina Og Brian at kende, samt fået oplevelser og venner for livet.

Indstillet af Christinna

Jens Bøgeskov 6

Jens Bøgeskov har i over 30 år drevet "Hørning ponyrideskole" i Blegind syd for Århus. Jeg kom der selv for 25 år siden, og min datter og mange af hendes veninder er elever der i dag. I alle de år har stedet været et frirum for os alle, pigerne hos deres yndlingsheste, og vi voksne "slapper" af den ugentlige ridetime og nyder atmosfæren! For hos Jens er der nemlig altid ro og harmoni :o)

Han har en evne til ALTID at være rolig og fattet og er uden sammenligning det rareste menneske i verden. Han behandler alle dyr som mennesker, store som små ens, og der er dyb respekt om ham. At han i alle disse år har formået at holde gejsten må skyldes at han virkelig brænder for det her, og han har været en stor del af utroligt mange menneskers liv.

Hans dejlige kone Linda skal selvfølgelig osse nævnes, da hun er ligeså stor en del af det <3

TAK JENS OG LINDA :)

Indstillet af Pia Nissen

Jens Bøgeskov 7

Jens Jørgen Bøgeskov har en helt speciel personlighed, er tilmed en meget varm og givende person. Han forstår at give alle ryttere nogle gode oplevelser med heste. Og med sit vindende væsen og rolige gemyt er der ro i ridehallen, når der undervises. Jens bevarer overblikket, selvom der er mange der tager i tøjlerne på samme tid. Jens tager sig tid til alle og formår at fastholde flere generationer på rideholdene.

Indstillet af Marianne Duus

Jens Bøgeskov 8

Jeg synes Jens fortjener prisen som årets østjyde. Jens ejer sin egen rideskole, og får den lige til at løbe rundt. Jens gør alt for at pigerne og drengene på rideskolen får den bedste tid sammen med hestene. Han ligger så meget frivillig tid og så mange penge i det her projekt.

Jeg som tideligere rideskole elev, kan kun anbefale Jens, til alle jeg kender.

Indstillet af Olivia Larsen

Jens Bøgeskov 9

Jeg er igennem de sidste år kommet nede ved Jens, på Hørning ponyrideskole. Da mit barnebarn næsten er der hele tiden.

Og jeg må som et ældre menneske, sige at jeg er dybt imponeret, over hvordan han arbejder med alle de unge mennesker. Med en ro og et overblik . Og de har så meget respekt, for jens. Han burde være et forbillede for mange mennesker, der ikke kan få respekt for den yngre generation.Og det må være på tide, at han får et skulderklap, for hans indsats gennem mange år.

Indstillet af Hanne

Jens Jørgen Bøgeskov 10

Jens har sammen med hans kone Linda drevet Hørning Pony Rideskole, Elmely i mange år. Det er et sted hvor man kan komme og lære og ride,og blive fortrolig med heste. Der er altid en dejlig stemning og altid tid til at høre på hvad folk vil har af fortælle.

Jens er et af de mest tålmodige mennesker. Det ses ofte at forældre der selv har gået på rideskolen som børn kommer og får deres børn undervist her.

Jeg mener at Jens er årets østjyde.

Indstillet af Heidi Thomsen

Jens Jørgen Bøgeskov 11

Indstillet af Dorthe Hagen Pedersen

Jens Jørgen har igennem rigtig mange år drevet Elmely rideskole i Hørning.

Han har åbnet dørene for rigtig mange børn og gjort og gør hans og lindas rideskole til vores andet hjem.

Den bedste tid i vores liv, og har gjort og gør så meget for rigtig mange mennesker, derfor er det her, en måde jeg kan sige tak på.

jeg er 44 år idag, og har facebook gruppen Elmely rideskole, der samles både nye og gamle elever som mig selv.

Hvis der er en person, som fortjener titlen som årets østjyde er det jens jørgen :)

Jens Jørgen Bøgeskov 12

Han er en af de herligste personer jeg har mødt. Han modtager alle med åbne arme. Han er berider på egen rideskole og har rigtig mange elever, folk kan lide ham. Han er helt nede på jorden og vil alle mennesker det bedste. Han fortjener at blive årets østjyde!

Indstillet af Debbie Jensen

Jens Jørgen Bøgeskov 13

Gennem 18 år er jeg kommet med mine tre hesteglade piger, på Elmely Rideskole hos Jens Jørgen Bøgeskov. Aldrig har vi mødt mere tålmodigt og venligt menneske, som har haft med tusinder af børn og heste at gøre. Aldrig har han svaret grimt på nogle af de utallige gentagne spørgsmål, børnene har stillet, selvom han har været i gang med alt muligt andet. To af mine tre piger er stadig i "hesteverdenen" - og er der nogen steder, hvor der bliver begået uret overfor både mennesker og dyr - er det her!

Men med den gode start, og Jens's utrættelige forklaren og rolige, kærlige omgang med hestene, har de heldigvis bibeholdt deres/hans sunde indstilling til, hvordan man behandler et dyr Jens fortjener, i meget høj grad, denne pris, for det første for sin fantastiske pædagogiske måde at takle de tusindvis af børn, han har undervist, og vist vejen til et dyreetisk sundt syn. For det andet fordi vi aldrig, hverken før eller siden, har oplevet et sted, hvor hestene, som på den lille smukke rideskole i udkanten af Hørning, bliver behandlet så helt igennem fantastisk godt!

Jens Kluver

Jens har med sit uovertrufne engagement givet Østjylland en markant plads på den internationale Big Band scene. Det vil klæde jer at nominere ham, særdeles i betragtning af, at han er på vej til at forlade sit livsværk.

Mit forslag kommer på eget initiatv, men finder sikkert genklang hos medlemmerne af Aarhus Jazzselskab.

Indstillet af Albert O. Meier

Jens Peter Møller

Jens Peter har arbejdet som frivillig for Bedre Psykiatri i årevis. Han har vedsiden af sit arbejde arbejdet som frivillig døgnet rundt. Han står parat hvis der trænges hjælp og kommer og samtaler med pårørende ved akut opstående situationer. Der er aldrig nej i hans mund.

Pårørende der har fået kontakt med det psykiatriske system vil ofte være stærkt i vildrede med, hvordan de skal takle situationen . Derfor er det væsentlig at de får en kontakt der kan vejlede og råde dem til den rette hjælp i systemet. Her er Jens Peter altid parat. Han hjælper med at skabe overblik, sikre et stærkt netværk, og være med til at de pårørende passer på sig selv når en af deres nærmeste bliver ramt af en psykisk sygdom. Psykiatriområdet halter, og hvis ikke Jens Peter og "Bedre Psykiatri" er der, ville langt flere stået hjælpeløse og ikke være i stand til at tage kontakt til systemerne.

Indstillet af Britt Kirk

Jens Vægter

Vi, Søren, Sofie og Ann Vægter, vil gerne nominere vores far, Jens Vægter, til årets østjyde.

Der er mange måder at være et stort menneske på. Vi vil gerne forsøge at beskrive, hvorfor vi mener, vores far er sådan en støbning.

Da vores far gik på efterløn for 8 år siden, var vi lidt bekymrede for, om tiden nu skulle bruges tilbragt i lænestol med alverdens sportskanaler i remote-rækkevidde. Det havde vi ingen grund til!

Det frivillige arbejde, han også under sin aktive arbejdstid tog del i, kunne nu få en større grad af fokus.

Således har FDF Hørnings loppemarked takket være ham bevæget sig fra at foregå i et telt på en plæne 1 gang årligt til at være et velbesøgt kæmpe foretagende 3 gange om året med fast bopæl på Stilling Østergård og med arbejde nok til 30-40 aktive frivillige ? og ikke mindst bidrage til uundværlig økonomisk hjælp til yderligere frivillige aktiviteter. Nærmest hver dag kører han og hans faste makker ud til forskellige beboelser og slæber mere eller mindre brugbart materiale til lageret. Ofte bruges tiden også på at snakke med ensomme mennesker undervejs, folk der har en trist historie, eller på at hjælpe de, der ikke har andre at henvende sig til. Han har altid tid til en snak, en hilsen eller til at give de der trænger et knus, også måske dem, som ingen andre tager sig af.

Hvis du ikke kender vores far, vil du altid kunne høre og se ham; han har en smittende høj latter, en kraftfuld stemme og et åbent, nærværende væsen. Selv om han ikke længere er aktiv på arbejdsfronten, bliver han år efter år inviteret af den norske afdeling af firmaet, for på den årlige messe at tiltrække venner og kunder, der alle flokkes om ham og føler sig godt tilpas i hans selskab.

Oprindeligt blev vores far headhuntet af samværsgruppen i Hørning, for mennesker der har mistet, som tovholder. Der fungerede han som en igangsættende kraft og som en mand, der godt tør og vil tale, hvor andre måske tier, fordi emnet gør for ondt eller kommer for tæt på, når det rejer sig om død og sorg. Dette medlemskab i sorggruppen fik en anden og meget konkret betydning for 1 ½ år siden, da vores elskede mor og hans hustru gennem knap 40 år, pludselig døde.

Vores far har været ubeskriveligt god til at være åben omkring sorgen, omkring det at miste. Han har evnet at træde i yderligere karakter og vokse med opgaven som enlig forælder for sine 3 store børn, der stadig har brug for en voksen. Inden vores mor døde var hun syg i mange år. Det har uden tvivl været hårdt på mange planer at have en syg hustru, men vores far gjorde det elegant og uden brok, selv om det helt sikkert har været både svært og fuld af bekymring.

Mens vi nu prøver at genfinde fodfæste som familie, er han et solidt fyrtårn, der stadig evner at samle sine nære og kære omkring sig, ofte til en flæskesteg i barndomshjemmet, som han sætter en ære i at passe og holde ved lige i mindet om vores skønne mor.

Når kalenderen tillader det kører han gerne til Fyn som havemand og babysitter for børnebørnene og mere eller mindre dagligt har han sin gang hos sin søns tømrerfirma som uundværlig altmuligmand. Når der er endnu et hul i programmet tager han til København for at være sammen med sin ældste og være handymand og opleve kulturen i storbyen.

I juletiden bliver kræfterne blandt andet brugt på at arrangere adventsfest i Hørning Sognegård, FDF?s julemarked og ikke mindst ? uanset vejr og vind ? juletræssalget på Hørning Butikstorv.

I det nærmeste miljø er vores far en stor og nødvendig støtte og hjælp for sin nabo, der får assistance til græsset, aviserne og hvis telefonen lige driller. Og en anden nabo med dårlig ryg fik i en periode dagligt besøg af vores far for at blive hjulpet i tøjet. Hvis vores bedstemor, der bor i Nordjylland, gerne vil på besøg, tøver han ikke med at hente hende og køre hende tilbage. Og et ældre vennepar med en stærkt handicappet datter har glæde af, at han gerne kører hende til familietræf, når de ikke selv har mulighed. Har nogen brug for at han gør noget, siger han aldrig nej ? "du ringer bare", siger han. Jo, hjælpsom er et af ordene.

Vores far er vellidt. Ofte kan det være svært at få fat på ham uden han lige er i gang med et eller andet. Middag hos vennerne, i biografen med en god ven, til møde som mangeårig formand for FDF Hørnings skovhytte Borgmestergården eller til foredrag eller på motorcykel med mc klubben. - Men du kan være sikker på, at han altid har tid til en snak; også om det, der er svært.

Det er ikke alle der kan prale af at have en 68 årig far, der går smart klædt, kender forskel på Lady Gaga og Lady Macbeth, hører P3 og holde sig orienteret om politik, kultur og lokalmiljøet. En far, der er både gavmild og lattermild og som evner at se det store i det små. Vi håber at han passer på sig selv og ikke laver alt for meget, men glædes samtidigt over at han er aktiv og en stor del af manges liv med en meget omfangsrig kontaktflade. Han viser os, hvad det vil sige at være et stort, givende menneske med oprigtig interesse for det, der rækker ud over vores egen lille verden. Vi er glade for at være opdraget med hans medmenneskelige og stærke værdier og vi føler os meget privilegerede over at lige netop han er vores far. Og det er bestemt med stolthed og stor glæde at vi nominerer ham til prisen som Årets Østjyde.

Børnebørnene kalder deres bedstefar for "Bedste". - Og vi tilslutter os: han er den bedste!

Vi er opvokset med, at det er vigtigt at fejre, når der er noget at fejre. Og vi mener, uden et øjebliks tvivl, at det er på høje tid at fejre vores far og smykke ham med titlen Årets Østjyde. Om han vinder titlen eller ej, er han det uanfægtet og konstant i vores hjerter.

Indstillet af Ann Vægter

Jesper van der Schaft

Jeg mener at Jesper van der Schaft fra Åbyhøj fortjener prisen som årets Østjyde.

Han har nu i gennem flere år, kæmpet for handicappede og psykisk sårbares rettigheder og vilkår.

Han har stiftet gruppen "Forbedre forholdene for mennesker med handicap" gruppen gik på 2 år fra 0 medlemmer til godt 16.000 medlemmer (jeg har ikke de nuværende tal, tallet er fra november 2010).

Jesper har i mange år skrevet læserbreve og kæmpet aktivt for at forbedre vilkårene, han har sågar haft stillet op som regionrådspolitiker på det sociale område, i hans iver for at hjælpe sine medmennesker.

Jesper står hvert år bag demonstrationer, for at få politikerne i tale og skabe debat og fokus på de meget store problemer, som vi i Danmark står over for. I hans læser breve skabe han fokus og debat på forholdene, i befolkningen giver håb til handicappede og vores pårørende og på christiansborg og hos lokal politikerne giver han inspiration og idéer til hvordan samfundet kan blive bedre at færdes i, når man har sit at slås med.

Kig evt. på youtube kanalen

Jesper har selv både et fysisk og et psykisk handicap at kæmpe med, så jeg finder det utroligt stort af Jesper, at han har energi og overskud til at være talerør for handicappede og sindslidende landet over og for hans evne til på få år, at opnå den meget store anerkendelse og respekt som han i dag får fra alle vinkler.

Jeg synes I skal kigge nærmere på Jesper og alle de gode ting han gør, for at vi som er sindslidende og handicappede, skal få en tålelig og markant bedre hverdag, med samme muligheder som resten af befolkningen.

Indstillet af Claus Antony Bang Andersen

Johan Kirkmand og Knud Naldal

Johan og Knud (JK) er aktive eksempler på "det grå guld", når det er bedst.

De forsøgte for Ca. 3 år siden at opstarte en butik på gamle andelsprincipper, da Coop lukkede vores sidste forretning i Hundslund. De blev overhalet af et privat projekt, som imidlertid er lukket igen. JK fastholdt dog planerne, og da de ældres kørselshjælp til dagligvarehandel blev sparet væk, satte de turbo på. Det lykkedes JK at udarbejde et projekt med undersøgelse af alle relevante tilgange og fremkomme med et oplæg på et borgermøde. Der skal fremhæves:

1.Aftaler med frivillige til istandsættelse og klargøring af butik 2.Aftaler med over 20 frivillige til at bemande butikken på faste ugedage 3.Indhentet sponsorhjælp til næsten alt inventar og udstyr.

4.Det lykkedes på borgermødet at overbevise de 100 deltagere om skriftlige tilsagn på den nødvendige driftskapital.

5.De har på intet tidspunkt fået godtgørelser for hverken tid eller kørsel - tværtimod er de gået forrest også vedr. det økonomiske.

Idag har vi en flot butik til gavn for hele byen, men især for de ældre, der ikke selv har transportmuligheder. Samtidig har butikken en kæmpe social betydning for Hundslund, Det har givet et stort sammenhold om selve opgaven (vigtigt i en udkantsby), og vi har igen et dagligt mødested i byen med mulighed for både kaffe og internethjælp.

Og de arbejder ufortrødent videre.

De fortjener fuldt ud at blive årets østjyder.

Indstillet af Carsten H. Rasmussen

Johannes Nielsen 1

Jeg vil gerne indstille Johannes Nielsen for hans store engagement i Gallo og for hans store kærlighed til hans medmennesker.

