Ministre i samråd om moské

LA kræver redegørelse om moské på Grimhøjvej

Liberal Alliances Merete Riisager indkalder nu Justitsministeren og Integrationsministeren i samråd om moskéen på Grimhøjvej i Brabrand ved Aarhus.

Der sker efter at moskéen gennem en periode er blevet beskyldt for at radikalisere unge.

- Jeg kalder ministrene i samråd, fordi moskéen har været gennem mange forskellige anklager om radikaliseringer, siger Merete Riisager, der er integrationsordfører i Liberal Alliance, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er justitsminister Karen Hækkerup (S) og integrationsminister Manu Sareen (R), som Liberal Alliance kalder i samråd om moskéen,

- Der er hele strømmen af hellige krigere, der udgår fra moskéen, og så er der den seneste udtalelse omkring Viktor Kristensen, hvor ledelsen hylder gerningen, ligesom moskéen er anklaget for at få unge til at begå kriminalitet for at rejse penge til hellig krig, siger Merete Riisager.

Hun offentliggjorde mandag formiddag sin beslutning om at kalde ministrene i samråd på sin profil på Facebook.

Her skrev hun blandt andet:

- Islamisterne på Grimhøjvej er indædte modstandere af frihed og demokrati. Det er usympatisk og ulideligt, men ikke ulovligt. Ulovligt er det derimod at opfordre til vold og organisere kriminelle handlinger. Når så mange unge påvirkes til voldelige og kriminelle handlinger på Grimhøjvej, er det næppe udelukkende fordi de har bedt og drukket the i moskeen.