Ny Aarhus-klub vil til tops

Nyt basketballhold vil kæmpe med om medaljer

BC Aarhus hedder klubben i folkemunde.

Basketball Club Aarhus, som den hedder på papiret, blev stiftet i juli 2012 og skal fungere som en eliteoverbygning fra den anden kendte Aarhus-klub, Aabyhøj Basketball. Klubben har nye ambitioner og vil lege med, hvor det er rigtigt sjovt.

Den nye klub kommer til at boltre sig NRGI Arena i Aarhus - et sted som den nye chef Allan Foss er ganske begejstret for.

- Arenaen har de bedste faciliteter, der findes i Aarhus. Vi vil gerne gøre det større, end det var i Aabyhøj. Vi vil være mere end en lille 8230-klub fra Aabyhøj, siger Allan Foss til TV2 | ØSTJYLLAND.

Sigter mod toppen

BC Aarhus har allerede fastlagt målsætningerne fra start. En semifinaleplads inden for de første tre år.

- Det er da klart. Vi vil da gerne i en finale, men det handler først og fremmest om her i starten at få styr på økonomien og få skabt gunstige forhold for spillerne. Vores drift skal hænge sammen, og vi skal ikke være afhængige af, at der pludselig kommer en rig onkel forbi, siger Allan Foss.

De nye rivaler til Bakken Bears takker netop bjørnene for at sætte baren så højt. Allan Foss mener, at BC Aarhus' høje ambitionsniveau skyldes, at konkurrenterne fra Bakken presser BC Aarhus til at ville mere og tænke større.