Indstillet af Gallo Skolen

Johannes Nielsen 2

Jeg indstiller Johannes Nielsen for hans fantastiske og utrættelige livslange indsats for psykisk skrøbelige mennesker i Århus. Han er ophavsmand bag alle Gallo-aktiviteterne i byen, og har her igennem gjort livet så meget mere indholdsrigt for mange under mottoet"Hjælp til selvhjælp"

Johannes Nielsen 3

Det er lettere at bryde ned end at bygge op

En ildsjæl er kendetegnet ved at yde en brændende indsats, besidde et stærkt engagement og samtidig kunne inspirere og motivere andre.

Disse egenskaber besidder Johannes Nielsen!

Gennem mere end 30 år har Johannes været en af de bærende kræfter inden for Gallo-bevægelsen, som han selv stiftede tilbage i 1980.

I disse år gennemlever Gallo som bevægelse desværre en turbulent tid fyldt med masser af udfordringer. Økonomien er dårlig, og det bliver stadig vanskeligere at få de nødvendige tilsagn om støtte fra fonde og legater. For en ildsjæl som Johannes må det være dybt frustrerende at være vidne til denne modgang. Men i stedet for at kaste håndklædet i ringen og trække sig tilbage for at nyde sit velfortjente otium kæmper han utrætteligt videre for Gallos overlevelse.

Det er ikke kun rent ledelsesmæssigt, at Johannes går i spidsen og yder et kæmpe stykke arbejde. Som frivillig på forlaget Gallo, har jeg lært Johannes at kende som en både omsorgsfuld og betænksom mand. På trods af sine 87 år, lægger Johannes jævnligt vejen forbi forlaget og spørger altid interesseret til vores velbefindende, som ligger ham stærkt på sinde. Hvis vi kommer med det mindste pip om, at tingene ikke kører optimalt, lægger han sig straks i brechen for at klare ærterne for os. Det er meget vigtigt for ham at alle i hans nærhed trives og har det godt.

Siden den spæde start af Museum Overtaci i 1980 er Gallo som institution vokset sig stadig større og tæller i dag en lang række aktiviteter. På Gallo-skolen, hjælper lærerne eleverne med at skabe en meningsfuld dagligdag med netværk, beskæftigelse, fællesskab og undervisning. Galleriet og Forlaget hjælper talentfulde kunstnere og forfattere med at udstille og udgive deres værker og derigennem formidle deres budskaber. Gartneriet, Caféen og Genbrugsbutikken spreder kendskabet til økologi og sund kost og gør det muligt for alle ? uanset indkomst ? at spise sundt og få udskifte garderoben. Hos Kriserådgivningen og Gallo-job sidder kompetente medarbejdere parate til at lytte og rådgive brugerne.

Fælles for alle Gallo-aktiviteterne er, at de fungerer som et fristed for mange mennesker ? både brugere, medarbejdere og frivillige. Hvis det ikke havde været for Gallo ville en stor del af medarbejderne og de frivillige stå uden for arbejdsmarkedet. Ligesom flere af brugerne sandsynligvis ville sidde alene hjemme i en lille lejlighed uden kontakt med andre mennesker.

- Alt dette eksisterer kun fordi, Johannes for 31 år siden indså, at det er lettere at bryde ned end at bygge op. Det tager sekunder for et menneske at krakelere fuldstændig, mens det tager måneder eller måske endda år at genopbygge det. Derfor stiftede Johannes Gallo-bevægelsen, hvor der netop er plads, tid og rum til, at et psykisk sårbart menneske kan restituere sig selv for måske siden at vende tilbage til en "normal" hverdag.

Derfor vil jeg gerne indstille Johannes Nielsen til prisen som årets østjyde.

Indstillet af Forlaget Gallo / Tanja Jensen

Josephine Vesterby

Fordi hun er en mega god tjener. Hun arbejder på en cafe. og så er hun mig og nønnes bedste veninde.

Indstillet af Bine Haugaard

Jytte Heramb Nielsen

Jeg vil hermed indstille Jytte Heramb Nielsen til Årets Østjyde.

Jytte er formand for centerrådet i Rosengårdcentret i Silkeborg, som er et aktivitetscenter for 60+ og førtidspensionister, hvor der ugentligt kommer ca. 2000 brugere. Hun gør et stort uegennyttigt stykke arbejde, som frivillig. Rosengårdcentret har ansatte til opgaver under Silkeborg Kommune, men p.g.a store besparelser i Kommunen, er antallet af ansatte reduceret kraftigt, og man har derfor været nødsaget lukke cafeén i 3 uger i juli måned. Cafeen bliver benyttet dagligt af mange ældre og enlige som enten ikke selv kan lave mad, men også i høj grad for at få selskab og have en social kontakt med andre ældre, hvilket er en vigtigt del for deres livsglæde. Jytte kunne ikke leve med, at denne mulighed ikke kunne opretholdes i de 3 uger der var lukket, så derfor har hun stået i spidsen for, at alle de ældre, som plejede at spise i Rosengårdcentret kunne få varm mad, smørrebrød kaffe og kage i disse uger.

Desuden har der været mulighed for at de, der måtte ønske det, at komme til aktiviteter, som de plejede, så "ferien" ikke blev for lang for de brugere, der ville holde deres sociale netværk ved lige i sommerperioden.

I de 3 uger Centret var lukket kom Jytte hver dag som første mand og gik som sidste mand, for at der kunne være aktiviteter samt mad til de ældre. Hver dag hentede hun varm mad samt smørrebrød i et nærliggende supermarked, samt stod for at organisere, at andre frivillige ville hjælpe med rengøring, opvask m.m. på skift. Men Jytte selv var der hver dag fra morgen til hen på eftermiddagen. I 2010, hvor Rosengårdcentret startede med at være lukket i 14 dage i juli måned tegnede der det samme billede med Jytte som foregangsmand. Også mellem jul og nytår i år 2010 gav Jytte brugerne en mulighed for at få noget at spise og hvad der betyder mest for hende, at brugerne fik lidt social kontakt, som måske netop i juledagene har stor betydning.

Hun går altid forrest, når der skal arrangeres noget til gavn for alle brugerne. F. eks. i forbindelse med det årlige julemarked udfylder hun de pladser, hvis der ikke er nok frivillige der har mulighed for at hjælpe til.

I forbindelse med de bebudede besparelser har Jytte kæmpet en ulige kamp med kommunen, for at kunne bevare aktivitetspersonale og personale i køkkenet, for at besparelserne ikke skulle gå ud over de mange, som dagligt har glæde af centret. Desværre lykkedes det ikke, men kæmpet det har hun.

Når man spørger Jytte om hun ikke selv skal have noget ferie, er svaret at det holder hun, når der ikke er brug for hende.

Er der én der fortjener et skulderklap som Årets Østjyde er det Jytte, og det er jeg sikker på, at alle brugere på Rosengårdcentret vil kunne stå inde for.

Indstillet af Jonna Melau Jensen

Jørn Gilsaa & Jørgen Lundsgaard

Begge 100 % indsjæle i tst badminton:

JG: tidligere formand & nu instruktør siden stiftelsen af tst i 1979.

For 6 år siden startede han ældre-badminton op om formiddagen: fra 5 til i dag 100 medlemmer.

Spiller selv mandag, tirsdag, torsdag og fredag formid. og tirsdag og torsdag aften.

Modtog DGI, Østjyllands initiativpokal her i foråret efter indstilling fra JL.

JL: Bestyrelsesmedlem i badmintonafdelingen.

Instruktør onsdag formid.og mandag aften og holdleder torsdag aften.

Han er samlingspunktet for de hyggelige og sociale sammenkomster i tst ca. 4 gange i sæsonen.

Er samtidig primusmotor for at arrangere gåturer i sommermånederne udenfor badmintonsæsonen.

Begge: deltagere i tst's cykeltøb: Langelinieløbet som afholdes for 30. gang i år.

Jeg sammenligner dem med fy og bi eller gøg og gokke: Måden de taler til hinanden og med hinanden og kan slet ikke undvære hinanden.

De er en kæmpestor del af klubben tst badminton og fortjener absolut at blive Årets østjyder 2011.

Indstillet af Anne Marie Sikjær

http://youtube.com/sindnetdk hvor jeg har lagt optagelser ud omkring demonstrationer og taler og på hans facebook gruppe http://www.facebook.com/group.php?gid=37376188830&v=info

Jens Bjørnholt er en ildsjæl med et kæmpe gå på mod og optimisme. Jens ligger alt sin energi og fritid i frivilligt arbejde for fodboldklubben Vorup FB. Som ulønnet sportschef og fodboldtræner, tager han ansvaret for utrolig mange ting i klubben. Han har i mange år haft en drøm om en kunstgræsbane, derfor har han kæmpet de sidste 2 år for at finde sponsorer i ind- og udland. Det lykkes ham at få et stort sponsorat fra Mærsk Fonden på 2 millioner. Så Kunstgræsbanen som faktisk bliver den største i jylland og mest moderne i verden, kommer til at stå færdig 18/12-2011 og er til gavn og glæde for alle fodboldklubber i Østjylland, da den lejes ud, så alle har muligheden for at spille fodbold om vinteren. Jens er på alle måder årets østjyde! Som træner, har han et fantastisk forhold til de unge spillere. Hans store overskud og altid positive indstilling smitter af på alle omkring ham. En værdig kandidat, en super kammerat og ikke mindst en travl og god familiefar

K

Kai Sørensen

har på 5 uger stavlet et hold på benene til at køre til paris til fordel for hjulemærkehjemmet

Indstillet af Kuno Enevoldsen

Karin Iver Jensen 1

Jeg tilmeldte også Karin sidste år. Hun er en ildsjæl der vil alle det bedste. En gang om året bruger hun en hel uge (+klargørelse af roller, sange mm.) af sin fritid og arbejdstid på at opfører fantastiske drama stykker. Hvert år i Påsken og ugen op til planlægger hun og hendes mand en henrivende tur til Paris, dette har de gjort i over 10 år.

Hun er altid klar til at lytte og hjælpe hvis man har brug for det, om enten det er personligt, fagligt, socialt eller bare hyggesnak ;) Jeg har haft Karin til klasselærer, tysklærer og dramalærer. Foruden det er hun også håndarbejdtslærer, hvor hun indimellem arrangerer sy-weekender. Jeg gik ud af 9. klasse i sommers så har hende desværre ikke længere, men savner både hende og hendes mand!

Indstillet af Julie Tønning, Karlby

Karin Iver Jensen 2

Kirsten fortjener titlen som årets østjyde for hendes store arbejde/arrangement og tålmodighed med formidling af hunde der er kaserede/ mishandlede.

Hun er også altid klar til at hjælpe med pasning og pleje på trods af at hun selv har mange hunde i sit hjem (ca 15). Hun lever og ånder for vores 4-benede venner. Jeg tror når hun skal slappe af i sofaen er der mindst 4 hunde, hun skal dele pladsen med ( har hende mistænkt for nogle ganga at sidde på gulvet for at give pladsen til endnu en hund).

Indstillet af Lene Jensen

Karin Iver Jensen 3

Jeg vil gerne have lov til at nominere Karin Iver Jensen. Hun er tysk-, drama-, håndarbejde- og engelsklærer på Ådalsskolen. Jeg har aldrig oplevet et mere engageret menneske end Karin. Hun lægger liv og sjæl i hendes arbejde, og div. aktiviteter uden for arbejdstiden (hvilke der er mange af - stort set alle arrangeret af hende). Hun er et af de varmeste og mest søde mennesker jeg kender, og man ved at hun altid er en man kan komme til. Oven i det er hun også en fremragende lærer! Dramaholdet fra 7. - 9. klasse på Ådalsskolen, er lavet og bliver kørt af Karin og hendes mand Hans. Uden dem ville det ikke være til. Dramaholdet har ført elever sammen på tværs af klasserne og årgangene, og har givet et godt fællesskab. Jeg har selv været på det fra 7. til 9. klasse, og det er noget jeg aldrig nogensinde kunne undvære! Karin og Hans lægger så meget arbejde i det, at man skulle tro det var løgn. Alligevel bliver de ved år efter år, med samme kæmpe interesse og engageme nt. Derudover har Karin en finger med i spillet, i alt der foregår på Ådalsskolen. Det er grundet af at hun altid har lyst. Karin er en "lokal helt" og er virkelig indbegrebet af en ildsjæl.

 

Indstillet af Stine Holt Dueholm

Karin Iver Jensen 4

Karin Jensen er den person, jeg kender, der gør allermest for unge i vores lokalsamfund. Hun er lærer på Ådalsskolen i Skørring, men Karin er ikke bare lærer, hun er en rigtig god ven til elever og tidligere elever på skolen. Karin er altid til rådighed, hvis man har brug for at snakke personlig, fagligt eller socialt. Hun er en rigtig ildsjæl der brænder for det hun laver. Hvert år står Karin og hendes mand Hans, for den årlige skolekomedie på Ådalsskolen. Mange måneder op til forestillingen øves der i weekendenerne og på almindelige hverdagsaftener. Selvom det kræver en masse arbejde, er der ikke noget Karin og Hans hellere vil gøre. Deres fortjeneste er at se glæden hos de mange unge, der i fællesskab har fået et flot teaterstykke stablet på benene.

Udover Drama arrangere Karin i fællesskab med sin mand en årlig tur til Paris i påsken. Denne tur er blevet arrangeret i over 10 år til glæde for dem selv og folk i lokalområdet.

Indstillet af Kirsten Lauge Jørgensen

Karin Iver Jensen 5

Karin Iver Jensen er en aktiv kvinde, som er på den lille landsbyskole Ådalsskolen i Skørring 8544 Mørke. Hun har været på skolen i rigtig mange år. Uden hende vil alle børnene på skolen ikke være de personer, som de er den dag i dag. Hun er vores allesammens mor. Hun er den person, som altid er klar på nye ideér og altid er smilende.

Hun hjælper de elever som har problemer og får dem på rette spor igen. Hun gør alt, hvad hun kan for lokalområdet. Hun har et håndarbejdshold, arrangerer ture i påsken til paris, skiferier i vinterferien, og sammen med sin Mand Hans Iver, har de år på år arrangeret en skoleforstilling, som de lægger liv og sjæl i - alt sammen kun for eleverne. Hun ånder og lever for denne skole og tilbringer al sin tid der. Vi kender hende alle som den lille, tynde og gråhåret kvinde, som altid komme med raske skridt hen over gangene, altid stopper op for at snakke, altid griner og smiler. Selvom hun er oppe i årene h ar hun mere energi end os elver tilsammen!

Hun er en person jeg personligt kun har mødt 1 af i hele mit liv. hun er fantastisk. Hun har været der for så mange børn i ufattelige mange år. Hun gør os alle til de personer vi er i dag. Vi vil være som hende! vi vil se så positivt på tingene og have al den energi som hende. Du kan ikke finde 1 elev på hele skolen som ikke kender karin og ikke vil svare at hun er den sødeste, energiske og mest livbesekraftene person de nogen siden har mødt. Selvom om hun primært kun har 7. 8. og 9. klasserne. Hun gør så meget! Jeg er selv gået ud af skolen, og går nu på gymnasiet, men alligevel besøger mine venner og jeg næsten ådalsskolen en gang om ugen for at snakke med Karin.

Kun Karin kan få en i godt humør efter en hård og lang dag. Kun Karin kan man komme til med de problemer, man nu har. Kun Karin kan man snakke med om alt mellem himmel og jord. Kun Karins navn runger i hele lokalområdet og udstråler det bankende hjerte, som får de unge aktiveret. Kun Karin kan få en til at stå op om morgen, når man egentlig ikke orker at komme i skolen, kun Karin kan få en til at føle at man er noget specielt, kun Karin er elsket så højt.

- Kun Karin kan blive årets østjyde!

Indstillet af Rikke Stær Lassen

Karin Jensen 6

Karin Jensen er en lærer på Ådalsskolen i Skørring. Men hun er så meget mere end det. Hun er som en mor for alle, der har brug for det, eller som en bedste ven. Hun har i mange år været med til at arrangerer events for andre mennesker, og hun er en af lederne for det årlige skuespil i Ådalen. Hun tager hvert år med sin mand og elever de har lyst til Paris. Hun er også lærer hos Time to learn, som er for folk der skal have ekstra skolehjælp. Udover det er hun også kontaktperson for en ung dreng der har rodet sig ud i nogle problemer. Hun er et fantastisk og livsgladt menneske, som vi alle elsker. Hun skal helt klart vinde prisen som Årets Østjyde!

