Økologien inviterede folk indenfor

Flere steder i Østjylland var der åbent hus for økologi lørdag

02:30

Økologi er på manges læber i de her år. Økologiandelen i det, vi spiser, er stigende, og mange sværger til lokalt og økologisk produceret mad.

Lørdag inviterede flere økologiske producenter indenfor til åbent hus. En af dem var Lars Frederiksen fra Vrinners, der har en chokoladeforretning. Økologisk, naturligvis. 

Læs også Populær økohave i Odder truet af spareplaner

- Hvis mennesket skal overleve på længere sigt, er vi nødt til at adoptere en hel del af de økologiske principper, siger chokolatier Lars Frederiksen fra Vrinners.

Han fortæller, at tankerne om hans økologiske forretning har udviklet sig meget gennem årene. Nu synes de fleste af hans kunder, at det er naturligt, at han producerer økologisk. Og flere valgte da også at kigge forbi åbent hus.

- Dels synes jeg, at det er fornuftigt, at man ikke bruger sprøjtemidler i produktionen, men jeg synes også, at man får nogle bedre varer faktisk. Der bliver lagt stor omhu i alt, hvad økologerne laver, og derfor synes jeg, at kvaliteten er høj, siger Andreas Bergstedt, der er lærer fra Allerød. 

Læs også

På Food Festival i Aarhus var der også fokus på økologien, og her var der blandt andet mulighed for at smage økologisk gedeost og meget andet.

Du kan se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.