OL-sølv til Joachim B.?

Ukrainsk kuglestøder mistænkt for doping

Joachim B. Olsen vandt bronze ved OL i Athen i 2004. Nu bliver medaljen måske udskiftet med en anden af sølv.

Den tidligere aarhusianske kuglestøder Joachim B. Olsen kan måske få opgraderet sin bronzemedalje fra OL i Athen til én medalje af sølv.

Onsdag valgte den internationale olympiske komité, IOC, nemlig at fratage vinderen af kuglestødskonkurrencen i 2004, ukrainske Yuri Belonog, guldet, da nye prøver har vist, at Belonog benyttede sig af steroider.

Danmarks Idræts-Forbund (DIF) ved endnu ikke, om IOC's beslutning får betydning for Joachim B. Olsen, der endte som treer i den græske hovedstad.

- Vi ved endnu ikke, om det får betydning for Joachim B. Olsen. Vi har ikke fået en melding endnu, siger kommunikationschef Steen Dahl Pedersen.

Dopingprøver i fryser

IOC fortæller til Ritzau, at beslutningen om at tildele den pensionerede kuglestøder, skal træffes af det internationale atletikforbund, Iaaf.

I alt har IOC frataget fire atleter fra legene i Athen deres medaljer. Ud over Yuri Belonog drejer det sig om hviderussiske Ivan Tikhon, der vandt sølv i hammerkast.

Irina Yatchenko fra Hviderusland og russiske Svetlana Krivelyova er ligeledes blevet frataget deres bronze i henholdsvis diskoskast og kuglestød.

De mange dopingprøver, der blev taget ved OL i Athen, er blevet opbevaret i en fryser de seneste otte år. IOC har valgt at få analyseret 105 prøver endnu en gang, efter at der er blevet opfundet nye analysemetoder.