Indstillet af Cecilia

Karin Iver Jensen 7

Karin arbejder utrætteligt som skolelærer på Ådalsskolen i Skørring, og med hendes enorme entusiasme er hun med til at skabe liv og kreativitet, samt en masse inspiration. Magen til livsglad person, der vil yde så meget ekstra (også i sin fritid) skal man lede længe efter! Hun har altid overskud til at snakke med én på trods af alle hendes gøremål.

Indstillet af Malthe Karstensen

Karin Iver Jensen 8

Karin Iver Jensen er Årets Østjyde, uden tvivl. Karin er lærer på Ådalsskolen, men det er bare en titel, for hun er meget mere end det. Hun er et fantastisk menneske, der brænder for det hun laver. Hun er altid positiv og optimistisk, og kan få en trist dag til at blive god igen. Karin bruger det meste af sin fritid på Ådalens unge. Hun styrer sammen med sin mand skolens dramahold, der år efter år opfører de mest fantastiske stykker. Hun planlægger frivilligt og ulønnet hvert år en tur til Paris for de rejseglade unge i området. Karin har altid tid til sine elever, både nuværende og gamle. Hun er et vidunderligt menneske, vi alle holder utrolig meget af.

Karin Jensen fortjener at vinde prisen som årets østjyde, for hun giver så meget til andre mennesker, og vi har virkelig lyst til at vise hende, hvor meget vi sætter pris på hende.

Indstillet af Rikke Hauberg

Karin Iver Jensen 9

Karin er en helt igennem fantastisk kvinde med en masse overskud! Hun fortjener prisen som årets østjyde fordi hun er en ildsjæl.

Hvert år arrangere hun en tur til Paris, som man kan melde sig på.

Hende og hendes mand laver hvertår et nisse skuespil, for skolens elever, som de bruger utrolig meget tid på. Og til April er der et stort drama stykke, som bliver opført. Både af elever fra skolen og dem som vil. Fra januar/febuar til april bruger de næsten hver weekend på at få det op at stå. Hun arrangere jule marked for den klasse hun er klasse lære for. Jeg er tidligere elev, og gik ud i år. For at sige ordentligt farvel, arrangerede hun en tur til berlin for den klasse, som jeg gik i. Hun har selv 4 børn og børnebørn. Hun er fantastisk!

Indstillet af Cecilie Marie Vestergaard

Karin Jensen 10

Skoletiden fra 7-9. klasse blev til en leg. Karin Jensen og hendes mand Hans Iver, er de mest uselviske mennesker jeg kender. I over 30 år har de gjord livet dejligt for børnene på ådalsskolen. De har frivilligt fået, det mest fantastiske dramahold op op og stå. De har øvet med eleverne hver eneste mandag og onsdag fra oktober til april hvert eneste år og medvirket til at få over 1000 øveweekender op op at stå, alt dette i deres fritid. Ikke nok med dette arrangerer Hans og Karin en tur til Paris for alle de eventyrlystne børn og voksne fra 7. klasse og op efter, jeg har nu deltaget i 2 år og selv om jeg er gået ud af folkeskolen tager jeg med igen i år. For at være i Paris med hans og karin er aldrig bare den mindste smule kedeligt, selv om man har set tingene mange gange. Da jeg begynde i 7. klasse, var jeg en meget genert person og meget usikker på mig selv. Men Karin lærte mig at tro på mig selv, både gennem drama og gennem hendes person. Jeg endte op med at spille en stor rolle i sidste års musical en skærsommenats drøm , noget jeg aldrig ville have gjord uden hende. Ud over alt dette, driver karin ådalsskolens håndarbejdshold. Jeg bryder mig normalt ikke meget om at sy, men den hygge der en omkring det er det bedste. Karin arrangerer omkring 3 overnatninger på skolen for håndarbejdsholdet om året. Hvor vi kommer og hygger. Mine år på ådalsskolen havde aldrig været det samme unden hans og karin, som har været med til at forme mig til den jeg er og jeg er ikke den eneste mange andre unge er også blevet taget under deres vinger og ført ud på en magisk rejse på 3. år med en masse morskab og hygge på højeste plan. Jeg kunne ikke forstille mig en ungdom uden Hans og Karin.

Indstillet af Emilie Sloth

Karin Jensen 11

Jeg stemmer på Karin fordi jeg selv har haft hende som lærer, og hun stadig holder denne klasse sammen. Jeg synes hun gør meget for mine børn, som nu også har haft hende som klasselærer. Hendes fritid går meget udpå at hun ville gøre disse børn glad, f.eks. en hel drama-månede hvor hun bruger hver sin aften på at øve med børnene.

Indstillet af Jørgen Kjær

Karin Iver Jensen 12

Karin er den bedste lærer man kunne tænke sig, Hun er den bedste!. (jeg havde hende som klasse lærer fra 7.->9. klasse)

Hun er det mest engageret, rare, søde menneske du kan find her på jorden vis ikke i universet, og jeg ville ønske at når jeg nu en gang skal gift, skulle min kone være ligesom hende.

Hun har hjulpet mig på så mange måder, hun er min inspiration på at blive et bedre menneske.

Hvert år laver hendes mand og hende et kæmpe skuespil til og for os unge, hvor skuespillerne er elever fra den skole hun arbejder på (Ådalsskolen) og gamle elever.

skuespillet er med til at lave et større fællesskab for de unge på tværs af årgangene, jeg var selv med i disse skuespil fra da jeg gik i 7. klasse og indtil jeg gik ud her i sommers.

Karin er den' person som holder hjulene i gang.

alle som kender Karin ville sige det samme derfor synes jeg at hun fortjener at blive ÅRETS ØSTJYDE 2011

Indstillet af Mathias Hejl Andersen

Karin Jensen 13

Jeg stemmer på Karin, fordi hun gør rigtig meget for børene i Aadalsskolen. Hun inddrager dem i hendes fritid. Nærmest alt hendes fritid bruger hun på disse børn. Dette gør rigtig meget for fællesskabet. Selvom børnene er gået ud af skolen, arrangere hun stadigvæk noget for børnene og deres forældre, selv dem fra 15 år siden som gik ud

Indstillet af Bozena Lange

Karin Jensen 14

Jeg synes Karin Jensen skal vinde fordi hun gør så meget for børn. I hendes fritid laver hende og hendes mand drama på skolen og tager os med hjem til hende. Hun laver mange arrangemanger i hendes fritid.

Hun ser gamle elever hver år, og går ind i deres liv meget.

Indstillet af Julie

Karin Jensen 14

Jeg vil gerne indstille Karin Jensen som årets østjøde, fordi hun er den hun er.

Karin har altid været der for alle mennesker. Hun er lærer på Ådalsskolen og kan huske alle sine elever gennem årene. Hun er der altid for de mennesker hun kender, selvom man ikke går på skolen mere, eller selvom man ikke har gået på skolen. Karin er der for folk i deres svære tider og folks glade tider. Du finder ikke en ting du ikke kan ringe eller snakke med hende om. Hun har haft stor indvirkning på mig og min familie og jeg har efterhånden kendt Karin nogle år og hun har altid været der for mig og min familie og alle mulige andre familier. Karin og hendes mand Hans bor i Pindstrup og når de selv tager på ferie f.eks. skiferie og de ser det er et godt tilbud skriver de rundt til gamle elever og deres familier og spørger om man vil med, for så kan de da helt sikker arrangere en bus og en hyggelig tur ud af det. Karin tænker altid på alle andre mennesker før sig selv. Det er blot en af de mange ting jeg beundre ved hende.

Indstillet af Henriette Aa. Kristensen

Karin Jensen 15

Karin er en lære på Aadalsskolen som altid er der for sine elever. Hun har altid hænderne fulde og har gang i flere ting på en gang men alligevel kan hun se tid til at styre et fransk hold i valgfag, en drama hold og et sy hold. Samtidig med at hun underviser i Engelsk, Tysk, Dansk og underviser drama om aftenen og opføre et julestykke hvert år til jul og et stort sykke om sommeren.

 

Indstillet af Krestian Møller

Karl Kristian Riise

Karl Kristian Riise er en sand hædersmand. Han er et fantastisk menneske, som formår at skabe glæde og humør omkring sig. Karl er en yderst hjælpsom ung mand, som har formået at skaffe arbejde til nødtrængte venner, samt skaffet lejlighed til hjemløse. Han tilsidesætter egne behov for andre, og han gør alt for at alle er glade og tilfredse. Han er en charmerende sømand, som formår at få alle til at smile, når han danser shuffle og synger sine sømandsviser. Han er en rigtig kvindebedårer, og hvis kvinder har problemer i deres respektive forhold, er Karl ikke bange for at hjælpe dem med at komme videre, og finde kærligheden igen. Karl får min stemme som årets østjyde.

Indstillet af Esben Hornum

Käthe Fogh

Käthe arbejder på Grenaa Produktionsskole, og har gjort det i lidt over 1 år, før det var hun ca. 10 år på Grenaa Tekniske Skole. Käthe gør alt hvad hun kan for at hjælpe unge mennesker med at finde en uddannelse og komme igennem den, trods det at det kan være svært for nogle. Käthe står til rådighed alle døgnets timer, og er altid klar til at hjælpe med alt. Kørsel, opgaver, eksamner og meget mere. Käthe er med til at få mange unge videre i systemet så de får sig en uddannelse eller et stabilt arbejde. Uanset om man er elev "under" Käthe eller ej, er hun altid klar til at hjælpe alle hun kan komme til. Jeg syntes Käthe gør en forskel i Grenaa, og fortjener derfor at bliver Årets Østjyde!!

Indstillet af Anita Velling Kjeldsen

Kenneth Egholm Jensen

Grunden til at Kenneth bliver indstillet til Årets Østjyde er at, når alle andre østjyder har weekend, er på kræmmermarked, inde og se fodbold, har det sjovt. Så er Kenneth en af de samaritter fra Røde Kors i Århus, som er ude og passe på østjyderne. At være samarit er frivilligt. I år har kenneth 272 vagttimer her i østjylland.

Indstillet af Martin Larsen

Kim Sagild

Jeg syntes at Kim skal være årets østjyde, fordi han er med til, at hjælpe mange unge mennesker med bla. musik undervisning.

Indstillet af Frank Mortensen

Kirsten Andersen

Jeg syntes Kirsten Andersen skal være årets østjyde 2011. hun arbejder på vesterbakkeskolen, som pædagog i a5.Vesterbakkeskolen er en spicalskole, for psykisk handikappede børn, de er helt utrolig dygtige til at lære børene at alt.Hun elsker de børn og hun brænder for sit arbejde,jeg syntes hun fortjener at blive årests østjyde 2011. Kærlig hilsen Lone H. Petersen

Indstillet af Lone H. Petersen

Kirsten Bak Thygesen 1

Kirsten fortjener titlen som årets østjyde for hendes store arbejde/arrangement og tålmodighed med formidling af hunde der er kaserede/ mishandlede.

Hun er også altid klar til at hjælpe med pasning og pleje på trods af at hun selv har mange hunde i sit hjem (ca 15). Hun lever og ånder for vores 4-benede venner. Jeg tror når hun skal slappe af i sofaen er der mindst 4 hunde, hun skal dele pladsen med ( har hende mistænkt for nogle ganga at sidde på gulvet for at give pladsen til endnu en hund).

Indstillet af Lene Jensen

Kirsten Bak Thygesen 2

Kirsten fortjener prisen for hendes arrangement og store arbejde med at finde nye hjem til hunde der har haft et hårdt liv og altid være klar til at passe en eksta hund eller to en uges tid sammen med hendes egne mange dejlige hunde.

Indstillet af Lene Jensen

Kirsten Bak Thygesen 3

Hun har viet sit liv til at hjælpe hunde. Hunde der ikke er plads til mere. Samt hunde der er kasseret og bor på internater i Spanien.

Indstillet af Gitte Helboe Rasmussen

Kirsten Bak Thygesen 4

Kirsten gør et utroligt stort stykke arbejde med at hente gadehunde hjem fra Spanien og huse og resocialisere dem indtil de er klar til at få et nyt hjem. Hun har desuden en mindre hundepension og ejer selv flere skønne hunde. Hun gør alt dette af egen lomme og af ren og skær kærlighed til dyrerne. Derfor fortjener hun prisen, for at være dyrenes bedste ven!

Indstillet af Annesofie Hedegaard

Kirsten Bak Thygesen 5

Kirsten Bak Thygesen har viet både sit arbejde og sin fritid til at give de bedste forhold for menneskets bedste ven, hunden. Hun arbejder på dyreinternatet, udfører et stort frivilligt arbejde for dyrevelfærd i andre europæiske lande, og har i sit eget hjem givet husly til mere end en halv snes hunde. Her har de en hektar indhegnet grund at boltre sig på, og når man ser hundene, er det tydeligt at de har det pragtfuldt sammen!

Da vi i sommer måtte konstatere, at vores meget glade og friske Parson-Russel terrier var en for stor mundfuld for os at aktivere, tog Kirsten den til sig. Og vores Stanley har hos Kirsten fået mange legekammerater. Hun har siden hjulpet med at finde et nyt, blivende hjem til Stanley, hvor han kan lege dagen lang med en hund af samme race.

Indstillet af John Alex Hvidlykke

Kirsten Bak Thygesen 6

Kirsten er et helt fantastisk menneske, hun sætte altid sig selv til sidst, både for mennesker og for dyr, hun er altid klar med en hjælpende hånd, og især for hundene har hun gjort så meget ikke kun i danmark men også i spanien hjælper hun hundene. I kan se mere om hende på facebook / dyrforlivet Kirsten fortjener om nogen at vinde. Hun har så lidt men giver SÅ meget hele tiden, hvis der var flere som hende, ville verden være et godt sted, kirsten er hundenes skydtsengel. Håber virkelig i vil overveje hende, hun har berørt så utroligt mange mennesker og hundes liv.

Indstillet af Sussi Booth

Kirsten Bak Thygesen 7

Kirsten Bak Thygesen er en dyreven, som har viet sit liv til de firebenede. Hun arbejder som en frivillig på dyreinternatet i Tingskoven, og hjemme på gården i Grauballe er det mynderne og andre dyr, som er i højsædet. Hun skaber gode stemning i mange hundeskove og er altid klar til at hjælpe folk med deres dyr. Os hjælp hun med at tage over vores dejlig vild Parsson Russell terrier, som helt klart var skabt til en vildere liv end at være en parcelhus-hund. Og det er jeg bare så taknemmelig over!

Indstillet af Taina Hvidlykke

Kirsten Bak Thygesen 8

Kirsten har det STØRSTE hjerte for DE SPANSKE GADEHUNDE - GALGOER - Hun gør et helt utroligt stort arbejde for hunde får et hjem, tager selv nogen i pleje hjemme hos sig selv, til hun finder egnede hjem til dem, mens de bor hos Kirsten, er de sammen med 6 stk Borzoi's og 7 andre gadehunde, som hun har taget til sig. ALLE 13 hunde + de ekstra bor inde i huset sammen med Kirsten, hvor hun selv sidder på den plads der bliver til overs, når hundene har indtaget sofaer og stole. Hun har betalt af egen lomme, for hundene har fået en KÆMPE STOR mark som løbegård.

Indstillet af Nina Herløv

Kirsten Kondrup

Kirsten Kondrup fortjener at blive årets Østjyde da hun gør så meget for de sindslidende her i markedsgade.

Det er en klub for sindslidende og ensomme mennesker her i Randers by. Hun gør mange mennesker glade være dag i klubben og hun er ikke bange for at hjælpe dem, hvis de har brug for det, hvis det nu skulle være Kirsten Kondrup i ønsker til at blive årets østjyde kan i finde hende her klubben den grønne gren markedsgade 2c 8900 Randers tlf 89157170.

