Morgensur Konrad sendt afsted

Komodovaranen Konrad er sendt afsted til London ZOO. Det skete, næsten, i god ro og orden

Konrad til venstre udenfor transportboksen - og til højre indeni.

Dyrepasser Kristian Sørensen fra Randers Regnskov sagde tidligt onsdag morgen farvel til komodovaranen Konrad, der skal sendes til London ZOO.

- Normalt vækker vi ham først klokken 8, men jeg har sovet her i nat for at være klar. Jeg vækkede ham kvart i seks, og det var han ikke helt tilfreds med. Han lå og kiggede lidt olmt på mig, men jeg havde noget blod og nogle muslinger, og så snart, han lugtede det, var han klar. Men det tog lige fem minutter, forklarer dyrepasser Kristian Sørensen til tv2oj.dk.

Se: Kæmpeøgle flytter fra Randers

Der er blevet designet en boks specielt til formålet med at transportere den cirka to meter lange øgle til London, hvor han efter planen vil ankomme klokken 23 i aften.

- Men i dag var første gang, vi lukkede boksen. Vi har kun trænet, at han går ind i den. Han hvæste helt vildt, men det ville han nok have gjort uanset hvad. Han var mere rolig, end jeg havde frygtet, siger Kristian Sørensen.

For dyrepasseren er det også en anelse vemodigt at se et af de dyr, man har været tæt på i flere år, skifte hjem.

- Det er lidt en underlig følelse. Jeg græder mig ikke i søvn, men det er underligt, når man har gået op og ned af det dyr. Komodovaraner er intelligente dyr, som jeg vil vove at påstå har lidt personlighed, og at han har fået et navn giver også et mere nært forhold, siger Kristian Sørensen.

Ved lejlighed skal dyrepasseren til London ZOO for at besøge Konrad i de nye forhold.