Missing People: Lighunde har afgrænset et område i Randers

Måske nyt gennembrud i eftersøgningen af Thomas Stralner

19-årige Thomas Stralner forsvandt for godt tre uger siden, da han var i byen i Randers, og siden har politiet og gruppen Missing People, med stor assistance fra randrusianere, ledt forgæves efter ham i byen og på havnearealet.

I weekenden havde Missing People allieret sig med eftersøgningshunde - også kaldet lighunde - fra Sverige, og det har givet optimisme i forhold til at finde Thomas Stralner. Hundene var med ude at sejle i bådene, og de reagerede på et afgrænset område.

- Hundene har afgrænset et område i vandet, og jeg føler mig ret sikker på, at Thomas ligger i det område. Hundene er to af Missing People Swedens bedste lighunde, der er trænet til at lokalisere liglugt, og en af hundene er den, der fandt liget af en kvinde i Randers Fjord sidste år, fortæller René Nielsen, der er organisationsansvarlig ved Missing People til tv2oj.dk.

Hundenes reaktion betyder, at Missing People vil sende dykkere ud og afsøge området, og i øjeblikket tales der koordinering med dykkere og havnekontoret.

Missing People: Vi bliver ved, indtil vi finder Thomas

Når der bliver givet grønt lys, kan dykkerne gå i vandet - forhåbentlig mandag eller tirsdag - men de har svære arbejdsbetingelser.

- Det er positivt, at vi nu har et afgrænset område at søge i, men der er stadig mange udfordringer. Der er op til syv meter dybt i sejlrenden, og der ligger en masse skrammel i vandet. Når vi ser en genstand på scannerbillederne, skal vi have dykkere ned for at se, hvad det er. Vi har fundet flere skibsankre, et stort traktordæk, kæmpestore stålplader og en masse andet affald derude. Vi er nødt til at se, om han kan ligge under, og sigtbarheden er næsten lig nul, fortæller René Nielsen.

Der ligger meget arbejde forude, for der skal afsøges grundigt, og de forskellige fund skal registreres, så dykkerne ikke dykker på de samme ting flere gange. Det vil også være nyttigt fremover, at man ved, hvad der ligger på bunden i tilfælde af, at der opstår en ny sag.