Indstillet af Finn Bruno Jensen

Kirsten Rasmussen

Kirsten startede nørkleklubben for 3 år siden, i dag er vi ca. 30 damer, der mødes hver,anden onsdag og laver håndarbejde, som sælges på basar og bagagerumsmarked. Pengene går ubeskåret til Johannes kirkens arbejde, fortrinvis til julehjælp m. m i Vorup.

Kirsten tilrettelægger og står for det hele, vi glæder os hver gang vi skal i nørkleklub. Så Kirsten fortjener at blive årets østjyde, efter alt det arbejde, hun gør, for at vi har noget at lave.

Mange hilsner fra Ingrid.

Indstillet af Ingrid Laursen

Kjeld Langberg 1

Kjeld er som heltidsansat ved Randers kommune, dog en meget ihærdig deltager ved opførelsen af det nye aktivitetshus i Gassum. Han har tegnet projektet og tror jeg brugt det meste af sin fritid sammen med mange frivillige på at få dette projekt til at køre, og så er han et dejligt menneske og meget vellidt.

Indstillet af Annette Dohn

Kjeld Langberg 2

Kjeld er som heltidsansat ved Randers kommune, dog en meget ihærdig deltager ved opførelsen af det nye aktivitetshus i Gassum. Han har tegnet projektet og tror jeg brugt det meste af sin fritid sammen med mange frivillige på at få dette projekt til at køre, og så er han et dejligt menneske og meget vellidt.

Indstillet af Annette Dohn

Knud Stange

Knud Stange har i 25 år arbejdet med unge mennesker i Skanderborg kommune. Han har i disse år været med til at gøre en større indsats for ungdommen i Østjylland. Han har både arbejdet i "marken" som lærer, ungdomsklubleder, viceleder, fritids/skolekonsulent og har ligeledes været udviklings - og organisationskonsulent i Skanderborg kommune.

Knud har i august 2011 startet det nye 10.klassecenter Ungdomscenter Skanderborg (UCS10) op. Forud for åbningen i august, ligger en kæmpe indsats i samarbejde med Ungdomsskolen. Her er der mulighed for at ungdommen i kommunen kan

Som person og leder på "UCS10" er Knud nærværende, tillidsfuld og ægte. Han har en drivkraft, der ikke er til at slå ud. Eleverne ser ham som deres ekstra "far" og han er ikke bange for at gå til eleverne og stille de helt rigtige spørgsmål, som rykker ved deres tanker omkring deres liv og de valg de har. Knuds dør er ALTID åben og for både lærere og elever er han omdrejningspunktet på centeret. Han er der altid. Han anerkender ethvert forslag man kommer med og er villig til at gå et skridt videre, når det kommer til motiverede lærere og elever. Han har øje for, hvordan man driver skole for en ungdom, som kommer med mangeartede historier - og livsvilkår. Han tilrettelægger gerne specifikke forløb for en elev, hvis denne ikke trives på skolebænken, men drømmer om en fremtid med et særligt indhold.

Som lærer er det livsbekræftende og motiverende at arbejde et så dynamisk sted som UCS10. 10.klassecenteret er nyt for alle parter. Lærerne eksperimenterer. Eleverne prøver alting af for første gang. Én ting er dog sikkert og altid konstant - Knud Stange.

Indstillet af Linda Karen Sørensen

Kristian Krog

Kristian er Syddjurs Kommunes kultur ambassadør. Han er forgangsmanden bag Kulturministeriet i Ebeltoft, som drives af mange frivillige kræfter. I øjeblikket arbejder Kristian på at skabe et "hus til kulturelle aktiviteter" den gamle maltfabrik, som var på vej til at blive jævnet med jorden. Fabrikken berører mange i byen, derfor er mange glade for Kristians store indsats med at redde bygningen.

Kristian rummer energi, spændende ideer og er et ukompliceret menneske at samarbejde med. Han er med til at give rigtig mange i Syddjurs Kommune gode oplevelser. Det kan kun være Kristian, som bliver årets østjyde. Han fortjener det om nogen gør.

Indstillet af Helle Berndorff

Kurt Leth

Kurt kom forbi! Kan man finde en mere jord bunden mand ??jeg tvivler.

Indstillet af Børge Jensen

L

Lars Nielsen

Lars Nielsen, Stenalt Mark v. Ørsted. Han laver meget frivilligt arbejde i og for lokalområdet. Sidder i menighedsrådet, formand for Venneforeningen Gl. Estrup, kasserer for Voer Beboerforening, laver hvert år den store adventskrans i Ørsted, stiller op, hvis der brug for en hånd fx. da tv-programmet Velkommen Hjem (TV3) var på besøg i Voer hos Wenja Schmidt, siger aldrig nej, selvom han også har to job, som gravermedhjælper i Gjesing og pedel på Landboforeningen i Følle, samt driver lidt jord og har nogle dyr.

Indstillet af Karen Rasmussen

Lars Pedersen

Lars Pedersen er formand for Grenå Sportsfiskerforening, han er om nogen en ildsjæl, der brænder for foreningsarbejdet. Han har igennem sit virke som formand for foreningen fået gang i foreningen igen. Der er tale om en ildsjæl, der brænder for sit arbejde, det er miljø, vandløbspleje, tovholder ved foreningens arrengementer, og en mand der søger for, at de unge mennesker får interesse for lystfiskeriet. Han er i mine øjne en af hverdagens oversete Østjyder.

Indstillet af Peter Fosgerau

Lars Pedersen 1

lars gør en kæmpe indsats for at bevare handicapcentret i stevnstrup. han har en fantastisk forståelse for at der skal være plads til alle.

Indstillet af Lea Hansen

Lars Pedersen 2

lars skal være årets østjyde, fordi han gør en stor indsats for at holde handicapcentret

Kronjylland igang, selvom det er svære tider når kommunen skal spare. Han gør virkelig alt for at holde hjulene igang sammen med alle de frivillige hjælper.

Indstillet af Karin Jensen

Lars Pedersen 3

Jeg begrunder indstillingen med

den uegennyttige indsats han udviser, ikke blot som leder af handicapcentret, men også på grund af de mange andre samfundsnyttige gøremål han deltager i, og sidst, men absolut ikke mindst, på grund af hans gode humør, hans utrolige hjælpsomhed og hans medmenneskelige indstilling.

Han er efter min mening en højtkvalificeret kandidat til denne flotte titel.

Indstillet af Kaj Kjær Pedersen

Lars Pedersen 4

Lars er en meget stor ildsjæl for de handicappede, både i centret og ved at holde forskellige arrangementer mm i løbet af året. Det er for at få det selvejede Handicapcenter til at løbe rundt, da det ikke får kommunalt tilskud. KOMMUNEN SPARER og det går bl.a.ud over de handicappede, da antallet af hjælpere er blevet mindre. Der er en meget positiv ånd i Centret skabt både af Lars og hans hustru Marianne.

Indstillet af Jytte N. Gaba Olesen

Lasse Mortensen

Han er formand for Sølund Festivalen og gør et kæmpearbejde for de handicappede find ham på sølundfestivalen.dk

Indstillet af Finn Nielsen

Lene Friis Kaalund

Lene lider af sygdommen gigt.

Hun er ude i en sag, omkring pension, som desværre ikke har bragt noget godt med sig endnu.

Hun har ikke mange krafter, da hun er i arbejdsprøvning i Virklund, men alligevel formår hun at holde vores volleyball klub, i Skægkær igang.

Hun sidder alene på mange af posterne inden for Teen volley.

Jeg er imponeret over hendes krafter ikke slipper op.

Hun har kæmpet for vores teen spillere, og derfor skal hun være årets østjyde!

Hun arbejder på livet løs, både i klubben, men også i arbejdsprøvning.

Hun fortjener det.

- Hendes datter - Sara

Lene Nielsen

Lene Nielsen (Silkebjørnen). Lene er det mest hjertelige menneske jeg kender. Hun er parat til at hjælpe de mennesker der har brug for hjælp. Lene Har et firma der hedder silkebjørnen som hun startede i 2002 for sygemeldte. Nu har hun flexjobbere i Randers kommune. Hun forstår den enkelte person, og er altid god til at tage sig tid til dig, selvom hun har en del kontorarb.,Lene følger op på den enkelte person med stor åbenhed. Lene har et stort hjerte, hjælper dem der er kommet i klemme i systemet.,Jeg håber hun kommmer i betragtning, det har hun fortjent med den store arbejdsindsats hun lægger i den enkelte person.

Indstillet af Helle Sletterhage

Lilian Jørgensen

Lillian er en østlig østjyder, der er opvokset på Samsø. Hun er vedholdende og respektfuld i sin kontakt med sine medmennesker. Hun besidder en stor rummelighed for lille som stor, ung som gammel og for det enkelte menneske, der eventuelt står i en speciel situation. Lillan har overskud til andre end sig selv, besidder en utrolig betænksomhed og er meget givende overfor familie, venner og mennesker hun kommer i kontakt med. Dette har gennem de senere år betydet at, Lillian: - har været frivillig i mødrehjælpen i Aarhus, - engageret i "Hold Tilst ren", - frivillig ved spejderne i Sabro, - reserve bedstemor, - besøgsven, - indsamler, vasker, og pakker tøj, køkkenudstyr og møbler til Østeuropa. Lillian cykler hver søndag med en navnesøster - der er svært synshandicappet(næsten blind) - rundt i lokalområdet, på en tandem. Lillian cykler meget, gerne en tur hver morgen i sommerhalvåret, hvor hun tager sig tid til at samle skrald langs stier og veje. Lillian sætter af og til sit præg på vores omgivelser i form at af strø blomster frø, til glæde for øjet. Lillian er støtte tæt i mange af sine projekter af sin livsledsager Svend. Lillian har gennem flere år kørt/sejlet danmark rundt, da hun ønsker at fotografere alle danske folkekirker - et ønske der snart er opfyldt. Lillian havde et ønske om at køre Fyn rundt på cykel men manglede en at cykle med. Gemmen venner fik Lillian kontakt med en ældre kvinde, der havde samme ønske og de fik kørt Fyn rundt. Lillian hjælper altid svage med stor varme og tålmodighed. Dette kandidatur har været på vej gennem flere år.

Indstillet af Jeanette Jørgensen

Line og Brian fra SAVN

De gør en kæmpe indsats for børn og pårørende til indsatte i fængsler. Er med til at gøre det til at leve med for børnene, de er jo fulstændig uskyldige, men er alligevel med til at betale prisen for mor eller fars forbrydelse. De to mennesker og alle de frivillige der også er med på vores dejlige weekendophold kan aldrig takkes nok.

Indstillet af Tove Jansen Behr

Lisanne Ravn

Jeg synes Lisanne Ravn har fortjenet at blive "Årets Østjyde 2011".

Lisanne arbejder for Århus kommune som akutplejer, hun har i snart 15 år modtaget børn, i sit private hjem, som står akut uden bolig situation.

Hun har stået med åbne arme for alle børn, alle typer og alle skæbner og har taget dem under hendes vinger og forsøgt at give dem den bedst mulige trygge og stabile hverdag, mens de er hos hende og hendes familie.

Lisanne har flere gange mødt modstand, stramme arbejdsvilkår og indimellem triste skæbner for børnene. Men Lisanne har ikke givet op, hun brænder for børnene og hjælper dem alt hun kan.

Lisanne mødte for snart 14 år siden en skæbne hun ikke kunne give slip på, hendes hjerte brændte for den lille fyr og hun besluttede at han måtte blive, om det så kostede hende jobbet, men pga. Lisanne store indsats og store hjerte, lykkedes det hende at beholde både job og den lille fyr, som ikke er så lille længere og som stadig bor hos Lisanne og hendes mand.

Lisanne fortjener at blive belønnet for sit hårde arbejde for børnene.

Indstillet af Julie Ravn

Lisbeth Forsman

Lisbeth er en ener simpelthen. Hun er udannet Økonoma, 59 år gammel

og er ansat på en skole på graham bells vej i Nord århus med udviklingshæmmede. hun har gennemgået 2 kræft forløb og har et fantastisk overskud til andre mennesker alligevel. Lisbeth har været ansat i snart 36 år på samme sted. Jeg mener helt sikkert at hun fortjener at blive årets østjyde. MVH Peter Bonde. ps.jeg har mere godt at fortælle hvis det bliver aktuelt....

Indstillet af Peter Bonde

Lisbeh G. Hansen 1

Lisbeth G. Hansen yder i sit virke som specialpædagog i en SFO og som formand for Røde Kors Århus, et bemærkelsesværdigt og ekstraordinært arbejde.

Hendes sparsomme fritid som ikke optages af Røde Kors bruges ofte med hendes nevø.

Lisbeth har viet sit liv til at hjælpe andre, hendes engagement i Røde Kors begyndte i starten af 90erne som samarit, siden som formand for samaritterne og sidst som formand for hele afdelingen. Hun var gennem 13 år aktiv i muskelsvindfondens Crew, de fleste som sektionschef. Hun har et sind og et humør der er beundringsværdigt.

Indstillet af Kim Grouleff

Lisbeh G. Hansen 2

Med sit store arrangement som formand for røde kors i Århus og sit mange årlige frivillige arbejde hos muskelsvindfonden er Lisbeth min kandidat. Hun er her udover en meget dygtig og engageret social pædagog med et hjerte, der brænder for de svage børn. Hun er en super ven, der altid er der for andre og til enhver tid sætter sine egne behov til side for at hjælpe og lytte til andre. Hun er positiv og humoristisk og fortjener at blive værdsat for sin personlighed og det store arbejde, hun altid har gjort for andre.... Bla gennem røde kors og muskelsvindfonden.

Indstillet af Ditte Holm

Lisbeth Grouleff Hansen 3

Lisbeth er et af de mennesker som på daglig basis gør et KÆMPE socialt arbejde i Århus, men som aldrig nogensinde kunne drømme om at tage æren for det. Hun er aktiv formand for Røde kors, som hun i mange år har været medlem af, og hun bruger stort set alt sin fritid på at deltage i og arrangere fantastiske initiativer i Byens Røde Kors hus. Derudover har hun i mange år været medlem af "DEt Grønne Crew" som er den gruppe frivillige der arbejder for muskelsvindfonden.

Til dagligt arbejder hun som pædagog i en SFO. Hendes virke her er uvurderligt. Hvis folk troede SFO pædagfoger sad og drak kaffe må de tro om igen. Lisbeth har betydet en stor forskel i rigtigt mange børns liv, fordi hun ser og hører dem og ikke mindst reagerer når der er brug for det. Gid der var flere pædagoger som hende!

Hun ville sige at hun bare passede sit job, men Lisbeth er en kvinde der både i sit arbejde og i sit frivillige virke gør langt mere end man kan forvente, og har i den grad fortjent at være Årets Østjyde!

Indstillet af Pernille Ullmann

Lisbeth Lautrup Knudsen

Lisbeth er leder og pressechef på Gellerupscenen og der igennem arbejdet aktivt for at børn og unge kan få mulighed for at være i et fællesskab, tage ansvar og samtidig have det skide skægt. Hun er i besiddelse af et fantastisk angagement, et utroligt godt humør og så er hun en ildsjæl, der altid og med stort overskud har mange bolde i luften Der er ingen tvivl om at Lisbeth er en værdig kandidat til årets østjyde

Indstillet af Bente ELisa Larsen

Lise-Lotte Victoria Larsen

Lotte Larsen, som hun kalder sig, fortjerner titlen som årets østjyde, fordi hun er den ALLERmest hjælpsomme person, jeg har kendt i hele mit liv, og jeg har kendt/kender rigtig mange forskellige folk, der har forsøgt at hjælpe mig. Alligevel har Lotte skildt sig ud, fordi hun har hjertet på det rette sted. Hun har arbejdet som frivillig på reden, arbejdet med misbrugere, taget sin niece til sig, selvom hun var klar over, at hun havde et stof misbrug. Hun har en fantastisk overskud til at hjælpe andre. Pt. arbejder hun på et bosted i skanderborg for sindslidende, hvor jeg også bor. Jeg er kommet rigtig tæt på Lotte, og hun har ALTID hjulpet mig, selv om jeg har været led til tider. Alligevel har hun holdt ved, og altid givet mig håb, når jeg var rigtig nede. Tror ikke jeg ville være her idag, hvis det ikk var for hende.

