Ny mand i Regionsudvalget

Byrådsmedlem Steen B. Andersen (S) skal repræsentere KL i EU

Foto: Aarhus Kommune

Den socialdemokratiske omkonstituering i forbindelse med Lotte Cederskjolds farvel til Aarhus Byråd betyder, at byrådsmedlem Steen B. Andersen pr. 1. august får plads i KL's Internationale Udvalg.

Her skal han være en af KL's seks repræsentanter i Regionsudvalget, der er et rådgivende EU-organ, der består af repræsentanter, der er valgt lokalt og regionalt, fra alle 28 EU-lande.

Gennem Regionsudvalget kan repræsentanterne dele deres mening om EU's lovgivning, der har direkte betydning for regioner og byer.

Se: Stopper i Aarhus Byråd

- Jeg glæder mig meget til at komme i gang med arbejdet, fordi rigtig megen EU-lovgivning berører os i kommunerne. Lige fra lovgivning om sprøjtemidler og deres anvendelse, over fordeling af indvandrere, til mulighederne for at låne en digital bog via bibliotekerne, siger Steen B. Andersen i en pressemeddelelse.

- Altså helt konkrete dagligdagsopgaver, som kommunerne skal administrere og håndtere, og som har direkte betydning for den enkelte borger. Derfor er det vigtigt, at vi folkevalgte, som er tættest på borgerne, inddrages. Det er med til at begrænse det såkaldte demokratiske underskud i EU, fortsætter han.

Regionsudvalgets medlemmer mødes fem gange om året til plenarforsamling i Bruxelles.

Udover Steen B. Andersen er byrådsmedlem Marc Perera Christensen (C) også medlem af KL's Internationale Udvalg.