Minister: En farlig cocktail

Hør, hvorfor Højvangen nu er en ghetto

02:00

1 af 2

For mange af beboerne er udenfor arbejdsmarkedet, er dømte og har kun en grunduddannelse.

Det er de kriterier, der har været med til at placere boligområdet Højvangen i Skanderborg på regeringens omtalte ghetto-liste, som peger på de mest udsatte boligområder i Danmark.

Det fremgår af en ny liste, som netop blevet offentliggjort af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

Minister Carsten Hansen (S) fortæller i dag til TV 2 | ØSTJYLLAND, at listen er til for at hjælpe de udsatte områder med at bryde med den negative udvikling:

- Til sammen er det en farlig cocktail. Det, der er meningen med det her, er, at vi skal arbejde os ud af den situation, vi står i. Det indikerer, at man har nogle store, store udfordringer, siger Carsten Hansen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I Højvangen i Skanderborg er 43,4 procent af beboerne hverken i arbejde eller i gang med en uddannelse, 3,21 procent af beboerne er dømte og 51,7 procent har kun en grunduddannelse.

For at få flere i arbejde kører kommunen blandt andet en målrettet jobindsats i området, og det er den slags tiltag, der skal til, fortæller Carsten Hansen:

- Jeg ved, at Skanderborg Kommune, boligorganisationen og politiet arbejder konstruktivt videre, men de er ikke nået så langt, som de bør.

Se et interview med Carsten Hansen øverst i artiklen.