Nu kommer overskuddet

Optimisme hos Mols-Linien

01:34

Manden på broen i Mols-Linjen er bestyrelsesformand Frantz Palludan. Og han har overskud i sigte.

1 af 2

Mols-Linjen har taget de optismistiske briller på, trods fremlæggelsen i dag af et nyt millionunderskud på 35 millioner kroner. Når året er omme vil det nemlig være en overskudsforretning at sejle passagerer over Kattegat. Det forudser rutens bestyrelsesformand:

- Det er da tilfredsstillende, at den kamp som rederiet har været igennem med stor støtte fra alle medarbejderne har medført, at vi for første gang siden 2007 kan lægge planerne for sorte tal på bundlinjen, et positivt resultat. Det er vi da glade for, siger bestyrelsesformand Frantz Palludan.

Se også: Mols-Linjen med millionunderskud

Sidste år kørte 25 procent flere biler gennem Mols-Linjens betalingsanlæg. Men nye store investeringer i nye færger har gjort, at overskuddet har ladet vente på sig. Nu tror rederiet så, at skuden er vendt.

- Det er svært at ændre kursen på et skib. Og det tager et stykke tid. Og implementeringsfasen har taget noget længere tid, end vi også havde regnet med, siger Frantz Palludan. Men nu sejler ruten ind i smult vande. I hvert fald i Aarhus.

For kunderne foretrækker overfarten fra Aarhus frem for overfarten fra Ebeltoft. Og det kan få konsekvenser på længere sigt, lader bestyrelsesformanden skinne igennem:

- Det er stadigvæk en destination i vores færgeprogram. Men man må også konstatere, at det ikke er en destination, der er lige så god som Aarhus, hvor kunderne ønsker at køre, siger Frantz Palludan.