Ny bestyrelse til Aarhus Festuge

Venstre klar med forslag, der skal styrke festugen

Aarhus Festuge skal have en ny og mere professionel bestyrelse.

Sådan lyder et nyt forslag fra Venstre i Aarhus, som lægger op til, at byrådspolitikere ikke længere skal være repræsenteret i festugens bestyrelse.

- Det vil være til gavn for Aarhus festuge og der vil være en armslængde til Aarhus byråd. Vi tror på, det vil skabe et endnu større fokus på at få skabt en festuge til gavn for alle og ikke mindst aarhusianerne, siger Gert Bjerregaard (V), byrådsmedlem og politisk ordfører for Venstre i Aarhus, i en pressemeddelelse.

Forslaget kommer efter, at årets festuge i Aarhus har mødt massiv kritik for at have budgetteret med kun at sælge halvdelen af billetterne til arrangementerne.

Derudover har blandt andet flere politikere ment, at Aarhus Festuge mangler folkelighed.

Politikere ude af bestyrelse

En ny bestyrelse skal ifølge Gert Bjerregaard (V) bestå af et bredt udvalg af medlemmer fra både kultur- og erhvervslivet, som det allerede gør i dag.

Forskellen er bare, at der ikke længere skal være byrådsmedlemmer repræsenteret.

Aarhus Kommune skal i stedet for udelukkende være tilskudsgiver og tilsynsmyndighed, ligesom det i dag gælder for de store kulturinstitutioner, fortæller Gert Bjerregaard (V).

- En bestyrelse uden byrådspolitikere skal naturligvis have en kontrakt med Aarhus kommunen - og derigennem regulere krav og forventninger, siger Gert Bjerregaard (V).

Gert Bjerregaard (V) vil nu tage forslaget op til budgetforhandlingerne i byrådet, der begynder i morgen.