Østjylland som fødevarecentrum

Nyt samarbejde skal skabe vækst

Fødevareområdet skal styrkes i Østjylland. Derfor er Arla Foods, Landbrug & Fødevarer, Aarhus Universitet, Region Midtjylland og Aarhus Kommune gået sammen i et klyngesamarbejde for at brande den danske fødevareproduktion.

Samarbejdet blev i dag præsenteret på konferencen "Danmarks Fødevareklynge".

- Det er veldokumenteret, blandt andet i rapporter fra regeringens Vækstteam, Forskningsministeriet og fra Det Danske Klyngeakademi, RegX, at Østjylland er Danmarks fødevarecentrum, og derfor placerer vi sekretariatet der. Men klyngen skal indeholde alle relevante danske aktører og have meget stærke internationale ambitioner, siger Jais Valeur.

Med udgangspunkt i Østjylland skal det nye samarbejde være med til at sætte fokus på fødevareproduktionen i hele Danmark. På den måde skal samarbejdet være med til at gøre det nemmere at tiltrække internationale virksomheder og investeringer, som kan skabe vækst og  arbejdspladser.

- Vi vil arbejde for en stærkere branding af Danmark som fødevareproducent i den absolutte verdenselite. Derfor er der behov for at gen- og nytænke måden vi præsenterer os på. En bedre brandet dansk fødevareindustri vil blandt andet gøre det lettere at tiltrække internationale virksomheder og investeringer. Den indsats vil vi gå i spidsen for.

Det nye klyngesamarbejde får sekretariat i Agro Food Park i Skejby.