Multimediehuset mangler penge

Budgetforhandlere skal nu finde 12 mio. kr.-

Sådan kommer det færdige Multimediehus til at se ud. Foto: Visualisering

Aarhus Kommune skal i arbejdstøjet.

De skal nemlig ud at finde yderligere 12 mio. kroner årligt til driften af det nye Multimediehus, som er et bibliotek, der kommer til at ligge nede i havnebyen.

Aarhus Kommune opfører projektet med økonomisk hjælp fra fonde og egen pengekasse.

Store visioner

Visionen var, at Multimediehuset skulle være mere end endnu et bibliotek. Det skulle være et samlingssted for aarhusianere og gæster, hvor der var masser af aktiviteter.

Men med de store visioner om et centralt samlingssted med andet end blot et bibliotek, så havde Aarhus Kommune overset den faktor, at det altså koster mere at drive end, hvis det bare var et bibliotek.

Om et par år står projektet færdigt. Men skal ønskerne indfries, så skal der hvert år 12 mio. kroner mere ind på budgetkontoen.

Låste døre

- Ærgerligt, hvis folk skal rende panden mod en låst dør, fordi vi ikke har råd til at holde åbent, siger Jette Skive (DF) til Jp.dk

- Det er visionen for huset, de har skabt de fysiske rammer. Derfor er driften også tænkt ind. Gode partnere har skudt mange millioner i projektet, nu er det byrådets tur til at holde deres del af aftalen, lyder det fra Kulturrådmand, Marc Perera Christensen (K).

Steen B. Andersen (S) opfordrede til at lede efter lejere, der kan give huset noget indhold, mens Claus Thomasbjerg (SF) var bekymret for, om de, der kan betale den dyre husleje, kan tilføre huset det ønskede indhold.