Muslingesag: Går ud over stor del af produktionen

01:43

1 af 2

Forbuddet mod at fiske efter muslinger fra Aarhus til Flensborg Fjord går hårdt ud over de virksomheder, der beskæftiger sig med muslingfiskeri.

- Det går da ud over en stor del af vores produktion. Vi får de allerfleste af vores muslinger herfra, så lige i den her periode, der kører vi kun i tomgang, siger formand og medeje i Wittrup Seafood, Stig Wittrup.

Foreningen Muslingeerhvervet har tidligere udtalt, at der nærmest er tale om et knockout af hele branchen. Hos Wittrup Seafood, kan de helt sikkert også mærke forbuddet.

- Det betyder, at vi mangler cirka mellem fire- og femhundrede tons muslinger om ugen, og det har jo så stået på i en måned nu, så det er klart, det kan mærkes, siger Stig Wittrup.

Styrelse slår alarm: Østjyske muslinger er fulde af algegift

De muslinger, der allerede er solgt fra fabrikken skal man dog ikke være bange for.

- De er helt i orden. Muslingerne, der bliver solgt fra fabrikken, de bliver altid testet, det er en del af det at arbejde med muslinger, det er man tester, før muslingerne bliver fisket, og der er fuld garanti for, at alle muslinger, der bliver solgt på markedet, de fejler intet, siger Stig Wittrup.