Næse til Bent Hansen

Overholdt ikke spillereglerne under politiske spareforhandlinger

Foto: Flickr.com

Der blev handlet ulovligt, da politikerne i Region Midtjylland lavede et stort spareindgreb tidligere på året. Nu har regionsrådsformand Bent Hansen (S) fået en næse.

Det var i forbindelse med de politiske spareforhandlinger i januar og februar, at de demokratiske spilleregler blev overtrådt. De borgerlige i regionsrådet klagede over Bent Hansens håndtering af sagen og har ifølge TV/MIDT-VEST nu fået medhold.

Statsforvaltningen skriver i sin afgørelse direkte, at der blev handlet ulovligt i tre tilfælde. Et notat fra administrationen blev ikke sendt ud til alle partier.

Alle ikke inviteret
Det var heller ikke alle partier, der blev inviteret til forhandlinger om næste års budget. Og så blev der sendt en pressemeddelelse ud på regionens papir med partipolitisk indhold.

- Det er synderlæmmende kritik. Jeg håber, at Bent Hansen med det her lærer, at man skal have respekt for de demokratiske spilleregler, siger Poul Müller, konservativ gruppeformand i Regionsrådet i Midtjylland, til TV/MIDT-VEST.

Bent Hansen erkender, at det omtalte notat ved en fejl ikke blev sendt ud til alle. Men den socialdemokratiske regionsrådsformand mener ikke, han har optrådt udemokratisk.

- Det overrasker mig, hvis jeg har gjort noget ulovligt. Jeg savner at se, hvilke paragraffer jeg har overtrådt. Har jeg gjort noget ulovligt, vil jeg naturligvis rette ind, siger Bent Hansen til TV/MIDT-VEST.