Hun har også stadig kontakt til en af mine veninder, som er flyttet fra botilbudet for 2 år siden. Desværre har hun det ret dårlig pt. og Lotte har valgt at prøve at have kontakt til hende selvom hun jo ikke bor her længere. Hun Holder også jul på botilbudet hvert år, og har holdt jul med mennesker, som har det hårdt i rigtig mange år. Håber I vælger hende, for hun FORTJENER virkelig den titel.

Indstillet af Jennifer Meldgaard

Lise Kryger

Lise Kryger har hjemmesiden Slipangsten.dk, som er et forum for folk med angst. Desuden har hun Facebook gruppen Slip Angsten. Jeg syntes at hun fortjener at blive Årets Østjyde, fordi hun giver mennesker med angst mulighed for at dele deres tanker og erfaringer og ikke føle, at de er alene med det. Nogle mennesker med angst tør ikke at gå ud blandt andre, så det er et frirum for rigtig mange.

Indstillet af Per Rasmussen

Lis Kastrup

Hele fundamentet for ældresagen er ulønnede frivillige ildsjæle. Lis Kastrup er en af dem. På få år har hun fået ikke mindre end 47 kvinder og mænd til at arbejde frivilligt.

Hun har startet

1. Besøgstjenesten så alle ensomme gamle han få mindst et besøg en gang om ugen.

2. vågekoneordningen, hvor frivillige i kortere eller længere tid, afløser pårørende til en døende.

3.Demenscafe', hvor demente med pårørende kan komme med jævne mellemrum og få en hyggelig eftermiddag med sang og musik. Lis formår også at få kommunens demenssygeplejerske til at deltage, så der er gode råd at hente.

4.Ledsagerordning. Mange ældre og syge har ikke mulighed for selv at transportere sig til optiker, tandlæge, ørelæge mm.

5. Sorggruppe. Lis Kastrup er i øjeblikket ved at lave en sorggruppe sammen med præster og hjemmeplejens personale.

Iøvrigt er alt hvad Lis Kastrup laver i samarbejde med hjemmeplejens personale.

Lis sidder ikke bare og deler opgaver ud til de mange frivillige, nej hun tager altid selv de første vagter og kontakter.

Er der nogen som fortjener at blive årets Østjyde må det være hende.

Juleaften har Lis i mange år taget et par " skæve eksistenser"

med hjem til sig selv og familien for at holde jul for dem.

For at verificere ovenstående kan formanden for ældresagens lokalområde Orla Lund tlf. 86492270 / 30434383 kontaktes På vegne af en gruppe af frivillige hjælpere.

Indstillet af Jette Winther

Lone Pedersen

Jeg vil gerne indstille Lone Pedersen, Silkeborg.

Hun er min daglige leder i Bevaringen på Museum Østjylland. Også her er hun et eksempel til efterfølgelse.

Men det jeg synes især gør hende fortjent til at blive årets østjyde er hendes helt enorme arbejde for verdens fattigste i Nepal.

Jeg vil gerne henvise til hendes hjemmeside

Projektet er startet af Lone - helt alene - og idag har hun engageret rigtigt mange andre, som nu er med til at bære projektet frem.

Hun har også formået at få Grundfoss til at donere kr. 1.000.000,00!!!!! Læs også mere om det på hjemmesiden.

Samtidig med at hun gør alt dette, formår hun at bevare begge fødder solidt plantet i den østjyske muld. Lone er helt vildt dygtig og seriøs - og meget ydmyg som menneske.

Hun fortjener i den grad at blive påskønnet.

www.kantipur.dk - kun for ikke at bruge unødig plads her.

Indstillet af Marianne Lauesen

Lone Petersen 1

Jeg foreslår Lone for hendes enestående enmandsprojekt, Kantipur, i Nepal.

Her er det lykkedes Lone - i starten for egne penge - at få sat gang i 25 fattige familier i en lille landsby i Nepal. Det startede med 25 geder og et landsbyråd og et skoleprojekt. Så blev det til husflidsprojekt, et solenergianlæg og et vandværk der sørger for rent drikkevand til 280 familier.

Lone er en stille og rolig person uden store armbevægelser, men fascinerende nå hun intenst fortæller om sit projekt. Læs selv mere om Lone og projektet på

Indstillet af Lars Dam Käh

http://www.kantipur.dk/ og Lones blog http://lonepetersen.wordpress.com/

Indstillet af Lars Dam Kähler

Lone Petersen 2

Jeg indstiller Lone Petersen, Silkeborg som årets østjyde, fordi hun har skabt det bedste og mest gennemtænkte og succesrige udviklingsprogram, jeg har set.

I 2009 startede hun et program hvor hun præsenterede andelstanken for en landsby,i det sydlige Nepal, ikke ved at lægge en masse penge, men ved at give landsbyen mulighed for at udvikle sig selv. Det omfatter et skoleprojekt, et sundhedsprojekt, et uddannelsesprojekt, et drikkevandsprojekt og frem for alt et erhversudviklingsprojekt.

Nu omfatter projektet 3 landsbyer i alt og ved udgangen af 2013 vil disse tre landsbyer være i stand til at arbejde videre selv.

Lone er en meget arbejdsom og beskeden person og udover at køre dette projekt er hun 100 % på arbejdsmarkedet.

Indstillet af Dorte Just

Lotte Liv Schmidt Jensen

Vil indstille min dejlige kæreste. Hun reddet et af de vigtigste liv der findes på denne jord.

Grundet er at jeg ikke ville være sammen med hende :-) og hun var blevet gravid. men hun valgte at beholde barnet. i dag er vi kærester og har verdens dejligeste søn. derfor fortjener hun det. hun var så meget igennem med en så dum og blind mand som mig. hun har svært ved at tilgive mig for min handling den gang. Så det kunne ikke blive en bedre mulighed at fortælle hende, hvor meget jeg elsker hende, og at jeg vil giftes med hende.... det var det fra mig.

Indstillet af Morten Baatrup Kyvsgaard

Louise Glad Sørensen

Louise arbejder som leder af Samlingshuset, beliggende i Nordbyen i Randers, her er en af blot mange gode initiativer Projekt "Go ferie" her handler det om at familier med svage resurser får holdt ferie med deres børn og hjælper dem til at knytte et netværk. Louise har også været med til at opstarte "den rullende kagemand" og opstartet julehjælp til børnefamilier, hvor private investorer bidragede (bl.a Randers Legeland og Randers Regnskov)til en fantastisk dag. Dette afholdes hvert år i Randers Legelands lokaler.

Louise brænder for at give de svageste en stemme, hun knokler for børnefamilier, unge i problemer og indvandrefamilier med integrationsproblemer. Lige nu arbejder hun på et projekt, der skal hjælpe unge med store sociale problemer ud af kriminalitet tilbage i samfundet.

Samlingshuset er et super dejligt sted for forældre og børn, der er løbet tør for overskud og håb for deres familier. Her hjælpes ALTID, og der kæmpes for retfærdighed og ligeværdighed. Syntes virkelig at Louise fortjener en pris for at altid at kæmpe for andre trængende og i øvrigt en god sag. Hun ved hvad der batter, for hun har selv som ung prøvet det hårde liv.

Indstillet af Anne Grethe Andersen

Luna Hvid

Luna Hvid er en ildsjæl, som laver skønne designs, til kræftramte kvinder som har hårtab efter kemoterapi. Desuden går hun højt op i at hjælpe med at style og at finde individuelle løsninger.

Hun laver nu fast gratis og frivilligt stylingkurser på Hejmdal, for de kræftramte. Gennem det sidste år, har hun doneret mange hundrede gratis huer til sygehuse osv, så de kræftramte kunne få hjælp straks. Desuden gør hun et stort arbejde for, at finde sponsorer, som kan støtte, så der kan gives endnu flere huer væk. Hun har også facebook siden: man steger da ikke frikadeller med paryk på, hvor der kan hentes tips og ideer og "snakke" med andre i samme situation. Alle Luna?s data findes på hendes hjemmeside: lunahvid.dk

Indstillet af Nina Ørsted

Luna "Månebarn" Krause

Luna er først og fremmest et kærligt og imødekommende menneske. Hendes væsen inviterer dig indenfor og hun møder dig som du er.

Derudover er hun utroligt engageret og inspirerende. Luna er frontfigur for veganisme i østjylland og måske endda hele Danmark. Med hendes blog 'Månebarnet', har hun inspireret vegetarer, veganere som altspisende til at lave mad med medfølelse og kærlighed. I den forbindelse er hun i år blevet kåret til Danmarks bedste madblogger af Samvirke, hvilket har gjort flere mennesker opmærksomme på Luna og hendes inspirerende arbejde.

Jeg kom selv i kontakt med Lunas blog efter hun med titlen havde sat fokus på veganisme i Samvirke og jeg mødte hende herefter, da jeg besluttede mig for at engagere mig i veganisme. Hun modtog mig med åbne arme og tog mig med ind i vegetar/veganer-miljøet i Aarhus, hvor jeg har fået masser af nye venner. Der er altid en tallerken ekstra hos Luna, hvis man har lyst til at spise med.

Luna inspirerer med sine opskrifter og viser, at det sagtens kan lade sig gøre at leve enkelt, billigt og lækkert i en vegansk hverdag.

Udover sin blog har Luna også påtaget sig en del arbejde som administrator på hjemmesiden Vegetarkontakt.dk og som arrangør af den årlige begivenhed International Vegetardag.

Blandt vegetarer og veganere er hun allerede en superstjerne, men hendes inspiration rækker langt ud over det, og hun fortjener anerkendelse for sit store arbejde og sin kærlige inspiration, der aldrig er fordømmende eller nedladende. Derfor nominerer jeg Luna Månebarn Krause til Årets Østjyde!

Indstillet af Thomas "Erex" Eriksen

M

Majbritt Yde

For Ca. 10 år siden var hun med til at hjælpe vores dreng, der har autisme og han kom til at bo hos Knud og Majbritt yde der har Den Selvejende Instution Skovbrynet og der var flere børn med forskellige handicaps. Men der er altid tid til børnene, men for omkring 4-5 år siden døde Knud af kræft men Majbritt var der stadig, så derfor er hun årets østjyde 2011

Det skal siges, at det ikke kun er børn fra jylland men også sjælland, som hun bringer frem og tilbage mellem jylland og sjælland.

Indstillet af Thomas Larsen

Maria Arianfar 1

Jeg syntes det skal være Maria, fordi det er imponerende så meget hun gør for alle de mennesker, hun færdes i blandt - sidste "skud på stammen" : Flygtningehjælpens Aftenskole og udover det er der tid til politik, mavedans og familie og venner - kort sagt: en kvinde med meget energi og gåpåmod for at alle har det godt :)

Indstillet af Louise Muss

Maria Arianfar 2

MARIA FORTJENER AT VINDE PRISEN SOM ÅRETS ØSTJYDE. MARIA HAR ET STORT HJERTE, HENDES INDSATS HAR GIVET 2 STORE PRISER, HUN ER BROBYGGER MELLEM 2 VERDENER, 2 KULTURER, 2 FORSTÅELSER AF DE FORSKELLIGHEDER DER FINDES. HUN HAR ALTID TID TIL HJÆLPSOMHED FOR ALLE MENNESKER, KVINDER, MÆND OG BØRN SAMT ÆLDRE, INGEN BLIVER GLEMT I HENDES VERDEN.HUN BRÆNDER FOR INTEGRATION AF ALLE KULTURER I DET DANSKE SAMFUND OG SØRGER ALTID FOR AT DET BEDSTE SKAL LYKKES FOR ALLE, OG DET MED ET GLAD OG OPTIMISTISK SMIL DER HJÆLPER PÅ ALLE PROBLEMER.HUN ER EN ROLLEMODEL FOR MANGE ETNISKE MEDBORGERE I DANMARK OG SPECIELT FOR ØSTJYLLAND.MARIA ER ALTID AKTIV, MED AFHOLDELSE AF FERIER, UDFLUGTER TIL ALLE, FOREDRAG OG OPLÆSNINGER AF UDKLIP FRA AVISER PÅ ALLE SPROG TIL ORIENTERING OM ALT DER FOREGÅR I SAMFUNDET.MARIA STYRER DE MANGE DELTAGERE I ARRANGEMENTER MED EN KLAR KOMMUNIKATION, SÅ DELTAGERNE IKKE ER I TVIVL OMHVEM DER BESTEMMER, OG HVAD DER FORVENTES AF DEM, FOR AT INDGÅ I DET DANSKE SAMFUND. MARIA BRÆNDER FOR INTEGRATION OG SØRGER FOR DET LYKKES FOR ALLE PARTER. ÅRHUS OG ØSTJYLLAND KAN IKKE UNDVÆRE EN SÅDAN ILDSJÆL SOM KÆMPER FOR SIN EGEN OG ALLE ANDRES TILVÆRELSE, FOR AT BLIVE BEDRE BORGERE, DER YDER NOGET TIL FÆLLESSKABET. OG HAR KRÆFTER I DØGND

RIFT FOR HJÆLP TIL DEM DER IKKE KAN RÅBE HØJT OG IKKE HAR KRÆFTER, OG EVNER TIL AT FÅ EN TILVÆRELSE HER, TIL GAVN FOR DET DANSKE SAMFUND. HENDES STORE USELVISKE INDSATS FORTJENER AT BLIVE HÆDRET SOM ÅRETS ØSTJYDE 2011. I HÅB OM MIN INDSTILLING VIL BLIVE FULGT, SENDER JEG MINE VARMESTE ANBEFALINGER

Indstillet af Jørgen Hambro Danchell

Maria Arianfar 3

Jeg vil indstille Maria Arianfar til Årets østjyde på grund af hendes anggagement og hjertelig insats i forskellige områder . Hun er det bedste eksempel på vellykket integration, som knokkler med alle krafter til at bygger bro for andre også . blød-smilende-hjælpende-givende-er hun til alle især de svage. Hun kan undvære alt når det gælder andre i nød . Etniske kvinder i krise - børn uden forældre -ældre med sprog vanskligheder og frivillig i mange mange organisationer er hendes spiskompetance .vi er stolte af hende.

Indstillet af Mostafa Shokri

Marianne Svenstrup

Vi har valgt at tilmelde vores klasselærer Marianne, fordi hun er en person som støtter, hjælper og er der for alle, som har brug for det. Marianne startede på Vorup Skole og fik "æren" af at hjælpe en klasse, som var på vej ud af det forkerte sidespor. Vi var en klasse med mange problemer, og mange lærer igennem tiden så os, som en klasse der var umulig at redde.

Marianne så det som et personligt projekt, og med hendes kampånd og stædighed, så må vi virkelig sige, at det lykkedes hende. Hun er en person, som har store mål i livet og aldrig giver op. Hendes personlighed er ubeskrivelig, og hendes livsglæde kan ses hver dag. Nu er det vores sidste skoleår, og vores sammenhold har aldrig været bedre, end det er i dag, takket være hende. Denne nominering er specielt fra os, men vi ved, at alle som kender Marianne også ønsker dette for hende. Marianne er "bonus" mor for alle i vores klasse. Hun møder op lige meget, hvordan hun selv har det, om det er sygdom eller lignende, og sådan har det altid været. Marianne er en fantastisk person med krudt i numsen.

Vi håber, at Marianne får prisen som årets østjyde, for hun fortjener det virkelig.

Indstillet af Malene Tonnesen

Mariann Bezer-Poulsen 1

Mariann er leder af Tøstrup Kattehjem og har et kæmpe hjerte for dyr,især katte. Er en ildsjæl og gør et kæmpe stykke arbeje for alle de arme stakler som kommer til kattehjemmet af den ene eller anden grund.Alle katte er Marianns børn,hun kender hver og en,deres navne, deres sind. Jeg synes Mariann fortjener prisen,der findes ikke mange af. hendes slags.

