Ny rektor på Skuespillerskolen

Victor Marcussen bliver ny rektor for Skuespillerskolen ved Aarhus Teater

Den 53-årige skuespiller, instruktør, sanger og underviser Victor Marcussen tiltræder som ny rektor fra sommeren 2012. Men allerede fra 1. januar næste år skal han stå for de kommede optagelsesprøver.
 
Den nye rektor har i flere år været en stor del af Aarhus Teater, hvor han har været involveret i opsætninger som blandt andre "Pinocchio", "Ronja Røverdatter" og "Les Misérable
 
- Jeg vil gå ind i jobbet med hjerte, forstand og masser af lyst. Stillingen som rektor for Skuespillerskolen er et ønskejob for mig og det falder på det helt rigtige tidspunkt i forhold til min karriere. Nu får jeg mulighed for at samle mine erfaringer fra over 30 års arbejde i dansk teater som skuespiller, instruktør og ikke mindst teaterpædagog på landets tre statslige teaterskoler.", siger Victor Marcussen i en pressemeddelelse.

Stefan Larsson, der er Teaterdirektør ved Aarhus Teater, ser frem til samarbejdet med den nye rektor.

- Skuespillerskolen ved Aarhus Teater får med Victor Marcussen en markant profil, der selv har et indgående praktisk kendskab til skuespillerfaget; det er en stor gave for en skuespillerskole. Jeg mener, at vi har gjort et kup ved at få ham tilknyttet vores hus.

De seneste år har Victor Marcussen arbejdet som freelanceskuespiller og har blandt andet medvirket i teaterkoncerten "Smukke Charlie" og den Robert-vindende film "Kunsten at græde i kor". Nu er han klar til at overtage tøjlerne fra Eva jørgensen, der har siddet på rektorpinden sinden 2004.