Nu skal de finde 699 mio. kr.

I dag går forhandlingerne om Region Midtjyllands store spareplan i gang

Klokken 14 mandag eftermiddag sætter de 41 medlemmer er regionsrådet i Region Midtjylland sig til forhandlingsbordet.

Her skal de finde ud af, hvilke områder, der over de kommende fem år, vil blive ramt af besparelser for 699 millioner kroner.

Region Midjuylland fremlagde den 27. april et sparekatalog med foreslåede besparelser for 824 millioner kroner. Det er derfor nu op til politikerne at beslutte, hvilke besparelser, der skal realiseres.

Se også: Besparelser: Jeg var helst fri

Der er altså en buffer på 125 millioner kroner. Det vil sige mulige besparelser, som ikke bliver gennemført.

Besparelserne er blandt andet et resultat af større udgifter til medicin og krav om effektivisering. Den omfattende spareplan er derfor ifølge formand Bent Hansen påkrævet:

- Jeg var jo helst fri, men jeg kender jo også betingelserne, og det er , at der er en budgetlov, som alle partier i Folketinget - undtagen Enhedslisten - står bag, og der siger man i enighed, at vi skal overholde budgetterne, forklarede Bent Hansen tidligere i et interview med TV 2 | ØSTJYLLAND.

Regionshospitalet i Silkeborg og Akutklinikken i Grenaa er nogle af de steder, som risikerer at blive ramt af besparelser.

I Silkeborg drejer det sig om nedlæggelse af medicinske sengepladser og akutlægebil, mens det i Grenaa er akutklinikken der skal have fjernet arbejdsopgaver. Også her vil besparelserne gå ud over akutlægebilen.

Se også: S freder akutklinikker

Disse besparelser valgte regionsrådsformand Bent Hansen dog den 19. maj at frede, da forslagene ifølge eget udsagn ville pille for meget ved borgernes tryghed.

Politikerne i Region Midtjylland skal på et møde på onsdag den 24. juni endeligt beslutte, hvor de 699 millioner kroner skal findes.