Østjyde i NASCAR

Ung racerkører skal køre udenfor Danmark

Den unge racerkører Nicki Petersen skal fra næste år køre i en NASCAR-serie. Det blev bestemt i weekenden, da den unge kører fra Hornslet var på besøg hos sit kommende racerteam.

- Jeg blev kontaktet og inviteret ned for at se teamet og se stedet an, og så blev vi enige om en aftale for 2015, siger Nicki Petersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

NASCAR består af flere serier, både i USA, Canada og Europa. Hvilket team og hvor den unge østjyde skal køre næste år bliver først offentliggjort i næste uge.

Til dagligt kører Nicki Petersen i dansk DTC. Det nye sæde i NASCAR-bilen vil sandsynligvis komme til at påvirke hans løb i Danmark.

- Jeg har ikke fået løbskalenderen for DTC endnu, men hvis der er overlap mellem løbene, vil jeg prioritere NASCAR først, men jeg vil stadig deltage, alt hvad jeg kan i DTC, fortæller han.

Der er ifølge Nicki Petersen også forskel på de to klasser.

- Det bliver en omvæltning med et team, hvor alting foregår på engelsk, men bilen skal jeg nok hurtigt komme til at kende. Der er nogle tekniske forskelle, men det ser jeg ikke som noget problem, siger han.

Det første løb i NASCAR-serien er i april 2015.