Odder aktiverer bedst

Indsats giver kontanthjælpsmodtagere varige jobs

Jobcenter Odder er det jobcenter i Midtjylland, der har haft størst succes med at få ledige kontanthjælpsmodtagere i aktivering. En tredjedel af de aktiverede har derefter enten fået arbejde eller er gået i gang med en uddannelse.

For to år siden begyndte en landsdækkende kampagne med henblik på at få flere kontant- og starthjælpsmodtagere i aktive tilbud på en arbejdsplads. Kampagnen afsluttes i denne måned, og Beskæftigelsesregion Midtjylland har netop udpeget Jobcenter Odder som det bedste.

Jobcenter Odder har haft en stigning på ikke mindre end 180 procent i antallet af kontanthjælpsmodtagere i aktivering. For to år siden var der 15 aktiverede. Status i marts 2011 er 42 aktiverede personer. Dermed ligger Jobcenter Odder langt over målsætningen på 30 aktiverede ved kampagnens slutning.

Enkelte jobcentre har haft større succes med at få flere i aktivering, men når Jobcenter Odder kommer ind på en førsteplads i kampagnen, skyldes det, at en meget stor del af de aktiverede personer forlader aktiveringssystemet, når aktiveringsperioden er slut, oplyser Odder Kommune i en pressemeddelelse.

33 procent i arbejde
Kampagnens målsætning for Jobcenter Odder lød på 20 procent, men den seneste opgørelse fra februar, viser at 33 procent af de aktiverede enten er kommet i arbejde eller er gået i gang med en uddannelse. Det er dobbelt så mange som gennemsnittet i Midtjylland.

- Vi har især haft succes med vores aktiveringsindsats i de sidste tre-fire måneder, hvilket skyldes, at vi har ændret organiseringen af arbejdet, så den primære jobkonsulent er blevet frigjort fra andre opgaver, forklarer jobcenterchef Ole Stounbjerg i en pressemeddelelse.

I 2010 blev Jobcenter Odder udpeget af Dansk Industri som det jobcenter i Danmark, hvor arbejdskraften var mest tilgængelig, og nu kommer denne flotte anerkendelse. På trods af de omlægninger, der sker hele tiden, er vores jobcenter i stand til at klare sig rigtig godt, og det kan vi være stolte over, fastslår borgmester Elvin. J. Hansen (S).