Møbelgigant går tilbage

Krisen rammer nu også den østjyske møbelgigant Tvilum-Scanbirk med hovedsæde i Fårvang ved Silkeborg.

For femte år i træk falder både omsætning og overskud hos Tvillum-Scanbirk. Store nedskæringer har dog lukket blødningen i indtjeningen. Det skriver dagbladet Børsen tirsdag.

- Som stor eksportvirksomhed er vi også mærket af et globalt faldende forbrug. Jeg har ikke noget bud på, hvornår konjunkturerne vender. Men vi ser alligevel rimeligt fortrøstningsfuldt på fremtiden, fordi vi har investeret kraftigt i en opgradering af vort produktprogram og har intensiveret markedsføringen, siger koncernchef Lau Frandsen til Børsen.

For eksempel har Tvilum-Scanbrik fået indeklimamærket sit produktprogram og bruger kun bæredygtigt træ i produktionen. Plademøblerne er baseret på spånplader eller såkaldte MDF-plader, der enten er beklædt med folie, melamin eller finer.

Der er også investeret i medarbejderuddannelse.Som den største producent i Europa af billige saml selv-plademøbler til boligen er Tvilum-Scanbirk ramt af et fald på 17 pct. i omsætningen til 2,2 mia. kr. i 2008 fra 2,6 mia. kr. året før. Alle markeder er gået tilbage. Men alene i regionen Nord- og Sydamerika samt øvrig verden er salget faldet med 36 pct. til 279 mio. kr. fra 433 mio. kr. i 2007, skriver Børsen.

Tvillum-Scanbirk fyrede i starten af året 84 ansatte.