Indstillet af Lis Moth Myklebost

Mariann Bezer-Poulsen 2

Hendes ildsjæl store hjerte og kæmpe indsats for katte

Indstillet af Claus Romlund Poulsen

Mariann Bezer-Poulsen 3

Hendes ildsjæl store hjerte og kæmpe indsats for katte

Indstillet af Ingelise Kjær Andersen

Marian Bezer-Poulsen 4

Marian Bezer-Poulsen, fra Tøstrup Kattehjem

Begrundelse: Hendes ildsjæl, store hjerte og kæmpe indsats for katte

Indstillet af Louise Kjær Andersen

Marian Bezer-Poulsen 5

Marian Bezer-Poulsen, fra Tøstrup Kattehjem

Begrundelse: Hendes ildsjæl, store hjerte og kæmpe indsats for katte

Indstillet af Anne Kjær Andersen

Mariann Benzer-Poulsen 6

Mariann er virkelig en ildsjæl der fortjener at blive årets østjyde.

Hum bestyrer Tøstrup kattehjem, ved Nimtofte, bruger al sin tid på katte og mennesker, hun gør virkelig en forskel for rigtig mange....

Jeg synes virkelig at hun fortjener titlen..

Indstillet af Rigmor Jensen

Mariann Benzer-Poulsen 7

Marian Bezer-Poulsen fra Tøstrup Kattehjem

Begrundelse: Hun har et mega stort hjerte over for katte er en rigtig ildsjæl.

Indstillet af Doris Sørensen

Mariann Benzer-Poulsen 8

Mariann er en person, der gør alt for at alle katte skal have det godt. I hendes pension går kattene i store rum, afhængig af alder, så de lærer at være sammen med artsfæller. Hun er eminent god til at sætte menneske og kat sammen, jeg kar bl.a. fået 2 misser derfra. Den sidste blev fremvist til en anden fra Kolding, men da hun ville have den med hjem, var missen pist forsvundet. Det samme skete overfor en familie, der inden de fik hende, lige skulle se de andre misser. Det viste sig at Zaga, som hun hedder, havde lukket skydelågen op på et kontormøbel, og var kravlet derind, et sted Mariann slet ikke ville lede.

Da vi kom, travede Zaga rundt på bordet og var så kælen, at vi MÅTTE have hende med hjem.

Vi har ikke så tit tid til at køre de 1½ time ud på Djursland, men når vi kommer er der altid masser af misser, mna må tage op og kæle med. Ren terapi.

Indstillet af Inge-Lise Due

Marian Bezer-Poulsen 9

Hun er en ildsjæl, der gør en stor og kærlig indsats for katte

 

Indstillet af Abbeliese Jensen

Martin Christian Voldum

Martin skal have prisen som årets østjyde, fordi han i kraft af både sit arbejde, men i den grad også hans fritidsinteresse, gør en forskel for børn og unge.

Martin er pædagogisk leder i en børnehave i Aarhus, men hvor jeg kender ham fra er Horsens Garden. Her er Martin gardens chef, og det er ham, der planlægger gardens ture, både i ind og udland, det er Martin der strukturerer og planlægge undervisningen i garden og det er ham der altid møder op til tur.

Martin er der ALTID. Martin er en ven, en kammerat, en leder, en chef og ikke mindst en enorm ildsjæl som man i den grad kan stole på. Martin er et af de bedste mennesker jeg kender, og at han kan rumme så mange inputs som han kan gør, at jeg mener Martin skal have prisen som årets østjyde.

Giv Martin prisen - for Martin fortjener den mest af alle!

Indstillet af Jacob Rye Pedersen

Maysaa Hassanein

- Jeg er medstifter af kvindehuset, hvor jeg har skrevet 11 formål ud af 13 for 6 år siden.

-De fleste af aktiviterne som kører er en kombination af både mine oprindelige formål og bekræftelse af interviews, som jeg har lavet med nogle brugere , der går derude, og ikke mindst min tolkeerfaring de sidste 13 år. En aktivitet som jeg er stolt af al min aktivitet i kvindehuset.

Mere info kan I læse på

- Jeg har læst Arabisk og Islam studier på Århus Universitet, teologiske fakultet. Jeg valgte suppleringsfaget Religion, politik og samfund. Dette gjorde at jeg brændte for alt arbejde inden for Integration.

Jeg har siddet i Århus Kommunes Integrationrådet 18 måneder.

Der har jeg deltaget i en valgkamgane "Dit land, dit valg" med at opfordre folk af en anden etnisk baggrund end dansk til at stemme. Det var et samarbejde mellem Dansk ungdom og Århus kommunes Integrationsråd, hvor jeg repræsenterede rådet og var med i kampagnen.Kampagnen fandt sted i Bazar Vest I kan læse om Århus kommunes Integrationsrådet på

- Festivalen "I love Gellerup", hvor det har været et samarbejde mellem mig fra Integrationsrådet og Tina Kjær(intiativtageren). Jeg gav min kontaktoplysninger om mange foreninger, som resulterede i at vi fik oprettet en styregruppe for Intiativet. I kan læse mere om intiativet og min artikel på

-

&#12288;

- En af de sidste aktiviteter som jeg var med var "Brug din stemme", som blev oversat af rådet til de forskellige sprog. Kampagnen fandt stedet i City Vest denne gang og formålet med det var at opfordre folk med anden etnisk baggrund en dansk til at stemme og fortælle dem om hvor meget det er vigtigt og hvilke inflydelse på samfundet.

- Som social demokrat stod jeg i Globus 1 i Brabrand som valgforordning. Min opgave var at vejlede og vise folk hvordan de skulle stemme.

Indstillet af Maysaa Hassanein

Merete Trolle 1

Hun er bedre kendt som Mama Merete. Hun er den sejeste kvinde. Hun har hjertet på det rette sted. Hvis hun kunne ville hun redde hele verden. Hun har boet 20 år i Tanzania, hvor hun har lavet mange former for velgørenhedsarbejde.

Hun har opbygget et helt sygehus i Arusha med aflagte ting fra Århus Amt/regionen. Hjulpet kvinder og børn i massevis. Derudover har hun hjulpet mange østjyske unge med at komme til Tanzania og lave hjælpearbejde, som bestod i at bygge skoler og undevise, hvilket har gjort et stort indtryk. Man kommer hjem og ser Danmark på en helt anden måde efter sådan en tur. Og det ved hun. Hun ser en hver mulighed for at hjælpe andre mennesker og arbejder hårdt for det. Der findes ikke mange som hende, som har dedikret hele sit liv til at hjælpe folk i Tanzania. Dette kræver mod, stædighed og ihærdighed hvilket er kendetegnen på Merete Trolle.

Indstillet af Gitte Jørgensen

Merete Trolle 2

Jeg vil gerne indstille Merete Trolle som Årets Østjyde grundet hendes store engagement og indsats for fattige børn og kvinder i Tanzania. Merete Trolle har siden, at hun første gang ankom til Tanzania i 1986 for at arbejde som sygeplejerske for Mellemfolkelig Samvirke, kæmpet for at skaffe hospitalsudstyr og bygge skoler i landet. Merete Trolle har som formand for NGO'en Arushas Venner sendt utallige studenter fra Marselisborg Gymnasium i Århus afsted til Arusha, Tanzania for at lære kulturen, opleve det rigtig Afrika og hjælpe med at bygge skoler til børn og unge, som ellers ikke ville få en uddannelse. Disse studenter har fået en oplevelse for livet; Som formand har hun sendt adskellige containere afsted med hospitalsudstyr og skoleudstyr hvert år. I år har hun endelig fået udgivet sin bog om hendes år i Afrika og arbejdet med at gøre en indsats for syge og fattige kvinder og børn i Afrika.

Indstillet af: Christine Winding-Lauritzen, Højbjerg´

Merete Trolle 3

En ildsjæld der brænder så meget for børn og kvinder i det barske Tanzania. Fantastisk at høre Merete Trolle fortælle: om sine oplevelser og de kampe hun har kæmpet for at få tingene til at lykkes, hospitalerne hun har været med til at bygge og instalerer,skolerne til de hjemløsebørn, pigeskolen,når hun fortæller om skolerne så har vores børn store ører, for det er noget helt andet end i DK, selvfølig.... Vores børn og os kan hun tryllebinde i timevis...

Indstillet af Karen og Torbej J. Hjort

Merete Trolle 4

Jeg syntes min mor er verdens sejeste dame ikke kun østjyllands sejeste dame! men man skal jo starte et sted! Hun har hjertet på det rigtige sted og tænker på andre før sig selv! Hun har viet sit liv til at hjælpe de fattigste mennesker i Tanzania og hun har valg at gøre det på en lidt anden måde end de fleste! hun arbejder 100% frivilligt, ogdet har hun gjort de sidste 20 år, hun har opnået så mange tinge med så små midler.. fordi hun er mega stædig, når hun først har sat sig noget i hovedet, skal hun nok få det på benene! Nu har hun lige skrevet en bog hvor overskudet går til børnene i Tanzania!

Indstillet af Voulla Trolle

Michael

Jeg vil gerne indstille en af mine venner som åretsøstjyde. Han er sweis hundefører. Han leder efter anskudte dyr eller påkørte dyr uanset tidspunktet. Så Michael står ofte op om natten og leder sammen med Amy de leder alene og går gennem skov og krat og finder de dyr, som er lidende. Næste dag står Michael op og passer sit arbejde, som om intet har forstyrret ham om natten. Jeg synes han er en helt.

Indstillet af Birgitte Venning Hansen

Michael Strøm

Michael er min chef i Netto i Årslev. Han er der altid for sine medarbejdere, om de har problemer på job eller hjemme. Han er en god arbejdsgiver, som prøver at gøre alle glade. Han er din ven, men samtidig din chef. Det er der ikke mange som kan.

Indstillet af Tina Kaehne

Michael Vorgelius

Michael er formand for Kaløvig Bådelaugs Jolleafdelingen, igennem de seneste år. Han har bragt jolleafdelingen op på verdens niveau med verdensmesterskab sølv og broncemedaljer, han er manden der holder sammen på jolleafdelingen, han er der og styre udenlandsrejser, i sejlsporten er han helt enestående, han er et rart og godt menneske. Han er ikke sejler men har forstået at bringe hans erfaring fra Åbyhøj Barsket over i sejlsporten, fantastiskt Mvh Sven, ring og få mere at vide.

Indstillet af Svend Christensen

Mohammed anis

Han er en ærlig og meget hjælpsom person. Han hjælper alle der har brug for det, ligemeget hvem det er... Der er mange episoder.. Hvor han har hjulpet folk med alt muligt. De fleste af hans venner vil kalde ham for en rigtig god ven. Han giver ikke nemt op. Han har styr på sit live på alle måder, han er lige blevet færdig med HF og er så blevet selvstændig, indtil hvad han ved hvad han vil resten af livet. Han har tit været med til at gøre noget frivilligt arbejde, som fx. Indsamler og han hjælper til på en lektie cafe... Og der ud over ser han meget godt ud;) han fortjener at vinde årts pris som årets øtsjyde

Indstillet af Michelle

Momme Heinrich Knutzen

Jeg vil gerne nominerer min far, da han igennem årenes løb har inspireret mange unge mennesker via taekwondo klubben i Hinnerup. Han er til daglig skolelærer på interskolen i århus. Min fars personlighed er meget at han gerne vil hjælpe mange mennesker, han interesserer sig for de unge mennesker og hjælpe dem til at finde vej i hver dag.

Han har haft det meget svært, da han i år 2007 mistede sin søn, det slog hårdt på min far, men han kæmpede sig hårdt igennem dagene, og kæmper stadig i dag. Jeg er stolt af min far, og vil gerne have at alle skal vide, hvor en sej person han er. Derfor nominerer jeg ham til årets Østjyde.

Indstillet af Tina Knutzon

Mona Gaarsdal 1

Borgere i hele Silkeborg kommune er heldige, at have en person som Mona Gaarsdal blandt sig.

Hun løfter hele det frivillige sociale arbejde med sit kæmpe engagement og forståelse for hele den frivillige sociale verden.

Hun er en engageret og nærværende bestyrelsesformand i både Selvhjælp Silkeborg og Frivilligcenter Silkeborg. Endvidere engagerer hun sig på landsplan. Hun er bestyrelsesformand i vores landsforening "Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark", og udpeget medlem af Frivilligrådet under Socialministeriet.

I sit engagement på landsplan har hun hele tiden for øje, at det skal komme os alle i nærmiljøet til gavn. Bl.a. har hun arrangeret et stormøde omkring emnet frivillighed og erhvervslivet, hvor Mona fik formanden for Frivilligrådet og administrerende direktør i SAS Danmark, Susanne Larsen til byen.

Mona har i sit virke både øje for det overordnede og det nære. I det nære kan nævnes, at Mona i Selvhjælp Silkeborg altid står klar med en hjælpende hånd. Hun har igennem årene været igangsætter for flere selvhjælpsgrupper blandt andet omkring sorg og skilsmisse. Her har mange mennesker nydt godt af hendes kompetencer og nærvær.

Endvidere er hun hvert år med til at oplære nye frivillige i selvhjælpsarbejdet og metoden. Hun støtter altid op omkring det daglige arbejde i selvhjælpen, og er en stor støtte for koordinatoren. Hun stiller sig altid til rådighed, når der er brug for det.

Mona er altid et skridt foran. Åben for nye initiativer, som f.eks. i forbindelse med Frivillig Fredag, hvor hun fik samlet frivilligheden i forhold til det at samle på tværs af det sociale, idrætten, kulturen m.m.

I det hele taget tror vi ikke vi kan køre Mona træt, når det gælder om at være der helt frivilligt for andre.

Hun er bare en ildsjæl.

Indstillet af Frivilligcenter Silkeborg (Lisbeth) og Selvhjælp Silkeborg (Mette)

www.aarhuskommune.dk www.ilovegellerup.dk.www.khaa.dk

Mona Gaarsdal 2

Vi ønsker at nominere vores mor, Mona Gaarsdal som årets østjyde.

Grunden til at hun skal nomineres er at hun gennem en efterhånden lang årrække, har stået i spidsen for en stor del af det frivillige sociale arbejde i Silkeborg, som formand for både selvhjælp Silkeborg og Frivilligcenter Silkeborg. Hun er ligeledes frivillig som bestyrelsesformand i FRISE (Foreningen af frivilligcenter og selvhjælp i Danmark).

Grunden til at hun besidder de nævnte poster er uden tvivl, at hun brænder for at gøre en forskel, og gerne vil være med til at inspirerer, facilitere og igangsætte projekter der kan hjælpe andre mennesker der af den ene eller anden grund har det svært, eller skal igennem en hård periode af deres liv. Vejen til bestyrelsesposterne har hele tiden været brolagt med omsorg for og interesse i andre mennesker. Hun startede for ca. 10 år siden som igangsætter i en selvhjælpsgruppe, blev umiddelbart herefter ansat som koordinator for Selvhjælp Silkeborg, hvorefter hun endte op, igen på helt frivillig basis, med bestyrelsesposter i flere forskellige frivillige sociale foreninger. Selvom hendes formelle plads er i bestyrelsen har hun aldrig sluppet interessen for de personer det i den sidste ende drejer sig om, medlemmerne og brugerne. Men for at kunne skabe de optimale forhold for at hjælpe og støtte vores medmennesker, er det vigtigt at rammerne er i orden og de organisatoriske og ø konomiske forhold er på plads. Det arbejde tager Mona ligeledes del i både gennem FRISE og ikke mindst igennem frivilligrådet, hvortil hun blev udpeget af tidligere velfærdsminister Karen Jespersen, og har siddet i siden 2008.

Som formand for FRISE har Mona været med til at sikre bedre forhold for Frivilligcenter og selvhjælp i hele landet, samtidig med at det er lykkedes for foreningen at få frivilligcentrene på finansloven, så de er sikret den grundfinansiering der gør at der kontinuerligt vil være faciliteter til at der kan laves et solidt stykke socialt frivilligt arbejde i det danske samfund

Som formand for Frivilligcenter Silkeborg har Mona været med til at skabe det frivilligcenter der i dag ligger på Østergade, og som har en lang række af medlemsforeninger, der kan nyde godt af frivilligcenterets ekspertise og lokaler, blandt andet i forhold til at formidle frivillige til de foreninger der mangler.

