Møder online er en succes

Kommune vil øge brugen af videomøder på nettet

Foto: Colourbox

Horsens Kommune har på det seneste benyttet sig af online-møder med borgerne, og nu vil kommunen udvide brugen af internettet til møder.

Kommunen har haft online-møder mellem borgere med funktionsnedsættelser - eksempelvis psykisk syge eller borgere med hjerneskader - og deres vejledere, og det har været et hit, hvorfor man i efteråret også har benyttet internettet til at holde møder med en række borgere med alkoholproblemer

Nu skal endnu flere have mulighed for at kunne tale med kommunens rådgivere via videomøder over internettet.

- Horsens Kommune har nu brugt videomøder gennem en længere periode og kan sige, at det for alvor har vist sin værdi. Vi har rent faktisk svært ved at pege på et område, hvor det ikke kan bruges. Både borgere og medarbejdere har været utrolig glade for at bruge det, og vi har oplevet flere gange, at borgere selv har henvendt sig med ønsket om at få det nye værktøj, siger Karin Holland, der er direktør for Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune, i en pressemeddelelse.

Hun fortsætter:

- Derfor udvider vi nu brugen hos de eksisterende grupper og til en helt ny gruppe af anbragte børn og unge, som vi synes er utrolig spændende at få i gang med videomøder.

I alt har 40 borgere benyttet sig af de virtuelle møder med kommunen, og fra februar vil tilbuddet gælde 100 borgere, ligesom anden fase med yderligere 100 personer er planlagt.

Specialvejledningen, der tager sig af arbejdet med borgere med funktionsnedsættelser, er især glade for den fleksibilitet, som videomøderne giver.

- At have muligheden for at tale med sin vejleder online giver borgerne en stor frihed. Man kan simpelthen tage vejlederen med sig på farten. Og man kan gennemføre en samtale iført nattøj, hvis man ikke kan overskue at få besøg. Samtidig er videomødet mere nærværende end telefonsamtalen, så det giver simpelthen en større fleksibilitet samtidig med en god nærhed, siger Cate H. Kristiansen, der er driftschef for Handicap, Psykiatri, Socialt Udsatte i Horsens Kommune.

Hun fortæller også, at møderne online giver mulighed for flere samtaler, da vejlederne ikke skal bruge så meget tid på transport.