Nørgaard giver en Nørgaard

Aros modtager unik kunstgave fra tøjbutik

01:59

1 af 2

Kunstmuseet ARoS i Aarhus har netop modtaget en enestående donation fra tøjbutikken Nørgaard på Strøget i København.

Det er den unikke skulptur "Nattergalen" fra 2012 af kunsteren Bjørn Nørgaard. Ifølge Jørgen Nørgaard, Nørgaard på Strøget, er gaven skænket til museet som en taknemmeligheds-gestus overfor direktør for ARoS Jens Erik Sørensen, der fratræder sin stilling med årets udgang.

- Jens Erik Sørensen har gjort et enestående arbejde i sine mange år som direktør for kunstmuseet i Aarhus. Først med usædvanlige udstillinger af høj kvalitet på museet i Vennelystparken, og siden med etableringen af ARoS, der i dag er et kunstmuseum med international klasse og et af de absolut bedste i Danmark, siger Jørgen Nørgaard.

ARoS gæster har netop nu mulighed for at se Nattergalen. Den indgår nemlig i udstillingen "Directors Choice", som er værker sammensat af Jens Erik Sørensen fra museets samling.

På videoen her kan du se netop Jens Erik Sørensen og Bjørn Nørgaard i forbindelse med opsætningen af Nattergalen på ARoS. Klippet stammer fra TV 2 | ØSTJYLLANDs program "Directors Choice", som blev vist på kanalen omkring åbningen af udstillingen.