Ny indsats mod blodpropper

Special-behandling til blodprop-patienter

Når der er mistanke om, at en patient har en blodprop i hjernen, så kører ambulancen fremover patienten til en neurologisk specialafdeling på Regionshospitalet Holstebro eller Aarhus Universitetshospital. Begge sygehuse har nemlig speciale i behandlingen af blodpropper.

Med den nye organisation håber Region Midtjylland at kunne sikre, at flere kan modtages til akut behandling, hvilket vill forbedre prognosen og mindske følgevirkningerne af sygdommen:

- Alle regionens borgere vil nu få et ensartet tilbud af den højeste faglige kvalitet. Region Midtjylland har allerede gode resultater med behandlingen af apopleksi, siger Inger Schaumburg, der er centerchef ved Hoved-Neuro-Centret på Aarhus Universitetshospital.

Hidtil er patienter med symptomer på blodprop i hjernen også blevet modtaget ved regionshospitalerne i Randers, Viborg og Horsens. 

Ifølge Region Midtjylland skal en mere specialiseret udredning og behandling på de neurologiske afdelinger dog sikre, at flere patienter i Region Midtjylland overlever sygdommen uden større handicap, og at patienterne får færre behandlingskrævende komplikationer i forløbet.