Som formand i Selvhjælp Silkeborg har Mona været med til at opstarte et større projekt i forhold til børn og unge, hvor der er opstartet en lang række nye grupper for den målgruppe.

Udover ovenstående frivillige arbejde er Mona også medlem af Lions, hvor igennem hun er med til at samle penge ind, der kan videregives blandt andet til andre sociale organisationer, som eksempelvis julehjælp via nogle af de kirkelige sociale organisationer, eller direkte til trængende familier, i samarbejde med kommunen.

Som person er Mona meget favnende og omsorgsfuld, og der er altid plads til at tage sig af andre og deres problemer.

Derfor har hun også i sit professionelle og betalte hverv med mennesker at gøre, hvor hun arbejder med sent udviklede og bogligt svage der skal have hjælp til at komme i gang med voksenlivet, og blive afklaret i forhold til den fremtidige jobsituation. Da hun skiftede job fra en institution i Silkeborg, til et job som forstander for en ny opstartet søster organisation i Horsens, kunne hun ikke helt slippe de gamle elever, som fortsat er kommet i hendes hjem, og er blevet en del af familien eller i hvert fald en ven af huset.

Når alt dette er sagt er Mona også på hjemmefronten en fantastisk mor og ikke mindst farmor. Hun er aldrig længere væk end et telefonopkald, og står altid gerne til rådighed, hvis vi har brug for hende eller hendes hjælp.

Så alt i alt et fantastisk menneske, der om nogen fortjener at blive belønnet for det store stykke arbejde hun yder, for andre mennesker i omgangskredsen, i Silkeborg og i hele landet.

Indstillet af Sanne Gaarsdal

Mona Gaarsdal 3

Jeg vil gerne indstille Mona til prisen Årets Østjyde. Min begrundelse er, at hun gør en kæmpe forskel i alt hvad hun foretager sig. Hun har hjertet med, er nærværende og givende på alle plan.

Ikke mindst hendes ihærdige, vedholdende og uegennyttige indsats i forbindelse med Frivilligcentret i Silkeborg, og hendes visionære og innovative tilgang med at sætte "frivilligheden" på dagsordenen - ikke kun lokalt men også nationalt. Samtidig mestrer hun at tænke helhedsorienteret - integrere kulturen, knytte bånd til det politiske system, til kommunen, erhvervslivet med det uegennyttige formål; AT SÆTTE FRIVILLIGHEDEN på dagsordnen, skabe dialog omkring civilsamfundsdebatten og samtidig møde alle i øjenhøjde. Hun gør en forskel, er altid klar til at stille op, er nærværende og til stede.

Derudover har jeg arbejdet tæt sammen med Mona i Lions Theodora i Silkeborg - og her går hun også gerne forrest. En sjælden ildsjæl, der brænder uden at brænde ud!

Indstillet af Anette Raaby

N

Niels-Ole Knoblauch

Niels Ole har gennem flere år været drivkraften og holdejer af Århus/østjyllands Team Rynkeby hold. Han laver hvert år et kæmpe stykke arbejde, for at samle holdet og koordinere hele projektet for Århus-holdet.

Et projekt, der sidste år indsamlede over 9.7 millioner til Børnecancer fonden. Over 1 mill kom fra Århus Holdet.

Jeg har kun kendt Niels Ole i få måneder, men kan allerede nu mærke at han brænder for dette projekt.

Indstillet af Lise N. Christensen

Niels Mikkelsen

Jeg indstiller Niels Mikkelsen da han har lavet ungdomsarbejde i 30 år. Han står for rønde cross klub(RUSK) som hører under LUKS.

Niels bruger min 3 dage om ugen på cross, han reparere crossere, sider i hovedudvaget i LUKS. Niels er altid glad og går ikke i vejen for en god vittighed.Niels går altid forrest og han sætter en ære i hans arbejde, men jeg syntes ikke altid han får den ros han fortjerner da han mange gange laver 2-3 pers. arbejde.

Hvis der findes retfærdighed bør han absolut indstilles til årets østjyde.

Indstillet af Lasse Nygaard

Nils Schiønneman

Nils har siden den 17. april 2009 underholdt på plejecentre rund omkring i Østjylland. Underholdningen består i at spille musik fra 30'erne og frem på lakplader eller 78'ere. Ikke nok med det, han medbringer hver gang en fin samling af tragt- og rejsegrammofoner, alle med håndsving, som de ældre beboere med stor interesse kan mindes. Tilmed kan der synges med på en del af numrene efter teksthæfte. Det er for ham en stor fornøjelse og personlig tilfredsstillelse at tage ud til plejecentre for både ældre eller handicappede. Her spiller han et velvalgt potpourri af gamle travere eller arrangere et "giro 413"- indslag, hvor de ældre og andre interesserede lyttere via afkrydsningslister kan ønske musik til fælles glæde.

Via tv2's medarbejder Susanne Diekema blev der den 16. februar 2011 sendt et indslag fra plejecenter "Møllegården" i Hadsten hvor det fremgår, at Nils ikke modtager honorar for sin underholdning. Plejecentrene har ikke for mange midler til brug for underholdning, hvorfor Nils gerne tager ud og giver en oplevelse, der bringer gamle minder frem.

Siden starten har mere end 600 ældre på plejecentrene nydt godt af musik fra dengang de selv var unge.

Af plejecentre Nils har underholdt på kan nævnes:

2 x Lokalcenter "Tjørnehaven", Galten. Plejecenter "Bavnehøj" Nørre Snede. "Ryvang" Ry. 2 x "Møllegården" Hadsten. 2 x "Bakkegården" Vejle. "Dalgas",Aarhus. "Næshøj", Harlev. 2 x Bronzealdervej" Odder. "Havkær" Tilst. "Skaghøj" Hammel. "Sønderskovhus" Lystrup. "Møllestien" Aarhus. Aktiviteten "Anlægget" Ulstrup. "Torsdagsklubben" Ørting.

Jeg tror godt jeg på vegne af plejecentrene tør indstille Nils som kandidat som "Årets Østjyde 2011". At gøre en god gerning og uden betaling, føler Nils er løn i sig selv.

Indstillet af Hanne Schiønnemann

[/b]Niels Ole har gennem flere år været drivkraften og holdejer af Århus/østjyllands Team Rynkeby hold. Han laver hvert år et kæmpe stykke arbejde, for at samle holdet og koordinere hele projektet for Århus-holdet.

Et projekt, der sidste år indsamlede over 9.7 millioner til Børnecancer fonden. Over 1 mill kom fra Århus Holdet.

Jeg har kun kendt Niels Ole i få måneder, men kan allerede nu mærke at han brænder for dette projekt.

O

Omar Hillers

Omar Hillers er en person som betyder rigtig meget for Sif-Cykling i Silkeborg. Udover at være meget behagelig er han også en persom som tager sig af alle de unge cykelryttere i klubben. Omar har været i cykelsporten i mange år, hos Sif-Cykling siden 2001. Hans gøren blandt de Piger og drenge er helt unik da han tager dem til sig både på det trænings mæssige plan, men også på personlig plan. Omar har en evne til at finde de unge på det plan hvor de er og derfra arbejde med dem. Han åbner sit hjem for dem alle, hjælper dem med praktiske ting, det kan være cykelting, mad, husly i det hele taget opbakning. Omar har ført mange ryttere videre til den danske elite, også selvom de ryttere var opgivet af andre. Vi skal vælge Omar er helt klart en kandidat til årets østjyde.

Indstillet af Anders Krebs Ovesen

P

Palle "enøje" Hansen

Palle er en ældre herre, der i mange år har kørt rundt på sin knallert i Lystrup/Elsted og sørget for, at der ikke sker ballade i området.

Palle er et godt forbilled for de unge, da man altid kan snakke med ham, og han hjælper med selv de mindste ting. Palle har de sidste 10 år henvendt sig til de unge kriminelle i Lystrup, og fået de fleste af dem på sporet mod et ikke kriminelt liv. Han får ingen penge for det mere, da kommunen sidste år tog en beslutning om, at der ikke var penge til, at han kunne hjælpe de unge, men det holder ikke Palle tilbage! Han køre stadig rundt på din knallert i alt slags vejr, og kigger til de unge.

Palle arbejder også på "byggeren" i Lystrup, hvor han bringer stor glæde blandt de helt små børn og de voksne, da de kan komme og kigge på alle de søde dyr. Jeg synes Palle fortjener denne pris, da jeg ved, at folk ikke ved, hvor stor gavn Palle "enøje" Hansen, gør i det unge miljø. Jeg er selv kun 17 år, men har haft masser af god kontakt til Palle, og jeg synes han fortjener, at blive værdsat for en gangs skyld. Man kan finde Palle, på byggeren, eller rundt på sin knallert i Lystrup. Han er også oppe i klubben Elsted hver torsdag, til fællesspisning, og spreder god glæde blandt unge og voksne.

Indstillet af Mickey Sukumaran

Per Vincent Sørensen

an er en god mand som hjælper folk, og en god aflastnings far, hvis man har problemer, så hjælper han, og han er også bare en god far

Indstillet af Mikkel Olsen

Peter Chalmer Rasmussen

Han har styr på de band der er i klub 85. Han ordner det hele til tiden. Han kan finde ud af at spille trommer. jeg syntes han skal være kandidat

Indstillet af Anne Louise Angel

Peter Kjellerup

Peter Kjellerup er en mand, som brænder for det han laver, han er træner i Spentrup volley. han har styr på alt, hvad der sker i klubben, han er virkelig en ildsjæl indenfor volleyball. Han går også under navnet Mr. volleyball. Han fortjener prisen!!! ganske enkelt.

Indstillet af Martin Kjær

Peter Kærgaard

Han holder en middag, hvor hele beløbet går til julehjælp i Ebeltoft. Det forgår på resturante Mellem Jyder i ebeltoft, som han ejer. Det gør han hvert år ved juletid, og han gør det uden selv at tjene noget.

hans gavmildhed og menneskelige omsorg, bør gøre ham til årets østjyde.

Indstillet af Jonna Pedersen

Peter Skrubbeltrang

Peter Skrubbeltrang er min fodboldtraner, han træner u14 2 Randers Freja hver mandag og torsdag. Hver weekenden tager han med os til kamp. Vi er også nogle gange på træningsture, og han sørger for, at alle på holdet har det godt, og at vi hygger os. Hver gang vi skal til kamp, tror han på, at vi kan vinde.

Vi går aldrig hjem fra kamp og er sure på ham, han holder humøret oppe, selvom vi måske har spillet en dårlig kamp. Han har også lige fået os til at rykke op i mesterække 2. Jeg tilmelder Peter Skrubbeltrang, fordi han er den bedste træner, han kan godt lave sjov, og han bliver ikke sur, hvis man giver igen :-)

Indstillet af Andreas Lykke

Peter Sørensen 1

Peter Sørensen skal være året østjyde, fordi at han har fået AGF tilbage i superligaen, og har sendt holdet til tops i danskfodbold. Han har også gjordt sådan at AGF ikke har tabt en eneste hjemmekamp i hele 2011, og det er første gang siden 1995, og hvis den stime kan forsætte, ja hvem ved så kan AGF måske snart blive danske mestre. måske kan de allerede bliv mestre til maj måned, så jeg syntes at Sørensen skal være året østjyde 2011

Indstillet af Frederik Buster Gram Hansen

Peter Sørensen 2

Peter Sørensen, cheftræner i AGF.

Han har formået at hente klubben op fra 1. division til en pæn placering i superligaen.

Peter Sørensen besidder et stort talent, han kender hver spillers fysiske og psykiske formåen, han har stor insigt i modstandernes stærke og svage sider.

Han er realist, han flyver ikkke højere end vingerne kan bære.

Han forventer ingen medaljer i år,men håber selvfølgelig.

Han fortjener derfor at blive årets østjyde.

Indstillet af Ejlif Pedersen

Pia Kjær

Fordi pia er indbegrebet af en ildsjæl, hun er bindepunktet i ungdommen i odder håndbold , lige fra mor/barn håndbold over mini og vidre til u12 spillere. Hun træner/holder gang i mellem 80 og 90 unge i spektrum hver uge. Hun er fantastisk til at skabe engegement fra trænere, forældre og træneraspiranter. Hun har altid et smil til ungerne og har fantastisk overblik. PIA ER GANSKE ENKELT ÅRETS ØSTJYDE FRA ODDER.

Indstillet af Helle Rye

Pia Marcussen

Pia Marcussen (chef på Opgang 2). En person med hjertet det rigtige sted. Hun er med til at skabe en bedre integration i Danmark ved at lave turnéteater om følsomme tabuemner på især indvandrerområdet og samarbejder i øjeblikket med social og integrationsministeriet grundet hendes gode indsats :)

Indstillet af Mahmoud Walid Hamdan

Pia Stabell Hjort

Hun har sammen med mig været med til at sætte fokus på, hvordan vilkårene er for mennesker med handicap. Senest har hun råbt op i både fagbladet Socialpædagogen og i Århus Stiftstidende, om hvordan de udviklingshæmmedes levevilkår forringes.

Som hun siger til Århus Stifttidende 12/11:" Det er ikke altid muligt at yde den nødvendige omsorg og kontakt til beboerne", fordi der både i Socialpædagogen og i Århus Stiftstidende bl.a. står, at der er sket en så stor forringelse hos de udviklingshæmmede bl.a. i bofællesskabet, Stavtruphus, at de ansatte kun har tid til at hjælpe de udviklingshæmmede beboere med de allermest nødvendige praktiske ting som personlig hygiejne. Tandlægebesøg og lægebesøg aflyses, fordi medarbejderne ikke har tid til at følge med de udviklingshæmmede.

Og da jeg fik idéen om demonstration vedr. Aarhus Kommunes besparelser på psykiatri- og handicapområdet - i december 2010 - hjalp hun mig rigtigt meget. Hun fik lavet folder og kørte personligt selv ud for at aflevere folderne til de steder, hvor Aarhus Kommune havde tænkt sig at spare.

Uden hendes hjælp, var der ikke kommet 1.500 deltagere til demonstrationen d. 7/1 2011 "Nej til Århus Kommunes besparelser på Psykiatri- og handicapområdet". Derfor vil jeg indstille hende som Årets Østjyde.

Indstillet af Jesper van der Schaft

R

Rebecca Vinther Jacobsen

Jeg synes at Rebecca, skal indstilles til Årets Østjyde, da hun er en ildsjæl i Hornslet Idrætsforening, hun gør en kæmpe indsats, hun er på 3 aftener om ugen samt en dag i weekenden, for at byens borgere har mulighed for at dyrke sport.

Hun sprudler af energi, er motiverende, og har aldrig en dårlig dag, hvilket får vi andre til at give motionen en ekstra skalle. Sådan en person er rigtig vigtig i disse tider, hvor der er så megen fokus på, at man motionere uanset alder.

Indstillet af Lone Mikkelsen

Rene Riber Larsen

Grunden til at jeg indstiller Rene, er at her i Landsbyen kalder vi ham den sidste ægte socialist, og han er virkelig et menneske, som altid kærer sig om sine medmennesker. Han hjælper alle , låner alt ud som han har , giver alt til dem som han synes trænger. han er der altid, hvis nogen beder om hjælp. Han hjælper bla. en ældre dame hver dag med at bære brænde ned , handle ind o.s.v Han har brugt flere hundrede timer hele sommeren og efteråret på at arbejde gratis med istandsættelse af byens forsamlingshus. Han er den som enlige kvinder ringer efter, hvis fyret er gået ud, strømmen gået , der skal skiftes dæk og så videre...Derudover har han gennem de sidste 2 år, på uselvisk vis passet to døende mennesker i døgndrift, ikke for løn men af godhed. I det ene tilfælde betød det at han flyttede ind hos den syge og måtte undvære sit hjem i 3 mdr. Han er jæger og hans måde at være jæger på handler ikke bare om at skyde noget , men snarere om at beskytte og passe vildtet.

Han er nok også den eneste jæger som har madpakke med til sin hund på jagten. Han er der kort sagt for alle, for venner, for bekendte alle der beder om hjælp, eller som han kan se mangler hjælp.

jeg håber at Rene bliver årets østjyde, jeg ved at alle i byen vil være enig med mig om denne indstilling.

