Ministerpost til Troels Lund

Ny Venstre-regering får en enkelt østjysk minister

Troels Lund Poulsen er den eneste østjyske minister i statsminister Lars Løkke Rasmussens nye Venstre-regering.

Det står fast, efter at statsministeren søndag morgen offentliggjorde de i alt 17 Venstre-politikere, der fremover udgør ministerholdet.

Den østjyske V-politiker bliver erhvervs- og vækstminister.

Lars Løkke Rasmussen offentliggjorde fordelingen af ministerier i et opslag på Facebook. Kl. 10 søndag formiddag går han til dronning Margrethe for at præsentere den nye regering.

Troels Lund Poulsen er opstillet i Hedensted-kredsen i Østjyllands Storkreds.

Med 5.031 personlige stemmer - halvdelen af, hvad han fik ved sidste valg - klarede han sig lige præcis videre på fjerde og sidste mandat ved folketingsvalget forrige torsdag.

Se: Troels Lund overlever lussing

Troels Lund Poulsen er 38 år. Han har tidligere været både skatteminister og undervisningsminister.

Det har under den seneste S-regering været fire svære år for Troels Lund Poulsen, der var en af hovedpersonerne i den såkaldte skattesag, hvor oplysninger om en skatteafgørelse vedrørende daværende statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) mand, Stephen Kinnock, blev lækket til pressen.

Troels Lund Poulsen tog orlov i nogle måneder undervejs i sagen. Den endte med, at undersøgelseskommissionen ikke fandt beviser for, at der var nogen i Skatteministeriet, der havde presset på for at tvinge en bestemt afgørelse igennem i sagen.