Ordfører: Put noget asfalt på

Forstår ikke, hvorfor der kan gå op til tre år, før nødporet kan udvide E45

08:33

1 af 2

Udsigten til, at der kan gå op til tre år, før bilisterne kan bruge nødsporet som en udvidelse af den østjyske motorvej, kommer bag på de østjyske borgmestre.

De har længe kæmpet for tre spor på E45 fra Randers i nord og til Hedensted i syd.

Se også: Tre år, før nødspor tages i brug

- Jeg vil mene, at hvis der er politisk vilje til det, så bør der inden for et år kunne komme de første bilister i nødsporet, siger Peter Sørensen, siger borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge Vejdirektoratet kan det nuværende nødspor nemlig ikke bruges, fordi asfalten er for dårlig til at kunne håndtere så meget trafik.

Spørger man DF's transportordfører, Kim Christiansen, så er de tre år en uforståeligt lang tidshorisont.

- Nu er det jo ikke som sådan transportordførerne, der skal sætte Vejdirektoratet i gang - det er ministeren. Ministeren og Horsens-borgmesteren er partikammerater , så man skulle jo mene, der havde været mulighed for at lægge et større tryk på fra borgmesterens side. Men når det er sagt, så tager ting generelt for lang tid, fordi det skal igennem en masse undersøgelser, siger han.

Se også: - Giv os tre spor

Han forstår ikke, hvorfor det behøver tage tre år:

- Det virker meget simpelt: Put noget asfalt på og nogle skilte, som vi har gjort nede ved Kolding, og det er selvfølgelig det tryk, vi kan gå ind og lægge nu, siger han.

Se mere om sagen om de tre spor i indslaget øverst på siden.