Indstillet af Inge Klitgaard

Rikke Brændstrup

Rikke arbejder på Chr. IX børnehjem, og da børnene fik stjålet alt deres lejetøj og bøger, om natten mens de sov, var Rikke ikke sen til at agere. Hun fik stablet en imponerende indsamling på benene. Hun var så entusiastisk i sit forehavende, at hun fik os alle med på bølgen. :o) Hun tilbragte derefter, sammen med en kollega, en hel lørdag på at køre Aarhus og omegn tyndt efter donationer. Hun er desuden en uvurderlig hjælp for min datter, og aflaster hende med pasning af mit barnebarn. :o)

Der brænder en ildsjæl i Rikke og hun lader ikke uretfærdigheder gå ubemærket hendes vej. :o)

En sand kadidat til "Årets Østjyde". :o)

Indstillet af Ulla Riecke

S

Simon Franck

Fordi han som 18-årig startede sit eget firma, som sælger dyrefoder francks AS. Han startede det med sin bror, de havde ikke mange penge at gøre godt med dengang, og nu har de 800m2. Han er en super flink fyr, og en travl fyr for ved siden af sit firma går han også på Århus købmandsskole. Han gir rigtigt meget og han gir også meget væk. Han er utroligt gavmild og et virkeligt godt menneske, og han vil kun folk det bedste, så derfor synes jeg, han fortjener prisen som årets østjyde.

Indstillet af Allan Dyppel

Simon Schiølin 1

Simon er salgsdirektør hos hummel og er en kanon chef, men jeg indstiller ham, fordi han gør et kæmpe stykke arbejde for vores fodbold hold oldboys 30 i Hinnerup, med vores velgørende projekter vi har lavet i Afrika, kan bedre fortælle om det over telefonen.

Indstillet af Jesper Stenbroen, Hinnerup

Simon Schiølin 2

Simon har i en årerække arbejdet hårdt for at samle penge ind til velgørende formål i den 3. venden.

Simon er "Sportsdirektør" for Danmarks mest velgørende Oldboyshold, og han er hovedmanden bag bla. 32 huse er blevet opført i Burundi. Et nyt projekt er søsat for 2012, her er der i samarbejde med Røde Kors garanteret spilletøj for en værdi af kr. 1.000.000 til 3 af de fattigste lande i Afrika.

Indstillet af Jesper Brandi

 

Stine Legarth

Stine var for et par år med til at starte Drivkræften, som er et netværk og mødested for unge kræftramte.

Før tiltaget med Drivkræften var der ikke dette tilbud for unge kræftramte, men Stine har ved hjælp af en stor vilje og ikke mindst sjæl startet projektet op, som mange unge kræftramte landet over har haft en usædvanlig stor glæde af. Hun har altid været og er stadig frivillig, og hun gør et utrolig stykke arbejde for unge, der er havnet i en vanskelig situation tidligt i livet. Derfor fortjener hun uden tvivl at blive Årets Østjyde 2011! :-)

Indstillet af Kathrine Tang

Susanne Jensen

Susanne kom til mig en sommerdag 2011 for at få en behandling. Jeg spurgte lidt til hvem hun var, og hun fortalte mig, at hun arbejder for børnehjælpsdagen, som projektleder. Da jeg ikke rigtig kendte til organisationen, spurgte jeg lidt ind til den og kunne meget hurtigt mærke på susanne, at hun brænder for sit arbejde. Susanne er en ildsjæl som kæmper for at de svageste i dette samfund - vores børn. Hun kæmper for at de får nogle skønne gode oplevelser. Hun kæmper en sag som mange af os ikke tænker over i hverdagen. At der findes mange danske børn som af den eller anden grund ikke kan bo hos mor og far og de må bo på børnehjem/plejefamilie. Mange af de her børn ender med at blive kastebold i et system som mere tænker økonomi frem for mennesker.. Vi danskere er rigtig gode til at samle penge ind til store katastrofer i det store udland, fordi vi bliver bombaderet med sultne små børn, men når det kommer til vores egen fremtid, vores børn så er det pludselig meget sværere. Susanne arbejder hårdt for at give disse børn lyspunkter i deres hverdag. Hun kæmper for at få mere opmærksomhed omkring børnehjælpsdagen og dets arbejde, hun får drømme til at gå i opfyldelse, hun kæmper for at give disse børn troen på dem selv - så de er rustet til at stå på egne ben.

Jeg indstiller Susanne som kandidat til årets østjyde, fordi hun kæmper for en sag - der vedrører os alle!

Indstillet af Chalotte Jensen

Svend Søborg

Svend er min far, men han er så meget mere end bare en far. Han er min bedste ven, og en af de eneste personer jeg stoler på. Når jeg gerne vil noget, er det sjældent at han ikke giver mig lov. Jeg har lov til at prøve grænser af, både hans og mine. Der ud over så arbejder han rigtig meget. Han arbejder på Handelshøjsskolen i Århus, hvor han egentlig er ansat som Event- og logistikkordinatior, men han har intet imod at hjælpe alt og alle, lige meget hvad det er. Han arbejder fra tidligt til sent og elsker sit arbejde, og selvom han gør alt for alle, og ikke har noget imod at tage nogle af de dårlige jobs, så er der nogen gange nogen der glemmer at sige tak. Dette er min måde at sige tak til ham fordi han er min far, min bedsteven, og altid er der for alle.

Indstillet af Amanda Emilie Søborg Berthelsen, Viby

T

Tage Nielsen

Tage Nielsen er en ildsjæl helt ud over det sædvanlige. Gennem snart 30 år har han utrætteligt arbejdet både professionelt og frivilligt for at støtte og hjælpe børn og unge. Og har gjort en forskel i mange mange børn og unges liv gennem årene. Tage kunne helt ubetinget have nået højt til tops karrieremæssigt. Han har som den græsrod han er valgt at blive på "gulvet" og det er bare en af mange måder at beskrive en helt unik person. Det vil tjene både prisen og Tage at komme med i kapløbet om den ærefulde titel som årets østjyde. Jeg er helt enig i, at det 9 ud af 10 gange vil være en ulønnet persons indsats der kommer til tops, men Tage ER eksemplet på en person der både arbejdsmæssigt og frivilligt har fået tingene til at gå op i en højere enhed. Uanset hvor I sætter jeres fod i Galten vil I kunne få det bekræftet. Og det er gennem 30 år! Mange er idag voksne og glæder sig over at deres eget barn nu går i klubben i Galten, hvor Tage er leder.

Indstillet af Ole Drøgemüller

Tom Brændstrup 1

Tom er et meget engageret social funderet menneske, der altid ser det bedste i andre mennesker.

Med sit initiativ med julehjælp til enlige mødre i Århus bidrager han endnu engang til at dem, der ikke har så meget, skal opleve, at der også er plads og hjerterum til dem.

Med sit frivillige arbejde sørger Tom for, at vi andre har mulighed for at støtte og tage del i andres juleglæde, så vi også kan hjælpe et mennesker, der ikke har så mget som os andre.

I sin professionelle dagligdag arbejder Tom med at skaffe rabatter til pensionister. I dette arbejde bruger han også sin professionalisme og sin charme til at sørge for, at alle føler både virksomheder og pensionister føler sig godt tilpas.

Tom fortjerner at blive kåret til Årets Østjyde pga. sit store hjerte og den ildsjæl, som han bruger til gavn for andre.

Indstillet af Pia Brændstrup

Tom Brændstrup 2

Jeg skriver, fordi min gode ven Tom Brændstrup helt klart fortjener titlen Årets Østjyde 2011. Jeg har kendt Tom i 12 år, og han har altid været opsat på at gøre mest dér hvor han var, uanset hvad. Det har altid været med positiv energi at Tom går ind i ting. Kan ikke mindes jeg har hørt ham være sur eller negativ omkring en opgave. Især ikke hvis det er noget han selv har sat i søen. Han har arrangeret gensynsfester for vores gamle efterskole, arrangeret masser af samkomster for pensionister igennem hans arbejde. Så, da jeg hørte at han var primus motor på projektet for støtte til enlige forsørgere, kan jeg kun tænke "typisk Tom".. Når han får en idé går han all-in og er ikke et sekund i tvivl om at han, og ikke mindst de heldige forsørgere, får kæmpe succes med det.

Jeg mener, han skal hyldes for sin enormt fede energi og lyst til livet! Han skal kåres for sin lyst til at skabe en god Jul og redde et måske dårligt år, for en masse enlige forsørgere! Han skal kåres, fordi han er en fantastisk ven, der altid er der når man har brug for ham! Han skal kåres fordi, flere burde være som ham! Håber I stemmer og bestemmer med hjertet OG hjernen. Så må vinderen blive Tom.

Indstillet af Lasse Klitgaard

Tove Cassøe

Er der en som fortjener titlen er det Tove Cassøe.Hun er ophavskvinde til dannelse af Netværksgrupper for personer med Lupus.

Da hun selv fik diagnosen efterlyste hun :Lidelsesfælder: i lokalavisen, det er 15 år siden,og siden har hun gjort et kæmpe arbejde for os med Diagnosen Lupus.Således er der nu oprettet Kontaktpersoner i hver Region i Danmark, dette være til Tove,s ros.

Selv om Tove har det dårligt p.g.a. hendes Lupus er hun der altid når vi har brug for hende.

Hun er der altid med opmuntrende ord eller gode råd.

Indstillet af Verner Bennedsen

Tove Jørvang

Jeg indstiller Tove Jørvang, fordi jeg mener, hun gør et fantastisk arbejde for Ældre Sagen og bruger al sin fritid på at hjælpe svage og ældre til en bedre og lettere hverdag.

Tove Jørvang er formand for Ældre Sagen i Århus, og er blevet valgt som årets frivillig at Århus Kommune

Indstillet af Aksel Petersen

Trille Hall Kriegbaum

Trille er cirkusdirektør i Cirkus Tværs i Brabrand, Gellerup. Hun giver børn og unge en super god hverdag, ved at lade dem komme i cirkusset hver dag som i en klub. Det gør til at unge mennesker som måske ville blive kriminelle får gode oplevelelser, og lærer at få hverdagen til at hænge sammen ved hjælp af at lære cirkus, da artisteri både er fysisk krævende og giver sammenhold. Trille er en god rollemodel, da hun selv er dygtig akrobat. Hun er et åbent og varmt menneske, hvor man kan komme med sine problemer og snakke frit og åbent om dem. Derfor synes jeg Trille skal være årets Østjyde.

Indstillet af Benjamin Andersen

Trine Wølk Godthaab

Trine Wølk Godthaab (min mor) er indehaver af Pure Nature Spa og Wellness og en fantastisk mor!

Men grunden til at jeg synes, at hun skal være Årets Østjyde er at: Hun hver måned afholder et 3 timer lang GRATIS velvære kursus for kraftramte kvinder, bestående af make-up kursus og håndbehandlinger i naturskønne og rolige omgivelser, der i sig selv giver en dejlig velvære følelse. Der udover afholder hun sammen med et hold kvinder med forskellige specialer, endnu en dag (6,5 time) nogle gange om året for de kraftramte kvinder, hvor de får følgene ting:

1. Foredrag og mulighed for spørgsmål til overlæge Helle Hvid.

2. Ansigts- og fod behandlinger samt mulighed for akupunktur.

3. Kostvejledning ved sygeplejerske, akupunktør og kostvejleder Maibritt Astrup.

4. Foredrag om wellness og de naturlige produkter ved Gitte Bøgelund Johansen fra Pañpuri.

5. Frokost baseret på udvalgte råvarer sammensat af Norsminde Kro.

6. Make-up kursus baseret på mineral make-up fra Mineralogie.

Denne dag er dog ikke gratis.

Ja, jeg kunne blive ved med at skrive fine ting om min mor, men jeg stopper her ellers ville det jo blive for kedeligt at læse ;-)

Indstillet af Marcus Wølk Hejgaard

Troels Dolmer

Troels Dolmer er formand Støtte- foreningen Hospice Østjylland, der arbejder for, at det næste hospice i Jylland skal ligge i Skanderborg.

Han har gennem flere år lagt et meget stort arbejde i sagen, således at der er et areal til rådighed for byggeriet, og der er indsamlet en del penge til projektet.

Troels Dolmer har forstået at skabe bred interesse for og opbakning til projektet i hele Østjylland.

Indstillet af Johannes Strunge

U

Ulla Kristensen

Ulla arbejder som støttekontaktperson i Favrskov Kommune, hun gør en enorm forskel for de svageste borgere - der har et misbrug, og ikke formår at holde en bolig og som har psykiske problemer. Det bliver sjældent påskønnet - og det ville være godt for Ulla at få en skulderklap. Desuden er hun en kollega, der altid får OS til at grine, og som ser ting fra en helt anden vinkel. I kommunen er hun kendt som borgmesteren fra Voldum.

Indstillet af Rikke Malane Rogers

V

Vagn Nielsen

Han har gennem tiden skabt så gode rammer for kvindefodbold i TST/Sabro, at de fleste spillere på kvindeseniorholdet selv investerer sin fritid i frivilligt arbejde omkring klubben og tager turen fra Aarhus til Tilst og Sabro tre gange ugentligt trods den store konkurrence fra mange midtbyklubber.

TST/Sabro består i dag af i alt seks hold. To kvindeseniorhold (et Jyllandsseriehold og et Serie 2-hold) og fire pigejuniorhold - to U18-hold (et 11-mands og et 7-mands) og to U15-hold (begge 11-mands).

Derudover har Vagn været en del af den generelle udvikling af kvindefodbold i Jylland i sit frivillige engagement i flere projekter under DBU Jylland.

Indstillet af Maria Bach

Foreningslivet har desværre svære vilkår, som samfundet udvikler sig. Men trods det faktum, at Vagn har travlt i sit civile job, og med kone, børn og børnebørn nok at se til i hverdagen, har han alligevel vist et kæmpe engagement over en lang årrække til breddefodbold i Jylland. Ikke nok med sin bestyrelsespost i Sabro IF fodbold, har han også været forgangsmand for at redde kvindefodbolden i Tilst og Sabro. De to klubber ville højst sandsynligt ikke kunne tilbyde fodbold for piger og kvinder uden deres samarbejde, men Vagn har med samarbejdet TST/Sabro tilbudt fodbold til flere hundrede piger gennem de sidste ca. 10 år. Seniorafdelingen har tidligere haft så stor sportslig succes, at de var repræsenteret i 1. division.

W

Wandy Nielsen

Agumenterne bliver indsendt i en mail, fordi der er en vedhæftede fil med billeder, links og agumentationen!

Vær venlig at læse dokumentet igennem! - Wandy Nielsen skal nemlig vinde i år!

Indstillet af Bjarke Aude Holm

Å

Åge Thorborg

Åge har i nogle år været ansvarlig for Marselisborg Sejlklubs sejlerskole og har opbygget en skole fra nogle få hold af begyndere og letøvede på 4 hold af 4 personer og en båd til 12 - 13 hold og 2 både med 16 frivillige instruktører.

Åge er altid til rådighed og hjælper uegennyttigt med alle problemer, samt står for bådenes vedligehold, i sø sætning og optagning, samt vinter klargørelse. Åge er et dejligt menneske, som altid er klar til at træde til, hvis der er behov for dette.

En brav østjyde som har fået mange til at få vand under kølen og som giver en lyst til at sejle på sejlerskolen.

Der kunne skrives mange flere rosende ord om Åge, og jeg håber, at han bliver en af kandidaterne til årets østjyde - han fortjener det.

Indstillet af Kay Skyt

[cke_factbox:{"title":"Tilmeldte%20kandidater","body":"Der%20er%20nu%20lukket%20for%20tilmeldinger%20af%20kandidater%20til%20%C3%85rets%20%C3%98stjyde%202011.%20Vi%20takker%20for%20de%20mange%20tilmeldinger!%3Cbr%20/%3E%3Cbr%20/%3ESamtlige%20indstillede kandidater%20kan%20ses%20p%C3%A5%20denne%20side."}]