Nye muligheder på fodboldlinje

Idrætsefterskole og FC Djursland vil samarbejde

Tirstrup Idrætsefterskole starter et nyt samarbejde med FC Djursland. Et samarbejde, som giver de bedste af efterskolens elever på fodboldlinjen mulighed for at prøve sig af på eliteplan.

- Vi er ikke og skal ikke være en elite-efterskole, men vores fodboldlinje har igennem en årrække leveret gode hold og resultater, og det trækker dygtige spillere til som elever. Samarbejdet med FC Djursland giver dem en ekstra mulighed for at blive udfordret, og det er helt sikkert attraktivt for nogle, siger forstander på Tirstrup Idrætsskole, Jesper Østergaard Pedersen, i en pressemeddelelse.

Skolen har længe haft et uformelt samarbejde med klubben, da hajernes nuværende cheftræner og tidligere ungdomstræner, Jesper Borup, også er ansat som lærer på efterskolen.

Nu formaliseres samarbejdet og det betyder, ifølge Jesper Østergaard Pedersen, en direkte kommunikation mellem skolens og klubbens ledelse - blandt andet - om at spotte talenter blandt skolens elever allerede inden skoleåret begynder.

Nogle af eleverne tilbringer kun et enkelt år på efterskolen, og deres tilknytning til FC Djursland kan derfor blive kortvarig. Det skal man imidlertid ikke frygte, mener Jesper Østergaard Pedersen.

- Unge mennesker i dag søger oplevelser, og kan man give dem nogle gode af slagsen, er det en investering i fremtiden. Taler de godt om os og om FC Djursland, når de på et tidspunkt skal tilbage til Skanderborg, Randers, Aarhus, eller hvor de nu kommer fra, vil det betyde det, at nye elever kommer til i deres fodspor. Vi lever af de glade elever og de gode historier, og det giver samarbejdet med FC Djursland.

Og den tankegangen er helt i tråd med det nye FC Djursland, som klubbens direktør har sat sig for at bygge op.

- Hvis vi skal klare os i konkurrencen, så er det afgørende, at vi har nogle gode tilbud til de unge. Det gælder både for os i FC Djursland og for Tirstrup Idrætsefterskole, og så skal man ikke lade sig begrænse af, at de måske kun er her et år. Kan de bidrage, mens de er her, og taler de godt om os, når de tager videre, vil det være med til at skabe et godt ry og den opbakning lokalt og regionalt, som jeg drømmer om, siger Ronni Didriksen.

Elever på skolens fodboldlinje vil kunne prøve kræfter med FC Djurslands U16 og U17-hold.