Mobilkup mod bibliotek

Tyve stjal 11 telefoner

Indbrudstyve slap i weekenden væk med 11 mobiltelefoner ved et indbrud på Risskov Bibliotek. Fem af telefonerne var helt nye og ikke klargjort endnu, oplyser biblioteket, som har overgivet telefonernes IMEI-numre til politiet og spærret telefonerne, så de ikke kan anvendes.

Telefonerne var af mærket LG Nexus og de bruges af personalet, fortæller afdelingsleder på Risskov Bibliotek, Inge Daugaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Vi har dem i stedet for fastnettelefoner, fordi kommunen har en politik om at offentlige arbejdspladser skal skifte fra fastnettelefoner til mobiltelefoner. Så alle medarbejderne har mobiltelefoner på sig, så vi altid har telefonen på os i arbejdstiden. Vi bærer dem rundt på os i en lille taske og uden for arbejdstid er de låst inde.

Tyveriet skete mellem lørdag klokken 14 og mandag morgen, da medarbejderne mødte ind på biblioteket på Fortebakken i Risskov. Tyven eller tyvene slap ind i biblioteket ved at bryde et vindue op.

Men selvom hele 11 mobiltelefoner forsvandt på en gang, er biblioteket ikke uden for rækkevidde, forsikrer afdelingslederen. Der er andre telefoner i behold og skulle man som låner ringe forgæves, tager bibliotekernes callcenter imod besked.